Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 4.3.2010 15:02:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Podaljšanje bolniške za nego 4.3.2010 17:15:21
|
|
|
|
livia
|
Sploh ne štekam kaj bi rada. Če prav dojemam si že v službi, sedaj ste bolni in si na bolniški 3 tedne. In kje je problem, da bi bila na bolniški še dlje? Jaz nič ne vem, da kaka komisija odloča o tem. Jaz sem trrenutno s tamalo doma 12 delovnih dni, pa mi ni pediatrinja nič omenila, da po 15 dneh o čem presoja komisija. Poleti sta obe imeli norice ena za drugo in sem tudi bila doma 4 tedne. Če hočeš pa podaljšanje porodniške za 3 mesece, je pa druga pesem. O tem res odloča komisija in dvomim, da bo adeno viroza zadosten razlog.
|
|
|
|
RE: Podaljšanje bolniške za nego 4.3.2010 20:27:41
|
|
|
|
živa
|
Omejitev nege za otroka je 15 delovnih dni - za toliko ti da bolniško pediater, nato pa mora poslati prošnjo na komisijo. Če se prav spomnim. Po mojem ne bi smeli komplicirati, če pediater priloži izvide, iz katerih je razvidno, da otrok še ni zdrav, in napiše svoje mnenje. Izkušenj pa nimam - edinkrat, ko smo imeli tako situacijo, sta bila bolna oba moja otroka in je najprej za prvega pisala bolniško, nato pa za drugega. In avtorica ne sprašuje za porodniško, ampak za bolniško. Lp, živa
|
|
|
|
RE: Podaljšanje bolniške za nego 5.3.2010 7:57:35
|
|
|
|
barni
|
Ko smo ze ravno pri tem a je res da je zdaj nekaj drugace s tole bolnisko za otroka v zvezi s zdravstveno kartico? Mislim, da od 1.2.2010 naprej? Namrec nam prej ni bilo treba hodit h P, ce je slo za virozo, pac sem poklicala, da smo zboleli in ko je bila zdrava sem sla h P po bolnisko. Hvala bogu ni komplicirala s tem, da moram otroka tja vozit, da ne bi se kaj fasala. Menda pa je zdaj drugace in moras ze prvi dan bolniske tja s kartico? Ni dovolj, da samo poklices? Je to res? In tut tega o teh 15 dneh nisem vedela. Je to res? Pa se nekaj, ce je mama doma na porodniski, v katerih primerih lahko oce za drugega otroka dobi bolnisko? Je to res nemogoce? Mam primer, ko je mamica v bolnici z mlajsim, pa je bolna tudi starejsa in P ne da ocku bolniske, ker se to menda ne sme?
|
|
|
|
RE: Podaljšanje bolniške za nego 5.3.2010 9:22:09
|
|
|
|
živa
|
barni, ja, pri nas težijo, da moraš prvi dan bolniške priti s kartico k pediatru, da ti jo odpre. Načeloma bi moral priti celo z otrokom, ampak kadar nima drugih znakov kot vročino, pri nas P reče, da počakamo s pregledom. Teoretično oče ne more dobiti bolniške, če je mama na porodniški. Ker tudi če je mama v bolnici z otrokom, ji ne pripada bolniška, saj se smatra, da je za nego otroka poskrbljeno (v tem primeru je itak na porodniški, tako da ne rabi bolniške, če pa ne bi bila, bi lahko dobila samo spremstvo otroka ob sprejemu v bolnico in odpustu, ne pa za vmesne dneve). Oče bi dobil bolniško edino, če bi bila mama bolna, in dobil bi jo za nego mame, ne otroka. Tako nekako gre to po pravilih. Če nima/noče vzeti dopusta, bi jaz na očetovem mestu prosila svojega osebnega zdravnika za bolniško zase - kot da je oče bolan; upam, da bi zdravnik razumel situacijo in pomagal. Lp, živa
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?