|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nadomestilo za brezposelnost
1.3.2010 17:59:16   
Nalini
Ojla

V kratkem mi preteče porodniška in se bom morala prijavit na zavod za zaposloavnje, ker mi je potekla pogodba za določen čas.

Zanima me katere dohodke moram vpisati v tisti obrazec, ki ga potrebujem za nadomestilo za brezposelnost - ali zadnjih 12 porodnišk ali pa mi mora delodajalec potrditi zadnjih 12 plač   (dejansko je povrečje potem itak isto...)??? Da vem potem te zadeve porihtati preden sem grem prijavit na zavod ....

Hvala za nasvet.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nadomestilo za brezposelnost
1.3.2010 21:31:56   
zmajaz
Plače/nadomestila plače v zadnjih 12 koledarskih mesecih pred nastankom brezposelnosti - če so to porodniške, potem pač porodniške.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 1.3.2010 21:32:44 >

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.3.2010 21:44:38   
nananaja
Če se seveda ni spremenilo (v dveh letih), mora delodajalec za čas predpotekom pogodbe napisati znesek bruto plač, ki bi ti pripadale, če bi delala! Ne napiše se starševsko nadomestilo. Za čas po preteku pogodbe ne vem. Vzame se zadnjih 12 mesecev.

Jaz sem imela skoraj pol manjšo porodniško od plače, saj sem bila prej zaposlena samo 2 meseca, po porodniški pa sem se prijavila na zavod, pa sem od delodajalca rabila potrdilo, na katerem so bili zneski, ki naj bi jih prejemala po mesecih za delovno mesto. Temu se reče, da je to osnovna plača za izračun nadomestil. Tudi če si na bolniški, se ne šteje dejnsko nadomestilo ampak osnovna plača.

Nadomestilo pa dobiš 3 mesece 70% povprečja zadnjega leta, potem pa (če si še upravičen) 60%. Tako sem jaz dobila večje nadomestilo na zavodu kot za porodniško.

Močno pa upam, da se to ni spremenilo v zadnjih dveh letih.

Pa na mojem delovnem uradu je bila delavka izredno natančna glede tega, da ne bi jaz dobila manj, kot mi pripada. Sem prvič prinesla neto zneske napisane, me je poslala nazaj k delodajalcu, naj zahtevam bruto zneske, češ "zakaj bi ti dobila manj kot ti pripada".

Bodi pa izredno pozorna in se že pred iztekom porodniške kar pozanimaj na pristojnem delovnem uradu.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 4.3.2010 21:50:34 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2010 8:52:32   
KIKI****
Tole moraš ti oddat:

http://www.ess.gov.si/slo/dejavnost/Obrazci/BO/OBRPlaca.pdf

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.3.2010 14:51:55   
just another girl
najprej en prikupn pozdravčk..user posted image   Mene pa zanima,kdaj oz.po kolkem času naj bi dobil odgovor/odločbo o nadomestilu za bresposelnost..user posted image že vnaprej hvala za odgovore.. Lep dan še naprej..user posted image

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.