|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sesanje palčka
20.2.2010 7:40:15   
Panaya
Prva hči je dudo dobila od medicinske sestre že v porodnišnici, ker je bila jokava. (ni se jim dalo ukvarjati z mano - kasneje sem ugotovila, da je treba samo večkrat podirati kupčke!) Ko je bila stara slabi dve leti, jo je sama zabrisala v smeti, z izgovorom, da je že prevelika. Druga pa je trenutno stara 3,5 mesecev in dude ne mara. Ni ga hujšega zla kot to, da ji v usta daš dudo. Probali smo tako z Nukovo, kot Aventovo.
Problem pa je, ker tako kot vsi dojenčki, stalno nosi roki v usta in nemalokrat jo opazimo, da sesa palec. Probali smo z nogavičkami na rokah, ampak takoj, koj jih damo dol, je spet palec v igri.
Bojim se namreč, da bi se preveč navadila na sesanje palčkov, kar naj bi bilo težje odvaditi kot od dude.
Se je katera že srečala s tem? Kako ste rešile ali ste kar pustlie?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sesanje palčka
20.2.2010 8:10:31   
smej
Moj je tudi sesal palec, potem pa je sam nehal s tem. Niti se ne spomnim kdaj. Samo vem, da ga ne sesa več. Ga pa nismo nič posebaj odvajali. Edino rokico sem mu odmaknila iz ust, ko sem videla, da sesa palec.

(odgovor članu Panaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sesanje palčka
20.2.2010 8:24:25   
ledenaa
otorku ne smeš dovoliti da sesa palec.
Vztrajanje in vztrajanje ter lepo ko vidiš pa tudi vsakih 5 sec. dajajte prst iz ust ven

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sesanje palčka
20.2.2010 9:09:04   
SaaS
Moj prvi je pri 2 mesecih vrgel dudo ven in potem je ni več hotel. Najdel je rokice in palec, tako kot tvoj. Vztrajno sem vlekla ven iz ust. Probala sem z rokavičkami, sesal je prste z rokavicami vred. Pomagalo je tudi, da je imel malo daljši rokav in potem ni prišel do rokice, ki je bila skrita notri v rokavu. Je tečno vse skupaj, ampak jaz sem vztrajala in mu dajala rokico ven iz ust, čim se je lotil palčka, to pa je bilo.. ves čas. Vsi so me imeli že za tečno, in naj že dam mir otroku, (nekaj nečakov je cuzalo prst, bo pa še moj...). Ampak jaz sem vztraja in to uspešno, mali se nikoli ni navadil cuzati prsta.

Zdaj ima moj 4 mesečnik dudo, je pa tudi že odkril prste. A mu jih vztrajno menjam za dudo. Upam, da ostanemo pri dudi.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sesanje palčka
20.2.2010 11:25:44   
vanilla
Naša je tudi imela eno foro okrog 5. meseca, da si je vztrajno prste dajala v usta in sesala.... Zvečer je celo dudo metala ven in prste notri... In tudi ponoči, ko se je predramila je cucala prst. Pa sem bila vztrajna in res vztrajno dajala prste ven in dudo notri. Potem pa je kar minilo naenkrat... Faza pač. Samo moraš pa res bit vztrajna.
Zdaj je stara skoraj 10 mesecev in ima samo dudo.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sesanje palčka
20.2.2010 12:22:19   
x_srečka_x
IZVIRNO SPOROČILO: smej

Moj je tudi sesal palec, potem pa je sam nehal s tem. Niti se ne spomnim kdaj. Samo vem, da ga ne sesa več. Ga pa nismo nič posebaj odvajali. Edino rokico sem mu odmaknila iz ust, ko sem videla, da sesa palec.


Moj user posted image  enako, če ga še vidim mu dam samo rokico stran od ust, pa tudi dude nima.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sesanje palčka
20.2.2010 16:12:25   
Panaya
Hvala! Torej bom še naprej tečna mami, ki umika palec iz ust, oblači nogavičke na roke in oblači predolge rokave user posted image
Bi bilo pa res vse veliko lažje, če ne bi tako sovražila dude. No, vsaj naravno dudo obožuje (ziziland), samo te pa ne more imet skoz v ustihuser posted image .

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sesanje palčka
22.2.2010 10:30:13   
majčica20
enkrat sem prebrala pri pediatrinji na med over netu da je pri tej starosti to nekaj čisto običajnega saj dojenček tako odkriva nove stvari. saj ko da pa nogice v usta smo pa čist navdušeni (he,he). lahko tam poiščeš cel odg. sicer pa naša ima sedaj 9m in je tudi strašno rada imela roke v ustih. zdaj ko ima pa prve zobke jo je pa minilo, sem gruntala če se je ugriznila, pa ji ne dišijo več.
LP M

(odgovor članu Panaya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sesanje palčka
22.2.2010 22:19:31   
power girl
Pozdravljene!
No,pa naj še jaz napišem našo zgodbo.
Ko je bilo otroku 1 mesec je začel sesat palec.Nam se takrat to ni zdelo nič slabega,smo pa kaj kmalu ugotovili.
Palec je sesal vse do 6 leta,ko je vstopil v 1.razred.Sprobali smo vse,tudi z povojem sem mu zavezovala palec,vendar ni pomagalo.No, in ko je vstopil v prvi razred se je končno odvadil.
Zato pa,le vztrajaj pri tem,da mu palček izvlečeš iz ust.
Pa vso srečo.

(odgovor članu majčica20)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?