|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izvenmaternična nosečnost
7.7.2005 13:19:07   
pupika
Punce mene zanima, če je imela katera izvenmaternično nosečnost. Mene so malo prestrašili, ker somi rekli, da bodo najprej poskusili z nekim zdravilom, da bi šlo samo od sebe ven, če pa to ne bi šlo, pa ti operativno vzamejo en jajcevod.

Na to pa še niti pomislila nisem da imama lahko izvenmaternično, namreč ena mala pikica se skriva v mojem jajcevod.
Neposredna povezava do sporočila: 1
7.7.2005 13:21:37   
gaja*
Pozdravljena,
moja sestrična je lani julija imela izvenmaternično, pa ji niso nobenga jajcevoda vzeli :zmeden2:. Šla je na čiščenje, zdaj pa je že dober mesec :nosecka: :bravo::bravo::bravo:

LP, gaja*

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2005 13:22:51   
anadejka
Ohhhhhhh :( pupika žal mi je,da pikici ni uspelo priti na cilj:(

Ne vem kako je to z izvenmaterično nosečnostjo,ampak ne morm verjet da bi ti kar jajcevod uzel ven.To pa ne!!!

Pupika drž se!!!:angel::angel::angel::angel::angel::angel:

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2005 13:32:59   
Mijavček
Oj,

se da rešit brez da odstranijo jajcevod. Če pa ga slučajno morajo, pa tudi ni nevem kakšna katastrofa, ker potem (po Pušenjaku), preostali jajcevod prevzame funkcijo obeh in ujame jajček tudi iz nasprotnega jajčnika. A, čudo narave...

Vglavnem, upam, da bo vse ok.:rozica:

Mijavček:muca:

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2005 14:35:25   
enaena
v katerem tednu pa so ti to ugotovili?
ali si/nisi imela M? kakšne bolečine si čutila, počutje? kaj ti je pokazal test ali si ga splogh delala ?
sori, ma se mi to zdijo zelo pomembne info, ker tudi mene pogosto skrbi, ko mi izostaja M.

hvala ,
pozdrav enaena:rozica:

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2005 14:46:45   
pupika
Jaz sem test delala že 28 dan ciklusa in mi je pokazal pozitivno. Nato sem čez par dni začela krvaveti in sem šla do G. Tam so mi naredili še en test in je bil negativen, in mi je bilo pmalo sumljivo, da so mi nos. hormoni v enem tednu tolko upadli. Na UZ ni bilo vidno nosečnosti, hormoni pa so mi upadali, tako, nato me je G poslala še v bolnico na pregled, naj me še tam dobro pregledajo, zdravnik mi je ponovno poslala na odvzem krvi, ker na UZ ni bilo vidno čisto nič. danes pa so mi hormoni zopet narasli in so me ponovno pregledali z UZ, nakar so videli čisto malo pikico v desnem jajcevodu.

Nekih velikih bolečin nisem imela, le razno špikanje tu pa tam, ali pa malo bolj pekoč občutek na desni strani. Krvavim še vedno vendar kot v obliki izcedka.

Upam,d a sem ti kaj pomagala.

Jaz mislim, da če bi danes naredila zopet test z CB, mi sigurno ne bi pokazal pozitivno.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2005 14:54:40   
enaena
hvala pupika za obsežen info

kolikor sem jaz brala o izvenmaterničnih nosečnostih, je danes že zelo majhen procent takih, da še potrebna odstranitev jajcevodov, zato ne skrbi - ker se da lepo počistit in ni nobenih posledic.

enaena:rozica:

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2005 15:22:58   
tinkamiška
Pa, joj, no Pupika:rozica:, pa kaj te tko mučijo tam gor! Jst upam, da se bo samo en spravilo, če se je žemoralo tko zgodit:rozica::rozica::rozica:

Od brata punca je imela izvenmaternično in so ji odstranili jajcevod, pa je potem hitro zanosila in zdej imam skoraj dve leti staro nečakinjo.

Držim pesti zate!:miska::miska::miska::miska::miska:

Tinka

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.7.2005 7:10:23   
naja78
nočm strašit,pa sem slišala,da rado raznese jajcevod,če se takoj ne ugotovi.mene je pa tega strah,ker pol v takem primeru pride do rupture-raztrganin jajcevoda in nevem kolk ga lahk zakrpajo.:zmeden::(baje so po razpoku jajcevoda neznosne bolečine in grozi nevarnost krvavitve v trebušno votlino,zato TAKOJ NA URGENCO.)
tolk jest vem od moje zdr.izobrazbe.
upam pa da nobeno de doleti.:angel:

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.7.2005 8:09:20   
larisa
Pupika, najprej ti moram povedati da mi je zelo žal da moraš spet to preživljati, vem kako se počutiš:((. Tudi sama sem doživela najprej SS nato pa še izvenmaternično. Marca letos, tako da so vsi podatki še zelo sveži. Jaz nisem nič krvavela le v 7 tednu me je začelo tako zelo boleti na desni strani, da nisem mogla več vzravnano hodit. Hormon je meni skos rastel a v maternici ni bilo nič. Jajcevod mi je počil ker je plodek že toliko zrasel. (ampak saj če ne poči ti ga pa prerežejo da dobijo ven kar pač morajo ven posesati) Meni so rekli da če še nisi rodil nikoli ne odstranijo jajcevoda, razen v ekstremnih situacijah (preveliko ''razdejanje'' v jajcevodu), ki je pa pri tebi glede na to da si pod stalno kontrolo ne more bit. Jajcevod potem rabi 6 tednov da se zaraste ampak potem imamo več možnosti da se nam izvenm. ponovi ker imamo brazgotine!! Ampak na UZ-ju pa ne morejo videt da je kaj v jajcevodu :zmeden:, ker pri meni so ful ugibali a je al ni in me pregledovali na pol ure potem ko je pa jajcevod počil in sem začela krvaveti v trebušno votlino in maternico so pa vedeli da je res izvenmaternična na desni strani, tko da mal čudno te strašijo!!!

Drži se, saj bo, verjemi mi da se tudi po tem tako groznem doživetju človek pobere in upa na novo. Če te še kaj zanima mi kar na privat piši!!!

LP Lrisa:angel::angel::angel::angel::angel:

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.7.2005 8:10:59   
klarisa
Pri izvenmaternični nosečnosti lahko pride do notranjih krvavitev, ker glede na to, da je jajcevod velik kot 0,5 minca za svinčnik in plodek raste ga lahko raznese..To se je naredil moji mami (ni vedla da je sploh noseča-izvenmaternično) in so jo komi rešili..:rozica::rozica::rozica::rozica:za mojo zlato mami:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.7.2005 9:30:40   
bambi
Pupika, glede na to, da pri tebi vedo, da gre za izvenmaternično nosečnost, pa ja ne bojo čakali, da se kaj zakomplicira :zmeden::zmeden::zmeden: Ne vem zakaj te ne dajo na čiščenje?????

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?