|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Predporodna depresija?
27.2.2010 21:03:09   
janapan
Noseča sem 31 tednov in že cca 1. mesec sem psihično ful na tleh. Okrog mene je noro, doma že imam 2,5 letno hčerkico, z možem se razumeva...imava pa oba ogromno dela. On poleg službe, kjer je čez teden do 4h ali 5h, dela še na hiši - urejamo namreč mansardo, kjer bodo spalnice. No jaz pa imam zelo obremenjujočo službo - projektno naravnano kar pomeni da ne pride v poštev, da ostanem doma, ker tudi če si vzamem kakšen dan dopusta ali bolniške me vse počaka in do roka moram končati. To pomeni, da če sem dva dni doma ker je hčerkica bolana moram pridet čez vikend delat ker drugače mi ne uspe končati. POleg tega zaključujem magistrsko nalogo ker si želim magistrirati pred porodom, da bom imela potem mir...ampak to od mene zahteva velika odrekanja....ki so posvečanje družini na minimum, čez vikende pišem medtem ko gresta moja dva na sneg ali pa pohajat isto je čez teden.....pol leta že nisem bila na sprehodu in nisem videla sončka, ven pa itak ne hodim že en lep čas kar pomeni da praktično niti nimam več skoraj nobene prijateljice. Vsak dan se prepričujem da moram zdržat še malo ampak prišlo je do te točke da ne zmorem več....groza me je ker ne vidim izhoda iz te situacije. Vse se kar vleče in vleče......
Moj se jezi name ker se preveč trudim za službo, kjer jim je kot povsod popolnoma vseeno zame, dokler sem tam me pač izkoristijo do sto pol pa ne bo več nobeden vedel zame.......zdravnica me je že večkrat skoraj nagnala na bolniško ker se ne morem umiriti in potem me vse boli pa krči in to.....ampak jaz enostavno ne morem........
Jaz se že 1 mesec vsak večer jokam ker ne zmorem več pa ne vem kaj narediti kje naj popustim, ker se bojim da bom tudi če popustim to vseeno nosila na grbi....in najhujše je da sploh ne mislim na moj še nerojeni zakladek - punčka bo- kot da sploh ne bi bila noseča in samo vsake toliko časa se zavem, da bom čez 2 meseca imela doma eno malo štručko, ki bo želela samo mojo nežnost in pozornost.

Bojim se da se bo to stanje vleklo do poroda, da se ne bom imela časa spočiti, pripraviti na novo materinstvo....Punce kaj naj nardim
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
27.2.2010 22:15:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu janapan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Predporodna depresija?
27.2.2010 22:19:07   
principessablu
jaz sem zelo podobno tebi..ne znam se ustavit,pa da ga j....no sem v 32 tedno s kilo in sem se morala ustavit...čez 3 tedne rodim,počutim se nekoristno...sem doma ker moram biti.....strgalo se mi bo..tudi hčerko doma skoraj 3 leta staro...pomemben izpit v petek,sem se odjavla...vsega pač ne morem...me bo počakalo...najprej zdravje,po dojenček,pol služba,pol izpit,....predlagam ti da skenslaš v se povprek,ker ti bo kasneje žal....vso srečouser posted image user posted image

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.2.2010 22:20:45   
josephine27
jaz bi na tvojem mestu magisterij mal odložila, službe se pač ne da ampak mislim da je vse skupaj trenutno preveč zate kar zgleda da ugotavljaš tud sama. saj veš - najprej zdravje in potem vse ostalo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.2.2010 22:22:28   
m_o_i
nehaj bit SUPERZENSKA user posted image
hudimanek no, ce pregorevas, potem vse kar delas, delas napol-pogledas nazaj, vidis, kolko casa si porabla-rezultatov pa ni pravih! si jezna, zalostna pa je zacaran krog tu...

magisterij? naredi ga po porodu! je tvoja eksistenca ogrozena, ce ne ne bos magistra do poroda!? predvidevam, da neuser posted image
TOREJ???? beri prvi stavek in se imej radauser posted image
joces vsak vecer, ker ne zmores vec? jaz sem pred leti jokala, ker sem se ziva zbudila zjutraj...in ja, diagnoza je bla depresija...

dovoli si, da ne bo vse in takoj! kolko berem, to edino ti zahtevas od sebe, ostali ne...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2010 14:05:11   
živa
janapan, imam zelo podobno situacijo. Roki me preganjajo za user posted image , rodim konec aprila, doma dva otroka, ki sta kar naprej bolna (rekord v vrtcu je 2 tedna, pa še to v začetku septembra). Jaz bi na tvojem mestu šla v bolniško in naj v službi kdo prevzame projekt, v dopoldanskem času pa bi naredila vse za magisterij. Če si na bolniški, v službi pač nimajo kaj. K magisteriju se pa po porodu težje spraviš kot prej, ko te preganja en datum. Vsaj pri meni je tako.

Jaz sem v službi povedala, da zaključujem doktorat in ne delam drugega kot to, razen kar je res nujno in mi vzame kak dan. Pa niti tako ne vem, če bom uspela. Se šalim, da bom oddajala med popadki, ampak mislim, da to niti ni šala user posted image .

Tudi jaz žrtvujem čas za izobraževanje, ampak navadno gre to na račun mojega spanja, skušam urediti tako, da gre čim manj na račun otrok. In več kot naredim, pač ne gre, pa če se vsi pretrgamo.

Lp,

živa

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2010 14:41:17   
Taddy78
Če boš tako nadaljevala, bo po porodu tvoja naslednja tema Poporodna depresija...

In to, kaj si napisala zame nima nobene veze s tvojo nosečnostjo oz. t.i. predporodno depresijo, ker se zavedno zapletaš v te stresne situacije in kot je že napisala punca pred mano, hočeš biti super ženska.
Pri vsem pa pozabljaš, da zanemarjaš to, kar bi ti moralo pomeniti največ-svojo družino-oprosti, ampak je res. Le kaj si mora misliti tvoja hčerkica? Tak že sedaj nimaš časa za njo, potem bo prišel novi član, pa boš jo še bolj odrinla (to je moje mnenje, glede na to, kaka situacija je pri vas sedaj).

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.3.2010 10:02:52   
emina83
 Jaz pa mislim, da je skrajni čas da SEBE postaviš na prvo mesto. Nehaj se toliko obremenjevati s službo in magisterijem in ne dovoli, da nosečnost mine kr tako mimo tebe. Čist preveč si si naložila, res. Vsak rabi nek izpušni ventil, pa naj bo to karkoli, sprehod v naravi, igra z otrokom, kavica s prijateljico...
Se mi zdi da dobro veš, da tole ne pelje nikamor.  Nehaj večere preživljat v solzah in se odrekat svojim najdražjim za ceno-česa že? Vem, da ti izobraževanje in služba pomenita veliko, ampak če boš takole nadaljevala, boš samo še bolj nesrečna.
Čisto VSE lahko počaka, verjemi.
V službi bodo že našli nekoga, da te bo zamenjal, menda nisi edina zaposlena, magisterij pa tudi ne bo nikamor pobegnil. Če boš ti v sebi srečna in zadovoljna, boš imela veliko več energije in tudi volje do vsega, kot pa ko takole dobesedno prisilno tole vse skupaj teraš naprej.

Zadihaj punca, ti si najpomembnejšauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.3.2010 13:06:57   
slovenka
Jaz bi na tvojem mestu pustila magisterij za en čas, tudi če magistriraš to ne bo nič pomenilo, itak boš na porodniški, napredovala ne boš zaradi magisterija in tudi če bi, se ti ta plača ne bo vštela v nadomestilo. sama sem recimo zaradi doktorata malo pred porodom napredovala, dobila en mesec precej višjo plačo, potem pa mi je nadomestilo padlo spet nazaj. Tako da finančne spodbude za magisterij nimaš. Da boš imela mir potem, praviš - ma kaj ti bo mir na račun, da se ti sedaj meša. Jaz sem v porodniški in par mesecev po njej napisala 800 strani debelo knjigo. Kako, mi sploh ni jasno, ker sem se cele dneve ukvarjala s pupo, zdelo se mi je, da nič ne delam, ampak rezultat je tu... tako da čaka te kar dolgo obdobje porodniške, mogoče ne prve mesece ampak pol leta po porodu boš pa že lahko kaj delala na nalogi, lepo v miru, počasi... Tako da jaz ne vidim razloga, zakaj bi se ti zdaj tako noro mudilo... Bo že user posted image Nočem pa ti soliti pameti, ker sem sama itak hiperaktivka... samo vikende imam pa kar proste, v službi jim pomalem lepo dajem do znanja, kako sem pridna, da delam s takim trebuhom... user posted image user posted image user posted image Aja, pa zdi se mi, da če ful delaš in nimaš nič časa pred porodom, se ti nosečnost še skrajša, pa boš rodila pri 36. tednih in še težje vse postorila, kar nameravaš do 40. tedna user posted image Jaz sem v prvi user posted image zadnja 2 meseca samo romane brala in se gugala doma, pa sem čakala v 42. teden, sedaj imam enega otroka in ful dela, pa bo po moje kar prej primarširal drugi bebi na svet user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.3.2010 13:09:12   
slovenka
Ta zadnje je moja izkušnja iz obdobja, ko sem hodila na avtobus - ko sem zamujala, je zmeraj še malo prej prišel, ko sem bila pa zgodnja in čakala na postaji, pa je zmeraj  zamujal user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.3.2010 13:47:26   
mika
Punce so ti vse napisale, razen tega, da se ne zavedaš, kako tvoj stres zelo vpliva na punčko, ki jo nosiš v sebi. Če kaj resno škoduje v nosečnosti, je to stres.
Ni vredno tako noreti, res ne.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.3.2010 8:36:04   
Anonimen
Jaz nimam takega letanja okoli in obremenitev kot ti, pa sem ravno tako vsa čudna v nosečnosti. No, sicer sem že po naravi bolj pesimist...tja do 30. tedna nosečnosti sem bila polna energije, dobre volje, neizmerno sem se veselila zelo zaželjenega in načrtovanegauser posted image , bolj gre proti koncu nosečnosti (sem v 38. tednu), bolj sem vsak dan objokana in depresiva, vse mi je odveč...skratka sama sebe nič ne razumem. Je pa to definitivno povezano z selitvijo stran od primarne družine in kraja, na katera sem zelo navezana, sploh, ker situacija tam kjer bova živela ni ravno rožnata, nimava še svoje kuhinje...skratka sekiram se za vsako malenkost...in prav tako kot se ti, se tudi jaz bojim da se bo takšno vedenje nadaljevalo še po poroduuser posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?