|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čudno dihanje
5.3.2010 19:39:02   
leo**tia
od kolegice2 tamala že 2tedna čudno diha..no danes je prišla na obisk in je mala dihala skozi usta,malo bolj globoko,teško in ko je dihala je piskalo in to kar ornk...sem ji rekla naj gre k zdravniku,a noče saj se boji da bo v bolnici ostalauser posted image user posted image user posted image user posted image ...nos ima zabasan že 2tedna..kaj bi lahko bilo??in neke rdeče fleke ji je dobila po obrazu.naj omenim da je bila pri p ampak pri tisti kot jo jaz imam,in ki nima pojma ker je nam zaj ko je rekla da je vse ok z pljuči,v resnici pa ni bilo..ne posluša pljučka vredu..malo tu in tam in že pove da je vse bp....me strah da mi ni kaj prenesla našoj maliuser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čudno dihanje
5.3.2010 19:42:49   
ledenaa
Sori,če je neče ona bi pa ja malo spokala k zdravniku.
Mislim kakašna mater noče k zdravniku ,ker se boji da bosta šli v bolnico user posted image In kaj da bi bilo dete v smrtni nevarnosti user posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2010 19:44:44   
botrca
Če noče it pa naj ne gre. Samo da se ne bo tepla po glavi in se obtoževala do konca življenja če se mali kaj zgodi. Mislim, kdo vse ima otroka.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2010 19:51:56   
Bojana 29
Ko moja dva tako dihata kot si opisala imata ponavadi bronhitis. Takrat dobita zdravila pumpico (Berodual, Flixotide) če je virusna okužba dihal, antibiotik če je baktrerijska okužba dihal - se vidi na krvi. Moja starejša je zaradi zares težkega dihanja šla v bolnico - stara 1.5 let. S takšnim stanjem otroka se ni zaigrati - po mojem bi morala tvoja prijateljica z otrokom nujno k zdravniku. Če ne zaupa osebni zdravnici otroka pa naj gre k dežurnemu. Če bo predolgo čakala lahko otrok hudo zboli, potem pa bo res morala v bolnico. Probaj spametovati tvojo prijateljico - že zaradi otroka.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.3.2010 19:53:48   
leo**tia

IZVIRNO SPOROČILO: Bojana 29

Ko moja dva tako dihata kot si opisala imata ponavadi bronhitis. Takrat dobita zdravila pumpico (Berodual, Flixotide) če je virusna okužba dihal, antibiotik če je baktrerijska okužba dihal - se vidi na krvi. Moja starejša je zaradi zares težkega dihanja šla v bolnico - stara 1.5 let. S takšnim stanjem otroka se ni zaigrati - po mojem bi morala tvoja prijateljica z otrokom nujno k zdravniku. Če ne zaupa osebni zdravnici otroka pa naj gre k dežurnemu. Če bo predolgo čakala lahko otrok hudo zboli, potem pa bo res morala v bolnico. Probaj spametovati tvojo prijateljico - že zaradi otroka.

vem ja...moja je imela at pljučnico,in zelo dobro poznam tako dihanjeuser posted image user posted image user posted image mi smo tud čakali,še dobro da smo potem šli k dežurnemu,ker je zdravnica rekla da je vse ok pa ni bilo...upam da mi ni kaj prinesla,ma sem zaskrbljenauser posted image

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.3.2010 19:55:37   
katka11
ja res, s tem se ni za igrat. moj tavecji je imel bronhitis, se nam ni zdelo, da kaj tezje diha, pa smo sli z resilcem  na infekcijsko...

Neposredna povezava do sporočila: 6
5.3.2010 19:56:53   
FLASK_A
A ji boš kaj rekla? Sej veš da otrok MORA!!! k zdravniku.

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.3.2010 20:29:52   
leo**tia
sem ji zdaj poslal sms,saj nočem ji tečnarit,kaj pa če res ni nič..no potem bo vsaj pomirjena...samo res je čudno dihala in to mopažam že 2tedna,vsakič ko se tu stavi ko gre po otroke..

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.3.2010 20:32:34   
leo**tia
in samo upam daa kaj ni nam prinesla.ker če se moja mala kako0 naleze bronhitisa bo joj..baje telo potrebuje 4tedne da se oporavi od pljučnice..džite pestiuser posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.3.2010 20:39:41   
Topsi
Ne se hecat, pod nujno mora k zdravniku. Naj misli na otroka, ne pa nase. Naš 1,5 letnik ravno ta teden preboleva lažji bronhiolitis. Če bi začel težko dihat in bi mu piskalo mora takoj nazaj in v bolnico.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.3.2010 20:45:52   
Naja31
Mogoče je pa tako dihala ker ima nos zamašen že 2 tedna. 

(odgovor članu Topsi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2010 20:57:23   
ledenaa
bronhitis je prehlad v prsnem košu se ga ne naleze

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.3.2010 21:02:15   
leo**tia

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Mogoče je pa tako dihala ker ima nos zamašen že 2 tedna. 

mogoče,mogoče..mogoče ni nič.mogoče pa je..sam nebom vedela,,,če ne bo hotela iti,nič mi noče odpisat..kaj čmo...............

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.3.2010 21:28:04   
onur
Moja je lih tako težko dihala in hitro. Vdihe v spanju je imela na zgornji meji. Je pa bila to posledica bronhitisa, ki ga zdaj preboleva. Takoj k zdravniku, da dobi zravila ali pa gre v bolnico.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.3.2010 21:51:49   
leo**tia

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Moja je lih tako težko dihala in hitro. Vdihe v spanju je imela na zgornji meji. Je pa bila to posledica bronhitisa, ki ga zdaj preboleva. Takoj k zdravniku, da dobi zravila ali pa gre v bolnico.

kako pa se štejejo dihi..???da ji povem naj šteje..in kdaj??ko otrok spi??

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.3.2010 21:59:47   
mala maja
vzame naj uro in štopa in šteje koliko vdihov na miuto ima. Zdej je odvisno koliko je stara. Naš ima astmo in pri cca 2 letih je imel 28-30 vdihov na minuto. Če je več je panika in mora takoj k zdravniku. Ko je že zelo hudo se vidi da otrok diha skozi trebušček, in se ne vzdiguje prsni koš. Pa jamice se pogrezajo, na prsnem košu, ma tam ko se začnejo rebra pa konča vrat. Nimam pojma kako se mestu rečeuser posted image

Pošli jo takoj na urgenco, ker tole ko ti opisuješ je že zelo hudouser posted image . Ko je naš takole dihal je bil zelo bogi in je bil kar dolgo v bolnici. Po menju zdravnikov pa že v smrtni nevarnosti. Naj se ne hecauser posted image Zakaj pa ima otroka če ji je težko it k zdravniku

< Sporočilo je popravil mala maja -- 5.3.2010 22:04:38 >

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.3.2010 22:21:57   
Mala_princeska
user posted image user posted image user posted image za otročka in NAJ SE TAKOJ SPOKA K ZDRAVNIKU.....

Z ZDRAVJEM OTROKA SE NI ZA IGRAT, kot je ena napisala, da se ta mamica ne bo res "tepla po glavi", ko bo huje.....

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.3.2010 0:02:33   
leo**tia

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

vzame naj uro in štopa in šteje koliko vdihov na miuto ima. Zdej je odvisno koliko je stara. Naš ima astmo in pri cca 2 letih je imel 28-30 vdihov na minuto. Če je več je panika in mora takoj k zdravniku. Ko je že zelo hudo se vidi da otrok diha skozi trebušček, in se ne vzdiguje prsni koš. Pa jamice se pogrezajo, na prsnem košu, ma tam ko se začnejo rebra pa konča vrat. Nimam pojma kako se mestu rečeuser posted image

Pošli jo takoj na urgenco, ker tole ko ti opisuješ je že zelo hudouser posted image . Ko je naš takole dihal je bil zelo bogi in je bil kar dolgo v bolnici. Po menju zdravnikov pa že v smrtni nevarnosti. Naj se ne hecauser posted image Zakaj pa ima otroka če ji je težko it k zdravniku

tak je naša teško dihala,skozi trebušček,bila cela boga,cel dan spala,pa nismo takoj šli ker smo bili pri p in je rekla da je vse vredu..no in neka intuicija mi je dala vedeti da je nekaj hudo narobe,tresla sem se,jest nisem mogla in smo šibali,,saturacije komaj 82.........ma bolje da se ne spominjam kako je jokala ko so ji preiskave delali.da smo šli prej mogoče nebi tako hudo bilo,no saj ni bilo niti zdaj drug dan je že bila okuser posted image ......no njena mala ima15mesecev skoraj....in izgleda mi bolana,neka čudna je,,,diha tako kot da bi kdo žvižgal...in to kar na glas.piska zelo..bom jo jutri klicala.sumim pa da ni šla k zdravnici..bila je pri pedijatru dopoldan ampak ta itak nič nnikoli ne sliši,na koncu pa se vidi da je nekaj narobe.ona pljučka posluša samo par sekund(3-4) sekunde in že pove da je ok...ko smo mi prišli v zd me je vprašala kje smo do zdaj bili????ja če pa je kao vse bilo ok...na obeh pljučih je naša imela zelo slišne poke,še istidan ko smo bili pri P..,mislim da bom kar menjala doktorcouser posted image user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.3.2010 0:22:15   
Topsi
Jaz močno upam da jo je peljala k zdravniku, glede na stanje, ki ga opisuješ. To ni normalno. Iz naše soseščine so prejšnji vikend iz dežurne ambulante peljali 3 mesečno punčko z rešilcem v bolnico. Je prav tako težko dihala, hropla in piskalo ji je. Mene kar tišči v prsih ko pomislim na to punčko, kako se matra in da ne bo kaj hudo narobe. Ne vem če bi čakala do jutra. Pošlji ji sms... noč bo še dolga...

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.3.2010 8:07:20   
Anonimen
res naj ga pelje.
tadej ima astmo. in je pri 1,5 letu tezko dihal. in sem ga cisto flegma peljala na inhalacije v ZD!

tam pa zmerijo saturacijo----78!!!!!!
v resilca pa bolnico. so mi tam potem rekli, da smo prisli zadnji čas!user posted image

z dihanjem se ni za hecat!

(odgovor članu Topsi)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
6.3.2010 9:51:58   
Bojana 29
Kako je s punčko? Je tvojo prijateljico srečala pamet in je šla k zdravniku z deklico?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.3.2010 13:09:45   
Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: Bojana 29

Kako je s punčko? Je tvojo prijateljico srečala pamet in je šla k zdravniku z deklico?

Ja to tudi mene zanima?user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

Neposredna povezava do sporočila: 22
6.3.2010 13:41:20   
leo**tia
ne vem,nič mi noče pisat..zdaj čakam če se ustavi tu ko bo šla s službe..če ne bom jo klicala in poročam..sam mislim da ni šla,ona je taka,user posted image user posted image saj ni slaba ženska,sam neda se ji niti fiziološko v nos pustit...upam da bo vse ok.vročine ji nima,ampak vseeno za dihanje sem rekla grem TAKOJ k zdravniku pa magari 100krat brezvezeuser posted image me je enkrat naučilo...ma bogi so ti mali..vsak dan me strah da se našoj ne ponovi pljučnica...pa ne vem če se lahko,ampak vseenouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.3.2010 15:30:07   
onur
IZVIRNO SPOROČILO: onur Moja je lih tako težko dihala in hitro. Vdihe v spanju je imela na zgornji meji. Je pa bila to posledica bronhitisa, ki ga zdaj preboleva. Takoj k zdravniku, da dobi zravila ali pa gre v bolnico. kako pa se štejejo dihi..???da ji povem naj šteje..in kdaj??ko otrok spi??

Se mi zdi, da je od 1-2 let razpon 25-35 vdihov na minuto. Vdihi se štejejo v globokem spanju. Težko dihanje: ugrezanje medrebernih prostorov, dihanje s trebuščkom, ugrezanje jamice na vratu, če je hudo, si pomagajo tudi z rameni, ...

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.3.2010 18:24:36   
leo**tia
danes sem jo klicala insem vprašala če še tako diha pa pravi da ja..in seveda ni šla zdravniku...ma jezna sem nanjouser posted image user posted image da je tako neodgovorna....sam nič ne morem.sem ji zdaj poslala še sms da se ne bo pozneje tolkla po glavi,upam da sem jo malo vsaj prestrašila in da bo šla..kar pa ne verjamemuser posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?