|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obred pred spanjem
22.2.2010 10:39:07   
Aniiita
Zanima me kakšen imate obred pred spanjem, da dojenček ve, da je čas za spanje? Mi smo imeli so sedaj kopanje, dojenje in potem spat, zdaj je pa zaradi kože ne kopamo več vsak dan in moram uvesti nek drug obred, da bo lažje vzdrževala ritem, zato sprašujem po vaših izkušnjah.

Hvala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obred pred spanjem
22.2.2010 10:45:51   
Anonimen
Obred? user posted image  Sj ne rabiš delat obreda hehehehe
Tak al tak bo sam skužil - Sicer pa je dojenčku ravno ker itak
skos spi.

Mi nismo nikol delal nobenih obredov. Dobila je flašo mleka,
potem smo jo še zadnjič previl, ugasnili luč in spat.

Zdaj ko je malo večja, pa hoče pred spanjem knjigo pogledat.
Samo to pri dojenčkih ne pride še v poštev.

(odgovor članu Aniiita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2010 10:59:02   
Aniiita
No, Gea daleč od tega, da bi samo spala (4 mesece je stara, ne en teden, sem se morda slabo izrazila user posted image )

No, saj to je že obred- dali ste ji flašo in ugasnili ste luč. Ker pa bo dojenje enkrat izvenelo (oz je ne mislim dojit do nevem kdaj), ne bi rada, da je smao dojenje glavni del obreda, temveč da je š ekaj zraven, kar ji bo dalo vedeti, da je čas za spanje, zato sprašujem, kaj vi naredite zvečer.
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2010 11:08:09   
Taddy78
Pri nas je bilo tako...zadnji obrok (flaška), položila sem ga v pojstlco (četudi je bil še buden), ugasnila luč, dala TV tišje in kake pol ure dobesedno hodila po prstih (kopali se nismo vsak dan, mogoče 2x na teden, s tem da je kopanje zanj imelo ravno kontra učinek,). Zaspal je tako trdno (še zdaj pri 4.letih je isto), da bi lahko sesala okoli njega, pa se ne bi zbudil.

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2010 11:53:28   
Čebel@
pri nas je zvečer najprej večerja(kašica in mleko),potem pa se preoblečeva v pižamo,jo počešem,ati jo polupčka,ji zaželiva lahko noč in jo dam v vrečo in zaspi...kopam jo ne pred spanjem,ker jo zbudi....imamo pa tak ritual že od začetka

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2010 11:54:07   
kristinaj
ma ne vem če sem imela kakšen poseben obred.... pri taveliki ko je ura (sedaj cca 20) za spanje dobi flašo kakava, prej mleka, sedaj ji povem pravljico in nesem v posteljo (prej sem jo nesla 2x gor in dol po hodniku, zapela uspavanko in smo mrknili) dam ji ljubčka, ji povem da jo imam rada in grem... od vedno tako, vedno ob isti uri 15 min gor, dol...

pri malem pa ko je ura 19 ga po potrebi nahranim, preoblečem v pižamo, mu dam še malo za popit, ker za razliko od tavelike ne pije mleka pred spanjem, izjemoma ja, če slabo je večerjo, se zbudi cca ob 23 uri in pije mleko s cukrom in piškotom... in ga nesem v posteljo,,, kakšankrat  pojoka, ga malo pocrtam,stisne svojo muco in ko se da na bok, vem da je gotovo...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2010 12:25:01   
vanilla
Ma ne vem, če mamo mi kak obred pri naši skoraj 10-mesečnici.
Verjetno je obred že to, da se zgodi vsak večer ob približno isti uri (ok, včasih odstopanje zaradi kakšnega obiska, ampak še to ne več kot za pol ure, uro).

Že takoj po pol sedmi uri dobi večerjo, potem pa sledi umivanje ali kopanje. Mogoče je zanjo obred že to, da se oblači v pižamo, pa potem jo damo v spalno vrečo, ati jo polubčka in jo odnesem v posteljico in odidem ven. Zaspi dejansko takoj ali pa še kakšno minuto "jamra" oz. se pogovarja po tihem z dudo v ustih.

Verjetno nekako ve, da je to ta njena ura oz. da je itak konc dneva, ker je že tako ali tako utrujena od celega dneva. Tudi, če bi jo želela držati dlje budno, to ne bi uspelo, ker enostavno rabi tisto svoje nočno spanje in je navajena, da se takoj po 19. uri vse to odvija.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2010 12:52:14   
Sempervivum
Naš obred je takšen: ob pol osmih začnemo s kopanjem/umivanjem, potem mogoče malo masažice (občasno), v pižamico, vmes ugasnem ta veliko luč, gori samo ena manjša, očka ga odnese v spalnico, tam je tudi ena mala lučka, ki jo kasneje med dojenjem ugasnem, malega dam v spalno vrečo, ko ga podojim pa v temi prestavim v posteljico. Skoraj brez izjeme zaspi v nekaj sekundah user posted image  Naš mali je star dobrih 6 mesecev.

Tudi midva ga zdaj nekaj časa nisva kopala, ker je bil bolan (prej pa vsak dan), pa je bilo umivanje čist OK. Je bilo tudi mene malo strah, kako bo. Samo očitno gre za kombinacijo vseh dogodkov, ne vpliva samo eden toliko. Če pri nas npr. očita ni doma, se ne kopamo, pa tudi v posteljico ga sama odnesem, pa lih tako takoj zaspi.

Upam, da se koža poštima, pa da bo Gea lepo spala user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2010 13:27:09   
Anonimen
Mi delamo še zdaj pri 15ih mesecih isto kot smo pri 4ih ... no mogoče so se kaki detajli spremenili ... v glavnem pri 4ih mesecih je bilo pri nas tako: če je bilo na vrsti kopanje (2x na teden) sem jo skopala če pa ne, sem jo pa samo umila z v vodi namočeno vatko. Sledilo je malo masaže (te sedaj je ne mara več), potem sem jo oblekla in v sobici zatemnila luč. Usedli sva se na gugalnik, kjer je tamala popila svojo večerno flaško, jaz pa sem ji malo pela zraven ali kaj potiho pripovedovala. Potem sem jo še budno položila v posteljico, jo pobožala, dala lupčka, dudo in njenega medvedka, prižgala zvezdico zaspanko in šla ven. Razlika danes je pa samo ta, da se sedaj vsak dan tušira, in da ne mara flaške popit v naročju v gugalniku, ampak jo popije v posteljici, jaz pa tačas sedim poleg nje in jo božam. Ko flaško popije, dobi lupčka, dudo, prižgem zvezdico in grem ven. To je to ;)

Aja začnemo z vsem skupaj pa ob 7ih zvečer in do pol 8ih je ponavadi že v postelji.

< Sporočilo je popravil Otika -- 22.2.2010 13:28:03 >

(odgovor članu Sempervivum)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2010 13:57:31   
Ivanuška
Umivanje ali zgolj previjanje, večerna flaška (prej dojenje), pesmica od mamice ali atija (kdor daje spat), v posteljo in cd uspavank. Deluje že 10,5m bp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.2.2010 14:28:33   
Eva19
imam 3 mesece staro hčerko in že od vsega začetka tko prakticiram in mi mala 2 meseca že zaspi ob pol 9h zvečer in spi celo nočko user posted image in sicer, če je dan za kopanje jo skopamo, če ne samo umijem z mokro vatko, zamenjamo pleničko, oblečemo v pižamico. spije flaško, televizijo in vse damo potiho. odnesem jo v posteljico-čez dan tam ne spi nikoli, ugasnem luč in punca ve da je treba spat. nekako umirimo vse skup, pa nikol se potem ne pogovarjam več z njo, tud če se slučajno še kej zbuja,al pa krega da noče spat, sem sam tiho zraven, pa dam dudo če je treba. pri nas to vsekakor deluje...zaenkrat user posted image

(odgovor članu Ivanuška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.2.2010 14:38:21   
Jessy
Jaz je tudi nisem kopala vsak dan. Je pa vsak večer šlo po istem postopku: previjanje, pižama, dojenje (pozneje flaša), nato hop v posteljo, zaprla sem luč in šla ven. Nič posebnega, ampak je učinkovalo.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.2.2010 16:03:05   
Aniiita
Hvala hvala lepa vsem..bom malo pokopirala user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.2.2010 17:59:43   
Katy78
Naš obred, če temu lahko rečemo "obred", je večerja, kopanje, flaška v zatemnjenem prostoru, spanje. Vsak dan ob približno isti uri, pol ure gor ali dol.

Pri 4. mesecih je bilo podobno kot zdaj, vedno ob isti uri sem ga skopala (takrat še ni bilo potrebe po vsakodnevnem kopanju), sledila je flaška v zatemnjenem prostoru ob kateri je zaspal. Po moje je dovolj, če skušaš priprave na spanje delati vsak dan ob približno isti uri in da takrat vse zunanje držaljaje zmanjšaš na minimum - ugasnjen TV, minimalna svetloba, pospravljene igrače.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 22.2.2010 18:01:18 >

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.2.2010 18:59:08   
marjetica8
Pri nas je takole: Večerja, umivanje/kopanje okrog 20.00, potem se še malo poigra, ene 20 do 9 ga previjem, potem mu dam flaško, umijeva zobke (kriči, joka, grizeuser posted image ), potem reče lahko noč tatu, pa lupčka, dudo in ninatuser posted image Star je 9.5m.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.2.2010 19:06:27   
salcka
naša (9 mesecev) ima že od samega začetka isti obred. edino uro smo prilagodili njeni utrujenosti.
ob 18.00 večerja, ob 18.30 kopanje. čisto vsak dan. nato se malo pocartava, ob 19.00 je v svoji postelji, lupčka za lahko noč, zaprem vrata,... in to je to.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.2.2010 19:47:15   
mateyka
obred? oblečeš ga v pižamo in umiješ zobke npr? user posted image

aja, sicer je odvisno koliko je star. ko je bila še mala, smo se crkljali v poltemi in peli po večernem mlekecu user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 22.2.2010 19:48:51 >

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.2.2010 20:10:03   
tanja1980
Blagor vam,

naša ze cez dan ne spi,zvečer pa obvezno kopanje ob 7 h in potem okoli pol 8 v posteljo, kjer dobi še flaško (stara je 8 mesecev)...no potem pa vojna, ker včasih tuli, vstaja, se obrača...joka...pa jo tut nosim, da bi zaspala, ker enostavno ne morem več poslušat jamranja in jokanja...moji principi so sli po vodi...

imamo obred kot v vojski pa ne funkcionira...očitno je odvisno od dojenčka....naša se spanju upira 100 na uro

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.2.2010 20:30:15   
marjetica8

IZVIRNO SPOROČILO: tanja1980

Blagor vam,

naša ze cez dan ne spi,zvečer pa obvezno kopanje ob 7 h in potem okoli pol 8 v posteljo, kjer dobi še flaško (stara je 8 mesecev)...no potem pa vojna, ker včasih tuli, vstaja, se obrača...joka...pa jo tut nosim, da bi zaspala, ker enostavno ne morem več poslušat jamranja in jokanja...moji principi so sli po vodi...

imamo obred kot v vojski pa ne funkcionira...očitno je odvisno od dojenčka....naša se spanju upira 100 na uro

Ja ma ko ti zaspi, apote prespi noč? Ka z našim recimo nimamo težav za zaspat - ga dam v postlo, dudo, lupčka in takoj zaspi. Ma ne pomaga nč, če se mi potem zbuja po 20krat na noč...so si res pomoje ful različni tudi glede obreda - more vsaka mamica pogruntat kako paše njenmu dojenčku...

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.2.2010 20:31:38   
PC Baby

18-30 cca večerja
19.20 umivanje zobkov, kopanje, pižamica
20.00 dojenje
20.20 cca ga položim v posteljico in vključim eno tako glasbeno skrinjico ala karionček, ki zaigra uspavanko (zatemnjena soba, nič več pogovarjanja, samo lupček za lahko noč)

Če ne zaspi takoj, se mal pogovarja sam s sabo v temi in čez max 10 minut zaspi. To smo začeli uvajat pri treh mesecih in od takrat (zdaj ima 10) prespi celo noč (od 20.00 do 7.30). Na začetku je bil kakšen teden jok in ne spat itd, zdaj pa točno veda, da po kopanju pride na vrsto spanje in ko se podoji včasih kar sam reče pa, pa in stegne rokice, da ga nesemo v posteljo.

Sem prepričana, da je to naredila rutina, ker vidim pri drugih stvareh. kjer smo jo uvajali (hranjenje ipd) vse super špila, kjer pa nismo pa kaos in jok in izsiljevanje.

Neposredna povezava do sporočila: 20
22.2.2010 22:41:59   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: tanja1980

Blagor vam,

Ooo končno ena taka kot naša! Obred gor ali dol, rutina sem ali tja... Naša ima 8,5 mesecev pa ne vem če je blo dvakrat do zdaj, da je mirno zaspala. Vsak dan je matranje.. No, jokat jo nikoli nisem in ne bom pustila, se pač matramo vsi skupaj. Ona se trudi porabit še zadnje atome energije (nevem kje jo dobiva ker tud jest noče), jaz pa zraven obupujem - včasih bolj, včasih manj...

Neposredna povezava do sporočila: 21
23.2.2010 14:58:29   
podezelje
jaz jo oblečem v pižamo,dam flaško,z atijem podreta kupčka,ugasnemo luč in spimo.stara je 3 mesece

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?