Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 26.2.2010 10:02:08
|
|
|
|
CUKRČEK
|
pri otrocih se najbolj obnese občutek....bolj kot različna navodila:))
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 26.2.2010 10:33:33
|
|
|
|
marjetica8
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK pri otrocih se najbolj obnese občutek....bolj kot različna navodila:)) se podpiše pod tole Modne smernice se itak skoz spreminjajo. Snmo pa vsi zdravi gor zrasli pri takem ali drugačnem začetku uvajanja GH.
|
|
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 26.2.2010 11:16:07
|
|
|
|
janapan
|
Meni je samo moja sestra ki je pediatrenja omenila ta nova pravila....ki zgledajo za razliko od prej nekako tako: Otroku se začne uvajati GH, ko mamica začuti da je pripravljen, to pomeni da ni več striktno samo dojiti do 6 meseca ampak če otrok pokaže že orej interes za hrano pač prej. Začne se z zelenjavo in mesom - sklepam teletina in perutnina Gluten je menda potrebno dati med 4 in 6 mesecem Dovoljeni vsi primerni mlečni izdelki že od zgodaj (si nisem zapomnila meseca) razen mleka, ki se uvaja šele po 1 letu. Doječa mamica lahko je vse No toliko na kratko kar sem si zapomnila....ostalo ap ko bolj natančno povprašam sestro
|
|
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 26.2.2010 11:16:48
|
|
|
|
janapan
|
aja drugače se pa mi zdijo nove smernice bolj enostavne...so ugotovili da so preveč komplicirali
|
|
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 26.2.2010 11:58:55
|
|
|
|
kristinaj
|
jaz sem prvo rodila aprila 2007 in je bilo vse točno določeno po mesecih, pedantnost skoraj na uro.. pri drugem oktobra 2008 so mi rekli, da do 6m mora poskusiti vse razen jagod, meda in čokolade naj ne bi do enega leta in pa kravje mleko.... jaz sem našima dajala kar se mi je zdelo, pri drugem sem še manj komplicirala tako da je pri nekje 7m okusil že prav vse in z veseljem jedel ješprenko, joto, fižolovko, pa palačinke in vse kar jemo mi... seveda je imel starosti prilagojeno prehrano ampak če smo mi jedli je pokušal tudi on kolikor mu je šlo in smo potem dodali njegov obrok ali pa samo mleko na flašo.. alpsko mleko sem jima dajala od 7,5m naprej za gresk na mleku, polento na mleku, čokolešnike, na flašo pa po 13m, do takrat pa am..
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 26.2.2010 14:56:46
|
|
|
|
Najaa
|
Meni je to tak smešno, no. Iz leta v leto druga navodila in druge smernice. Verjetno je najboljše nekaj prebrat, preštudirat kako stvar, če je alergija v družini itak kasneje, drugače pa lepo po občutku. Ziher 4m otroku ne bom najprej dala teletine.
|
|
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 5.3.2010 21:23:45
|
|
|
|
daisyb
|
strinjam se.....jaz sem sam kaka dva tedna gledala na ta navodila....pol pa po obcutku..itak pri 8 mesecih ni hotu vec jest tistih minester pa rizkov....kar tisto kar smo jedli mi sem zacela dajat tud njemu....pa ne vidim nobenih tezav. IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK pri otrocih se najbolj obnese občutek....bolj kot različna navodila:))
|
|
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 5.3.2010 21:28:34
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Meni je to tak smešno, no. Iz leta v leto druga navodila in druge smernice. Verjetno je najboljše nekaj prebrat, preštudirat kako stvar, če je alergija v družini itak kasneje, drugače pa lepo po občutku. Ziher 4m otroku ne bom najprej dala teletine. Tudi meni. Imam 3 otroke in sem dobila pri pediatrinji vsakič tako različna navodila, da mi gre ornk na smeh, če grem primerjat. Npr.: pri najstarejši je bil med prvimi živili krompir, pri najmlajšem buhnedej krompirja! Pri najstarejši ribe prvo meso poleg piščanca, pri drugi ribe po 8. mesecu, pri tretjem rib ne do prvega leta starosti. Potem se pa pejt! Me ne bo nihče nasral, da so se otroci v parih letih presnovno tako spremenili...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.3.2010 8:37:18
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 15.3.2010 20:28:56
|
|
|
|
metka_zone
|
Mi je znano tole ...Pri prvem ( rodila 2007) je bilo vse enostavno,sedaj pri tadrugem pa ena sama komplikacija ...Sem res že čisto zmedena,ampak se ravnam po občutku...Konec koncev smo vsi gor zrastli in takrat niso tako komplicirali. Lp
|
|
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 15.3.2010 22:08:26
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
no, mi pa imamo ju3 pregled pri P, v sredo pa bomo stari 6 mesecev.... GH še ne dodajam, bom ta teden začela, po navodilih P.... jaz sem mislila začet z jabolkom, nato korenje, cvetača, špinača, krompir,hruška, banana.... res pa je, da imamo v družini prisotne alergije ( od mojega brat ima alergijo na orehe, lešnike, paradižnik, limone, pomaranče, poper.... pa še bi se kaj našlo... ) zato sem počakala do 6 mesecev, dojimo pa se ne.... vam sporočim ju3, kaj mi je rekel P glede GH.....
17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm 1 leto : 10,5 kg, 77 cm
|
|
|
|
RE: nova navodila glede uvajanja GH 16.3.2010 13:50:31
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
no, mi smo danes bili na pregledu, in so mi rekli, da lahko kar z jabolkom začnem, pa pol korenček dodajam.... ampak počasi... smo danes jedli jabolko in nam je zelooo dobro
17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm 1 leto : 10,5 kg, 77 cm
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?