Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: samoplačniško testiranje za toksoplazmo 15.2.2010 20:10:23
|
|
|
|
ZoyaEva
|
Povprašaj na najbližjem zavodu za zdravstveno varstvo. Mislim , da stane okol 40 €. Protitelesa Igg IGm se pojavijo kakšne 3 tedne po okužbi.
|
|
|
|
RE: samoplačniško testiranje za toksoplazmo 16.2.2010 12:54:36
|
|
|
|
ellie
|
Meni je osebni zdravnik napisal napotnico. Ti jo pa lahko tudi G...samo rečt mu je treba. Ampak jaz potem nisem šla...ker me je skrb minila, preden sem se odločila it do laboratorija In potem nisem nič komplicirala več. Sem celo nosečnost jedla suhe mesnine...vmes tud domače...in vso "rizično" hrano. Pa je bilo vse ok. Mah...res je mala verjetnost, da bi se ravno zdaj okužila, če se celo življenje nisi. Takšna je bila moja teorija
|
|
|
|
RE: samoplačniško testiranje za toksoplazmo 16.2.2010 22:49:05
|
|
|
|
štrumfek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Prejšnji teden sem jedla domač pršut, nevede, da je domač. Sedaj me skrbi, da bi se okužila s toksoplazmo, čeprav bi morala imeti res nesrečo, ker že celo življenje jem domače mesnine, pa do okužbe še ni prišlo. Zanima me, ali je katera opravila samoplačniško testiranje in koliko stane? Ga opravijo v vsakem laboratoriju? Ponovno testiranje imam čez 8 tednov, v zadnji tretjini nosečnosti. Tako da sedaj ne vem, ali naj počakam do takrat ali naj se testiram prej. Tokso v večini primerov nevede preboliš... tako da je velika verjetnost da si jo že prebolela... (razen če si že bila testirana in so ti potrdili da je še nisi prebolela ) mislim da se ne rabiš preveč obremenjevat, ker jo najpogosteje dobiš od mačk (mačjih iztrebkov) se pravi če si po kaki zemlji kaj brskala oziroma cartala mačke...z hrano sicer okužbe so vendar ne tako pogoste..
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?