Petka09
|
Pozdravljene! Naša punčka je stara 10 mesecev in z 11-imi bo šla v vrtec. Zdej pa me čist tko zanima, ali jo moram kako pripraviti - v smislu prehranjevanja itd..... Naj povem, da hrane ne pasiram, ampak je pretlačeno z vilicami, jé tudi manjše koščke namazanega kruha (sredica). Kuham ji že na olju, s prepraženo čebulo... V bistvu skuham tako kot za nas, le da ni slano oz. ni veliko začinjeno. Gledla sem vrtčevski jedilnik, ki mi je sicer všeč, ampak je veliko take hrane, ki pa je jaz še nisem kuhala zanjo: jé pa recimo pire s špinačo, zelenjavo, mesom, riž, gres, polento, govejo juho, golaž, bolognese omako, testenine..... Dodajam kislo smetano, sirček... tudi z navadnim 3,2 alpskim sem že nardila pire. Sadje ji ne gre preveč, ampak zadnje čase sprejme tut kompot, banano... Jogurte jé samo sadne, pa kakšno skuto. Mleka čez dan več nimamo, spije samo še eno flašo AM zjutraj. Za žejo pije nesladkan čaj ali vodo. Mislim, da je to kr ok, ampak me zanima, ali moram jo še kako pripraviti, da bo v vrtcu lažje sprejela njihovo hrano. Sicer je pri hranjenju potrebno ogromno moje potrpežljivosti, animacije in prenašanja njenih fint.... Trudim se uvajat vso hrano. A je torej naš način ok? Moram bit še na kaj pozorna? Začet bomo mogle počasi z navadnim mlekom, ne? Saj ne vem, a ga tam pijejo tut tako? Jo torej moram uvest v pitje kravjega mleka? Glede pitja: še ne pije sama oz. se z lončkom bolj igra.... A jim tam pomagajo piti (takim malim) ali jo moram naučiti, da bo lepo nesla k ustom in pila sama? Saj vem, da imam mogoče neumna vprašanja, ampak ta zadnji najin skupni mesec doma bi jo rada nekak pripravila, da bo čim lažje zanjo, zame in za vzgojiteljice.
|