Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kontaktne leče in porod 19.2.2010 12:50:31
|
|
|
|
vanilla
|
Leč se ne sme met med porodom. Zaradi več razlogov: pride do zapletov in ti morajo naredit CR oz. ti dat narkozo in valjda ne moreš z lečami.... Pa tudi pri napenjanju oz. potiskih ni glih fajn, če maš leče. Že tako se moraš truditi, da pri potiskih zapreš oči, da ti žilice v očeh ne popokajo. Leče bi vse to le še dodatno dražile. Po porodu pa sem takoj začela spet nositi leče nazaj oz. delala enako kombinacijo kot v nosečnosti in prej: čez dan leče, zvečer očala.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.2.2010 14:13:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kontaktne leče in porod 19.2.2010 14:35:47
|
|
|
|
Crystall
|
Se strinjam z vanillo. Med porodom nisem imela leč, po porodu spet kombinacija leče-očala. Med porodom sem še očala tam na eno mizico odložila, ker so me motila.
|
|
RE: kontaktne leče in porod 19.2.2010 16:37:02
|
|
|
|
špelin@
|
Pred prvim porodom nisem nič spraševala, so mi ga sprožili in sem bila že prej hospitalizirana in po lastni odločitvi brez leč Pri zadnjih dveh porodih sem imela v očeh leče (imela dovoljenje babic, ker sem jih v porodni vsakič vprašala in so rekle, da jih komot imam), rodila b.p., pač zamižiš med potiskanjem in ni panike Če gre za kompliciran porod, pa leče ven, itak. Tako da leče definitivno niso prepovedane (vsaj za LJ lahko to trdim). Nazadnje mi je babica povedala, da se jih ob komplikacijah pač hitro vzame ven, samo mora pa osebje vedeti, da jih imaš v očeh.
|
|
|
|
RE: kontaktne leče in porod 19.2.2010 17:21:21
|
|
|
|
Netopirčy81
|
Ko so mene peljali na urgentni CR v LJ, sm jim še predn so mi dal narkozo pa tut prej že ne vem kolikokrat povedala, da imam leče v očeh, pa noben ni šmirglal . Tko da sm mela cel tisti dan in noč v očeh leče...ampak dobr, sm prežvela. Nism pa mogla sama prej ven dat, ker je šlo vse tko hitro...od sprejema na Jesenicah pa pregledi pa pot v LJ...
|
|
RE: kontaktne leče in porod 19.2.2010 17:54:51
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Netopirčy81 Ko so mene peljali na urgentni CR v LJ, sm jim še predn so mi dal narkozo pa tut prej že ne vem kolikokrat povedala, da imam leče v očeh, pa noben ni šmirglal . Tko da sm mela cel tisti dan in noč v očeh leče...ampak dobr, sm prežvela. Nism pa mogla sama prej ven dat, ker je šlo vse tko hitro...od sprejema na Jesenicah pa pregledi pa pot v LJ... A imaš to letne leče? Jaz imam mesečne in bi jih, če bi bila sila, samo v sekundi ven vzela in vrgla v smeti oz. na tla ali kamorkoli že, se mi ne bi zdelo škoda tistih 10 EUR za ceno zdravja oči.
|
|
|
|
RE: kontaktne leče in porod 19.2.2010 21:20:07
|
|
|
|
jullie
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Pred prvim porodom nisem nič spraševala, so mi ga sprožili in sem bila že prej hospitalizirana in po lastni odločitvi brez leč Pri zadnjih dveh porodih sem imela v očeh leče (imela dovoljenje babic, ker sem jih v porodni vsakič vprašala in so rekle, da jih komot imam), rodila b.p., pač zamižiš med potiskanjem in ni panike Če gre za kompliciran porod, pa leče ven, itak. Tako da leče definitivno niso prepovedane (vsaj za LJ lahko to trdim). Nazadnje mi je babica povedala, da se jih ob komplikacijah pač hitro vzame ven, samo mora pa osebje vedeti, da jih imaš v očeh. ..enako je bilo na Ptuju..nihče ni kompliciral...med potiskom sem pa itak zaprla oči..če bi bilo kaj pa bi jih ven vrgla, imam prav tako kot ti mesečne..rezervne imam pa itak vedno zraven..
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?