|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otr. dodatek in zaposlitev?
19.2.2010 11:35:52   
mateya24

Kako je z otroški dodatkom v primeru, da dobiš zaposlitev?
Namreč na odločbi piše, da je vsako spremembo treba javit na CSD.

Se pravi, da otr.dodatek v primeru, da dobiš zaposlitev znižajo že v tekočem letu??
Kljub temu, da si v vlogo vpisoval podatke iz preteklega oz predpreteklega leta?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otr. dodatek in zaposlitev?
19.2.2010 11:38:39   
zmajaz
Ja - če si brezposelna in se zaposliš, moraš takoj javiti in ti takoj znižajo OD. Ampak če si bila on oddaji brezposlena se ti ja ne bi smeli upoštevati podatki iz (pred)preteklega leta, ampak to, da si brezposlena. user posted image

(odgovor članu mateya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.2.2010 11:54:32   
mateya24

Saj sem že v bistvu zadnjič pisala o tej punci. Ko so ji znižali otr dodatek, ker je pač imela v letu 2008 višji dohodek( so pač šteli te prispevke od starševskega dodatka in preživnino)...

V naslednjem mesecu bo po vsej vrjetnosti dobila službo. Kar pomeni, da bo morala podatke sporočiti na CSD.

Se pravi kljub temu da je brezsposelna so ji upoštevali dohodek iz leta 2008....sedaj ko se bo zaposlila, kaj pa ji bodo upoštevali zdaj?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.2.2010 21:16:59   
zmajaz
Ja kaj pa vem - to je čudno vse skupaj. Če ji prej res niso dali višjega dodatka zaradi brezposlenosti, ampak so ji upoštevali dohodke iz leta 2008, potem se ji po logiki ne bi smelo nič spremeniti - se pa nikdar ne ve pri teh naših "biserih".

(odgovor članu mateya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.2.2010 21:23:24   
Kerensa*
Jaz sem pred časom drugače "spackala" vse skupaj.

Novembra 2006 sem oddala vlogo za podaljšanje otroškega dodatka. Vpisala sem podatke iz leta 2005, kakor je bilo treba. Ker sem bila leta 2005 nezaposlena, sem za leto 2007 (oz. natančneje od decembra 2006 do novembra 2007) dobila najvišje otroške dodatke. V letu 2007 (v času trajanja odločbe) sem se za 6 mesecev zaposlila za polovični delovni čas za minimalno plačo. Ker bi, kljub zaposlitvi, po izračunu še vedno dobivala najvišje otroške dodatke, jim spremembe sploh nisem javljala, saj na odločbi piše, da je treba sporočiti samo podatke, ki bi vplivali na pravico do otroškega dodatka ali na njegovo višino. Moja zaposlitev na to ni vplivala. In ko sem leta 2008 ponovno oddajala vlogo, sem vpisala podatke iz leta 2007 (torej sem "omenila" tudi zaposlitev in plačo) in očitno je bil moj izračun pravilen, saj so mi ponovno dodelili najvišje otroške dodatke, pa tudi vračati mi ni bilo treba ničesar.

Tako, da naj ta gospodična preračuna, koliko bi njena plača vplivala na otroški dodatek. Če slučajno ne bi nič, potem nima smisla, da kaj javlja (pa še kaznivo ni).

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.2.2010 22:23:09   
mateya24

Kerensa hvala za predlog..bom ji predlagala.

Sicer pa bolj se poglabljam v to stvar, bolj me zmede...
Glede na to, da je zdaj brezposelna in že sedaj ne dobi polnega otr.dodatka (se ji gledajo dohodki za leto 2008, ko je še prejemala starševski dodatek)...
Ji ga bodo v primeru, da se zaposli le tega še znižali (no glede na višino dohodka)...sam kaj gledajo pol? Prvo plačo ali kako? Če piše, da moraš vse spremembe sporočiti najkasneje v 8 dneh? Plače sigurno ni v 8 dneh...
Ali pa da vzamem pol primer...da bo zdaj to leto 2010 zaposlena...pa recimo ostane v letu 2012 brez službe...in se ji pol spet gleda dohodek iz leta 2010 (kjer je dobivala plačo)....in pol spet kljub temu, da bi bila brezposelna nebi dobivala polnega otroškega dodatka????

Ah zmedeno vse to skupaj....user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.2.2010 22:36:28   
Kerensa*
Če je trenutno brezposelna, naj svoj CSD "spomni" nas to, kar pomeni, naj jim napiše dopis oz. zahtevo po povišanju otroškega dodatka in ponoven izračun, glede na trenutno oz. dejansko stanje. Jaz ne vidim niti enega zakonitega razloga, da njeni zahtevi ne bi ugodili. Zakon o tem, da se dohodke sporoča za preteklo oz. predpreteklo leto, je namreč star približno toliko, kot planet Zemlja, kar pomeni, da je še iz časov, ko so imeli ljudje takorekoč samo službe za nedoločen čas, to pa pomeni, da se njihovi "statusi" iz leta v leto niso spreminjali. Današnji časi so drugačni, zakon pa ostaja enak. Če k njemu priključimo še Zakon starševskem varstvu in družinskih prejemkih ter Obligacijski zakonik (ki je izredno priročna zadeva v veliko primerih), potem je črno na belem jasno, da se mora otroški dodatek dodeljevati oz. izračunati glede na trenutno oz. dejansko stanje, ne glede na nekaj, kar je bilo pred npr. letom in pol. Če bi veljala ta logika, potem bi ga lahko izračunali tudi glede na dohodke v prihodnosti. Si predstavljaš, da bi neka socialna delavka domnevala, da boš ti čez leto dni ministrica in bi ti otroški dodatek izračunala na podlagi plače, za katero bi domnevala, da jo boš imela? user posted image

(odgovor članu mateya24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.2.2010 23:21:56   
mateya24

Kerensa, saj o tem sem že pisala kak teden nazaj.

Ona je morala na novo oddati vlogo, ker ji je le ta potekla. V novi odločbi oz izračunu, pa so ji kljub temu, da je brezposelna upoštevali dohodke za leto 2008. Podatke so pač pridobili po pravni poti. Ker je pač še v letu 2008 prejemala starševsko nadomestilo(s prispevki), DSP in eno IDSP, ...so pač izračunali, da je to zanjo in otročka bilo toliko...da ji ne pripada najvišji otroški dodatek.
Pogledaj par tem niže...z naslovom višina preživnine? sem tudi spraševala o tem.

Ker sta sama z otročkom pa prejema tud nekaj malega preživnine, mi je blo tudi čudno da so ji vzeli tistih 10% za enostarševsko družino...no na to pa sem tudi dobla pol odgovor, da je na novo tretiran zakon od septembra 2009, in so vsem tole odvzeli...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.2.2010 23:24:28   
Kerensa*
Upoštevanje preživnine pri izračunu višine DSP nima nobene zveze z upoštevanjem dejanskega stanja pri izračunu višine otroškega dodatka.

(odgovor članu mateya24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.2.2010 11:43:21   
mateya24

Joj kerensa oprosti...sem se čisto zatipkala včeri..se vidi, da je bila že pozna ura...semela v mislih temo Višina otroškega dodatka?

oprosti

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.