|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AVGUST
7.7.2005 9:54:02   
tea01
Jutro avgustovke. Da nas enkrat še midva dvigneva višje. Pri nas je ful mraz in dežujo kot iz škafa. Imamo 17. stopinj, piha kot noro, v službo sem šla v usnjeni jakni,. Počutje je super, čevlje si še sama zavezujem, hodim na sprehode edino kar je zvečer ne morem zaspati, ko pa zaspim, me pa nihče ne more zbuditi. Vreme mi ful ustreza, vsaj ni tiste vročine ki je bila pred dnevi 38 stopinj. Adijo pamet!

Kety, ti moram reči, da je žal moj :love: po pomoti zbrisal moje slike, tko da čakam,ko bo spet prišel, da jih bova dala gor. To pa ne vem še kdaj bo. Drugače pa mislim, da imava midve trebušček tam, tam, obseg mojega trebuha je 95 cm, jutri pa nastopim 33T. Sem se začela prav ornk sekirati pa me je moj:love:napizdil, ker sem bolj drobne narave in sem imela pred nosečnostjo 49 kg. Zdaj jih pa imama 58.
Da ne govorim, joške imam pa ogromne, po celem telesu sem prav ornk zalita, edino buhi je majhen.

Me pa moja:duda:skoz brca, včeraj sem ležala na desnem boku, in me je tko zabolelo - zašpikalo, da sem ostala brez sape. Aktiven je pa ful. Edino me skrbi, da bo imel premalo kg, ampak to bomo videli čez 14 dni, ko bova spet na pregledu.

Jessy, ti pa danes kar se da dobro opravi. Držim pesti zate in za tvojo:duda:

Tea01
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
7.7.2005 10:00:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   AVGUST
7.7.2005 10:13:44   
Tiamo
Jutro :zaspan:

kje je dež???? V lj je sonček :rozica:

sem do zdajle spala :sloncek::sloncek:. Spat sem šla šele okoli 1, nisem mogla spati, potem sem zaspala kot top. Moj :love: se pritožuje, da zdaj ko sem :nosecka: ful smrčim :zmeden::zmeden:, tako da smrčiva v duetu.

Tea01, jaz sem šla za 11kg gor, to je čist normalno, samo meni se pozna v trebuh in v rit. Men se joške niso tok povečale, mogoče za 1 številko..upam, da mi jih potem ne bo razneslo.

Drugače imam probleme s podvozjem. K da bi imela vse zatečeno, prav žuli me.

Naša :duda: se je umirila, čutim še brce, ampak so bolj intenzivni premiki.

Drugače mene tudi kdaj pa kdaj špikne spodaj, verjetno so popadki. Pa me to špikanje tako preseneti, da se avtomatično povlečem vase, namesto, da bi probala predihavat. Moram se psihično pripravit na sproščanje in predihavanje. Ne pa da vlečem trebuh notri, potem še bolj zaboli.

Danes grem kupit jogi, moj :love: mi bo pa v MB kupil posteljnino, komaj čakam. V ponedeljek pridejo zidarji (vsaj upam, da me ne bodo spet nateg...) in mi postavijo predelno steno. Potem bomo pa dokončno pripravljeni na prihod naše :duda:

se tipkamo

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   AVGUST
7.7.2005 10:25:14   
Kety
Tea01, ne vem če si vidla novejše slike, sm jih dala v torek gor - trebušček 32tednov. Tudi moj obseg trebuščka je podoben tvojemu in sem bla tudi jaz prej bolj suhe postave (no glede na mojo velikost pri 170cm sem imela 58kg), zdej jih mam pa 65!
Za :duda: pa ne skrbet. Raste 100% in nič bat. Bi ti G. že zdavnaj rekel, da kaj ni uredu! Meni je rekel, da je mali velik in močan!:bravo::bravo: Zdej samo še čakam, da se obrne na glavo! Upam, da se mu bo uspelo!!!:(:(:( in da mi ne bo treba čez isto kot Jessy!

Drugače sem pa jaz dons spet v "službi", doma pa imam goro opravil, ampak kaj hočem če pa rabim denar. Plačana sem na uro in kolikor sem tu, toliko dobim!:(

Tukaj v LJ se tudi nekaj oblači in izgleda, da bo tudi kmalu dež! A ni fino,...nas so pa tako strašili, da bo vrooooče poletje. Midva sva klimo nabavila, zdej je pa sploh ne uporabljamo!:)-

No, se še kaj oglasim!

Jessy, čakamo na dobre novice!!:miska:

LP Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   AVGUST
7.7.2005 10:55:42   
miševi
Ku-kuc! da se še jaz malo javim.

Smo bili 5 dni na :morje: - z dovoljenjem une grozne gin. Je pa imela prav v tem, da morje blagodejno vpliva na :nosecka:. Tudi en dan nisem bila zatečena, pa sem npr. pol dneva sedela na hribčku na plaži, kjer so noge ves čas dol visele. Plavat sem tudi šla - vendar samo zjutraj, potem se mi je voda zdela preveč umazana. Pa sprehodi so bili nenormalno dolgi. Glede na količine zaužite hrane pa začuda kg niso šli v višave, tako da sem še vedno na + 12. Se bom morala še doma s sprehodi potrudit;).

Drugače pa jaz kljub mojemu ogroooomnemu trebuhu (so me spraševali, če bom imela dva :duda:) spim kot top:bravo:. Edino, ko moram ponoči na wc, se malo težje vstanem, ker sem vsa zaštekana in zaležana - to so pa radosti raztezanja vseh teh veziv in kosti:)-. Kljub občasnemu špikanju čez dan se zaenkrat res nimam kaj pritoževati čez počutje.

Vidim, da ste bile kar dejavne. Tia, upam, da si dobila lepo posteljico, tako kot si želela; jogi pa le kupi nov. Ker vem, kako je z adaptacijami v zadnjem hipu, ti privoščim, da bodo delavci res točni. Jaz naj bi po besedah :love: imela banjo končno v kopalnici najkasneje v nedeljo, potem pa še finese. Drug vikend pa čiščenje:(.
Joj, Jessy, kaj si morala prestati. Dobro, da te un zdravnik ni še naprej mučil in je bil tvoj gin. dovolj vztrajen. Za CR pa nič ne skrbi - pri enih pridejo otročki ven tako, pri drugih drugače. Važno je, da so zdravi. Bolje, kot da se kaj zakomplicira.
Violinski ključ, sočustvujem s tabo, ker tudi sama vem, kako je s še enim :angel: in trebuščkom. Hvala bogu, da je na morju moj :love: ves čas visel z našo malo in sem jaz le "čičala" in bila dežurni podajalec brisač.
Hugolina - na Jesenicah želijo, da tiste pole za dopust za nego in... prineseš izpolnjene po rojstvu. Ne vem, full komplicirajo in nič ne vzamejo prej. Npr. tudi za otroške dodatke moraš prinesti točno tisti mesec, ko se izteče (to bo akz+tualno kasneje, pa vseeeno), potem pa domov dobiš obvestilo, da moraš prinesti, če si pa že, pa vrzi obvestilo v koš - torej bi lahko tudi prej oddal:zmeden2:.
Tudi ostale ste pridne, ene še kar v službi :bravo:.

Sem se kar razpisala:ups:. bom še kasneje kaj dodala.

Lp:rozica:

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   AVGUST
7.7.2005 11:41:06   
hugolina
Pozdravček!
Sem ravno iz trgovine, kjer sem si nabavla sadja za celo ozimnico:)- Par dni, pa ga ne bo več. Vsaj ena stvar, k se lahko bašeš takrat k ti paše, pa še slabe vesti nimaš :bravo::bravo: No ja, pa še dobro je. Sploh na breskve, nektarine pa lubenice sem mahnjena letos.

Miševi hvala za informacijo. Jutri bom šla z vsemi papirji tja (iz firme so mi že poslali :bravo:), pol naj pa vzame kar ji paše, .....
Sem pa tolk jezna na poštarje (baje so študentje), ker sem spet dobila listek v nabiralniku od CSD. Mislim, da se mu tud pozvoniti ne da:grrr:. Pa sem rekla včeraj na pošti, da sem doma in mi je čudno da ne slišim zvonca, pa ga je nekaj zagovarjala. Evo, danes je isto. Brrrrr:grrr:
No saj sprehod do pošte mi ne bo škodil, ampak vseeno se gre za en princip. Če bi mi včeraj zjutraj dal pošto iz firme (ne da sem mogla popoldan jaz tja), bi lahko v bistvu že včeraj nesla na CSD in bi mela to uštiman. No pa sej je konc koncev vseen. Zdej sem se kr mal zjezala :)
Hotla sem pa v bistvu povedat, da sem dobila moder listek od CSD - a je to mogoče že kakšna odločba za paket oz. denar :zmeden2:. Ker tam mi je rekla zanč, da bo gotovo že ta mesec nakazan. No ja.... bomo vidli popoldan.

Danes smo še kar nekako dobro spali, če odštejem par urc premetavanja. Tudi :duda: je bila mal bolj mirna kot ponavadi.

Kar se trebuha tiče, tudi meni vsi pravijo "ja sej se ti nč ne vidi". Mam tacga k mam, zame se zdi kar dost velik. Zanč sem ga merila cca. 100cm, pa glede na to, da je G zmeril :duda: da ima 2.2kg mislim, da se nimam kaj sekirat. Sej če pa po hlačah sodim, pa nenormalno rast:)- Enih fletnih že ne morem več gor spravt, pa sem jih 14 dni nazaj še nosila:zmeden:

Zdej pa moram it, se še tipkamo:rozica:

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   AVGUST
7.7.2005 12:47:34   
tea01
oj, punce, strašno to kar spremljam kar se dogaja v Londonu, upam samo, da ne bo tako grozno kot je bilo v Španiji.

Pri nas v severozahodni evropi pada dež. Natančneje v Belgiji. Vse to bo tudi h vam prišlo. Drug teden bo sigurno mraz.

Kety, hvala za tolažilne besede, jaz sem kar majhna 160 cm, ramena imam bolj drobna, boki so pa okrašeni z jahalnimi hlačami. Sem vse povedala.

Tia74 jst bom tudi kupila jogi, mi je sodelavka odstopila posteljico in bova na tisti jogi dala kar še novega čez. Pa tudi čakam, da kupim posteljnino. Sem v mothercare videla ful lepo posteljnino. (Mothercare se dobi v Emporiumu, tam imajo tudi kopalke za nosečnice, jaz sem jih od Lisce kupila, sicer lanski model pa so bile 4.900 sit)No zdaj je pa moja:duda: začela kolcati. Revček, sem opazila, da ko se razburim ali ko sem agresivna začne kolcati.

Zdaj grem pa na kosilo. Sicer nisem lačna ampak nekaj pa moram pojesti. Mogoče po breskve.

Grem na dež in veter!

TEa01

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   AVGUST
7.7.2005 16:16:24   
Teya
ciao, punce....:rozica:

hugolina, po novem ti baje dostavijo pošto na dom, če je v 15ih dneh ne dvigneš na pošti....baje....

nam se dogaja 100 na uro...danes smo imeli pregled z uz-jem in naša pupica nam je pokazala luleka :)- čist sem še zdaj adijo od presenečenja :)- sicer niso nikoli za trdno trdili, da bo :roza:, so pa 3x z rezervo pupco napovedal....tko, da...hvala bogu, nisem nič roza kupovala :)- koooooooooooomaj čakam, da pride :love: domov...saj sem se mu po telefonu "malček" zlagala:ups:, kao, da ni bilo nič videt:ups:, saj se mi ni zdelo primerno, da mu tako novičko po telefonu sporočim....jao....kok komaj čakam, da vidim njegov izraz :)- sem mu uokvirila uz slikco lulčka :)-
drugače naš kortenjak tehta 2300, ima pa večjo glavico, kot druge dele, ki jih z uz merijo....je rekla G, da ni nobene panike, da je v mejah in da pri fantkih to ni nič nenavadnega, me pa vseeno malček skrbi :zmeden: čez 2 tedna imam še 1x uz prav zaradi tega...čez 2 tedna imam tudi 1. ctg :bravo: joj...kako gre vse to hitro!!!! pa baje, da dobim že papirje za porodničnico....hudoooo....kar naenkrat smo že tam!!!! drugače sem jaz na +7,5 kg....pa ne po lastni želji :(
aja, pa mali je že na glavco obrnjen :bravo: kar se mi je itak zdelo, glede na to, da hudo tišči rito nekje nad mojim popkom in brca v stransko steno....včasih s ebojim, da bo kar ven priletel, take šuse ima....:)- evo, zdaj vemo, da ni samo ena malo bolj agresivna deklica, ampak kar cel fuzbaler :)-:)-:)-

uživajte v vremenu.....in ostanite še naprej tako pridne RR-jevke....:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   AVGUST
7.7.2005 17:09:59   
Jessy
Da se še jaz končno oglasim!

Sem vas pošteno pogrešala, ampak nam internet ni delal, ker so ene napake na siolu.

Danes sem pošteno dolgo spala. Kar od polnoči do desetih zjutraj. Sem spala kot top in se zjutraj zbudila vsa polna energije.

Prej sem bila pri G na "tehtanju" in je natehtal, da naš :duda: danes tehta okrog 2900 g in da ob rojstvu ne bi smel imeti več kot 3100 g. Meni se to zdi kar malo. Ne vem, a me hoče malce potolažiti al kaj??? Je rekel, da se otroci z ritko naprej ne rodijo nič drugače kot z glavico, le da je vrstni red pritiskanja obraten. Da se tu najprej rodi ritka in nogice, nato rokice (v tem času naj se ne bi pritiskalo) in šele, ko ti reče vodja poroda, da pritiskaj, začneš in to je takrat, ko se rojeva glavica. Sploh ne vem, kaj naj si mislim okrog tega. V bistvu me je pošteno strah kako bo in če bo z :duda: vse vredu in seveda, če bom jaz sodelovala tako kot je treba. CR sploh ni imel v mislih.
No, bom vidla, kdaj bom dobila ta prave popadke za v porodnišnico, oz. kdaj mi odteče voda, ker če se to zgodi pred rokom (kar naj bi tudi se glede na medenično vstavo) potem najbrž ne bom težila za CR, ker verjetno res ne bo tako težak....če pa se to zgodi okrog roka, bom pa sitnarila za CR. Po moje se otrok v treh, štirih tednih ne zredi le 200 g.

Kar se pa popadkov tiče, so res tisto špikanje, ko ti malce sapo vzame. Meni so se pomirili, čeprav sem jih pol ure nazaj spet malce čutila. Zdaj vsaj vem, kako izgledajo.
Je pa :duda: danes izredno miren. Od 10h do 17h sem ga čutila le 4x. Še dobro, da sem na UZ videla, da mu srček še vedno bije. Se mi zdi, da me kar ena panika grabi, da bi mi otrok umrl še predno se rodi. Grozna sem!

No, pa ne bom še vas morila okrog tega. Zdaj letim k mami na eno kavo, pol vas pridem pa še pogledat, če bo internet sploh delal.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   AVGUST
7.7.2005 17:11:09   
tea01
Teya čestitam za :modri:.

A katera ve kako je z Jessy????

TEa01

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   AVGUST
7.7.2005 17:48:42   
tina104
Da se še jaz malo javim. Sem bila danes na pregledu. Imam železa bolj malo, pa neke svečke ali kaj sem dobila proti glivicam in bakterijam v nožnici, drugače pa je ves pregled potekal zelo hitro. Tokrat je bila že najmanj peta ginekologinja, ki me je v času nosečnosti pregledala (moja G je v bolniški in potem se drugi menjavajo kot po tekočem traku). Sicer je bila čisto prijazna, ampak nič ni komentirala, tak da zdaj sploh ne vem, če je :duda: še vedno obrnjen z glavo dol. Pa saj je rekla, če še imam kako vprašanje, ampak v tistem trenutku jaz vedno pozabim, kaj sem nameravala vprašat.

Moje spanje je precej trdno te dni, ko ni vroče. Se po kakih petih urah spanja zbudim, da grem prvič na WC in takrat me mehur že tako boli, da komaj pridem do wc-ja.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   AVGUST
7.7.2005 18:55:31   
Jessy
Mene pa spet popadki grabijo. So me zdaj kar trije napadli v desetih minutah. Po moje res ne bomo dočakali avgusta!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   AVGUST
7.7.2005 18:57:02   
hugolina
Jessy drži se. Sploh si ne morem predstavljat kako to zgleda :zmeden2:.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
7.7.2005 19:00:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   AVGUST
7.7.2005 19:03:24   
hugolina
ja bubabaya a ti si tud že kandidatka al kako? Kako pa veš da si odprta 1cm, a to so ti pri G povedali? Ker mene spodaj sploh ne gleda tko da...:zmeden:

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   AVGUST
7.7.2005 19:06:09   
hugolina
ups, sorry, sm šele zdele vidla zgorej k si odprla temo :ups::ups::ups:

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   AVGUST
7.7.2005 19:10:45   
Jessy
A kako izgleda??? Do danes je bilo to le špikanje, kot pri kakšni menstruaciji, ki je bila bolj boleča. Me pa v tistem trenutku prime, da bi se stisnila nekam in nič dihala. Ker vem, da to ne smem delati, sem trebuh napela, kot balon in dihala - pa je res odleglo. No, sam zdaj me že 20 minut ni noben prijel, tako da upam, da bo nehalo.
Je pa res tako, kot pravijo punce, da ko je popadek ga res ne moreš zgrešiti, ker te kar drži in drži.
Bubabaya, a pol sva midve kar kandidatki al kako???

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
7.7.2005 19:19:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   AVGUST
7.7.2005 19:27:31   
Jessy
Mene okrog sramnih kosti prav nič ne boli. Po moje tebe boli, ker se odpiraš. Jaz se po moje sploh še ne odpiram, saj me nič drugega ne boli, kot popadek. Me pap opadek boli na tak način, kot bi me rezal, oz. špikal z iglami.
Je pa moj :duda: v medenični vstavi, tako da lahko tudi zaradi tega pri meni ni kakih izboklin...kaj pa vem :zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
7.7.2005 19:43:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   AVGUST
7.7.2005 21:22:12   
violinski
Živjo, a sem zadnja. No, sej ponavadi sem res zadnja, ampak danes je čisto slučajno :) Zutraj sem odpeljala 'otroke' ;) v slžbo in vrtec, pol sem pa šla direkt na kavo in zajtrk h eni kolegici, ki je nisem že dolgo videla, pa sem rekla, se ustavim pri njej, preden rodim, glede na to, da je ona na dopustu. In sva prečvekali vse jutro na vrtu za hišo, vmes se je pooblačilo pa pihat je začelo, ona si je začela oblačit dolge rokave, meni pa še kar naprej vroooooooče - sploh se ne morem shladit. Prejšnjo noč je bilo prvič po res dooooolgem času, da sem se pokrila v spanju. Res pa je, da že par noči čisto dobro spim, če odštejem nočne sprehode na WC, ampak ti so do jutra že pozabljeni :bravo: . No, potem sem šla pa še malo v službo po moje datoteke, tako da če bo kje kako vprašanje, da bom imela stvari pred sabo in odgovore pripravljene (nikoli se ne ve in NNNP).

O, tea01, vidim, da si tam, kjer moja tašča, ona je tudi jamrala včeraj, da je 15°C v Bruslju, pa da bi rada šla v mesto in da išče dežnik, pol se je pa tako ulilo, da se niti po telefonu nisva dobro slišali, ker je po strehi tako močno štropotalo. :) No, lani v tem času smo bili mi trije tudi tam in je bilo 10 dni takega sonca, da smo zvečer do 11 ure ali več sedeli zunaj, ker je bilo toplo in prijetno piti pivo na terasi (belgijsko, kajpada), sploh pa je tam poleti zelo dolgo svetlo.

Bubabaya, prebrala sem tvoje teme in upam, da bo res tvoja :duda: počakal še kakšen dan, če ne pa... no, boš pa julijka, kakopak :) glih tako super, samo da bo :duda: prav.

Jessy se ti tudi zna pridružit, jaz sem tudi že slišala za ta 'medenični' porod, načeloma je na tem področju že kar nekaj strokovnjakov, slišala sem sicer za enega G v Ljubljani, ti boš sicer rodila v PO, če sem si prav zapomnila, ampak tudi tam slišim, da so same face. Držim pesti, da bo vse dobro potekalo, pa magari brez CR.

Jaz bi, po pravici povedano tudi raje padla med julijke, pa ne mi zamerit, nimam nič proti vam, samo moj otrok je tudi veeeelik, pa me kar malo skrbi, prva malčica je bila čisto mala, oz. povprečna in že tam je trajalo 10 ur, kaj bo šele, če om morala roditi tega korenjaka....(pdp imam čisto na začetku avgusta)

Dogajanje pri meni je pa čisto na nuli, nič popadkov, nič odpiranja samo prekladanje :duda:, brce in iskanje dobrega položaja v svojem malem prostoru. Pa vsi nekaj hvalijo, kako imam lep trebušček, meni se zdi samo, da je velik in pika (imam še od prej 20kg preveč) Glavo ima pa že precej nizko, ko jo je predvčerajšnjim hotel G izmerit, je rekel 'privzdignite prosim malo trebuh, da sploh pridem do glave, ker je zelo nizko....' Ohja, sej vem, čutim, ko kolca

Držte se!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?