vanilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: vanilla Ja, ker so popadki še neredni (čeprav boleči), potem to še ni to. Vseeno se morajo res zgostiti in postati še močnejši. Zgostiti se torej morajo na zelo pogoste intervale: recimo vsaj na dve ali tri munute ali še manj... Jaz sem najprej imela eno noč in en dan neredne, dokaj boleče: na pol ure, 15 minut... No, potem so se zgostili in postali redni na 3 minute. Takrat sva šla v P. Sem pa kljub temu, ker sem bila odprta samo 1 cm ostala celo noč v sobi v porodnišnici in predihavala popadke, ki so bili že na minuto. Pa kljub temu niso mogli nič naredit, ker se nisem odpirala. Rodila sem potem čez 11 ur od sprejetja v porodnišnico (od tega polovico časa v sobi čez noč, polovico v porodni sobi). Dali pa so mi tudi umetne popadke. Je pa res, da mi je tista noč rednih popadkov na minuto pomagala, da sem se odprla potem na 6 cm. Potem sem šla v porodno in se počasi odpirala še naprej. Čez nekaj ur sem rodila. Zaenkrat res ne moreš narediti nič, ker so popadki zelo neredni in preredki. Je pa to sigurno začetek in se bodo slej ko prej zgostili. Vsaj pri meni je bilo tako. Če danes še cel dan ne bo nič oz. bodo popadki tako kot zdaj in tudi tvoje počutje in gibanje otroka "dobro", potem se pojdi jutri pokazat, da vidijo, če si kaj odprta. Mogoče pa si in te bodo kar notri obdržali. Lahko pa greš že danes preverit, če si kaj odprta. No s temle se pač ne morem strinjati...pri meni se je začelo in končalo zelo neredno..ponoči boleči popadki na 5 minut, na 10, 3 , 15..pa spet nič..pa tko...ob 8h sem se ustala(čeprav tudi ponoči nisem skoz spala, pa sem videla da imam močen izcedek, pa kri(čep se je luščil že 3 teden prej)..pa sem se šla pokazat v P, v avtu sem imela popadke na od 2 minute pa do 20 minut-čist nč redni..na CTG-ju niti enega popadka 15 minut...pa je rekla babca če se hecam da sem prišla...ja sem rekla, kva pa jst vem..popadke mam, sam niso redni..pol pa me je dr. pogledal, pa 7 cm odprta..sem šla v porodno v 1 uri rodila, predrli so mi mehur mal pred koncem, pa še vedno nisem mela rednih popadkov, so bili pa bolj boleči...na koncu so mi mogli dat kr direkt v žilo(ne v infuzijo) mal umetnih, da sem lahko porodila..ker je bil 1 popadek, pol pa 5 minut nč...tko, da vse je mogoče! A res eva!? Vidiš, vse je mogoče.... Nas pa tako filajo s temi informacijami, kako morajo bit redni... Saj verjetno je res v večini primerov tako. Sam kako naj veš? Nikak... razn, če že potisne čutiš doma, pol pa vidiš, da "nekaj ne štima" in hitro šibaš v P.. četut so neredni... No, jaz pa nisem imela potisnih popadkov. Sploh nisem čutila tistega, da te kao kot na veliko potrebo. Pojma nimam kako to zgleda. Kr nekak na blef sem potiskala, babica je govorila, da se glavica že vidi.... Jaz pa nism nobenega občutka mela. Potiskala sem na babičin ukaz. Niti enkrat nisem začutila, da kao MORAM potiskat..... Ja, res čudno . Je treba res delat po občutku in intuiciji in it v P, če ti občutek pravi, da bi blo treba it. Boljše enkrat preveč kot premalo.
|