|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   smejalni plin
15.2.2010 10:26:54   
lokvanj22
Zdravo!

Mene pa zanima ce je katera ze slisala za smejalni plin? To ti dajo pri porodu in kot sem jst slisala da potem se samo smejis.
A je katera ze poizkusila?
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: smejalni plin
15.2.2010 11:15:51   
gupika
Ja meni so dali ta plin. Celo noč sem imela popadke na 5 minut, že kar močne, tako da sem zjutraj bila že čisto pri koncu z močmi, ko so se začeli tapravi popadki. Vse me je že bolelo, dali so mi v žilo nekaj proti bolečinam, tramal v anus in tudi ta plin. In res sem se ene 5 minut smejala, kljub bolečinam. No potem sem se začela pa že jokat od bolečin.

lp

(odgovor članu lokvanj22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2010 11:16:30   
ZvezdicaZaspanka
Masko s smejalnim plinom sem imela jaz pri prvem porodu. Verjemi, da ti ni do smeha, ko rojevaš...sploh, ko se začne zares. Masko sem pa tako držala, kot da bi bila moja rešiteljica. Ne vem ali je pomagala ali ne. Pri drugem porodu sem takoj zahtevala, da mi dajo masko...za vsak slučaj. A ravno takrat so bile vse zasedene. Tako da sem rodila brez maske.
Razlika: prvič sem rodila dvojčke, z masko. Bolelo je, a se mi zdi, da je drugi porod bolj bolel, čeprav je bil samo en otrok. Res pa je, da sem na prvi porod bila veliko bolj pripravljena, za drugi porod pa skoraj nisem imela časa in mi je bil kar malo "odveč"... Pa še po prvem porodu mi je bilo slabo, se bruhala (predvidevam, da zaradi plina). Ne vem pa, če je katera opazila povezavo med plinom in izpadanjem las? Po prvem porodu so mi lasje ful izpadali, zdaj po drugem pa nič....je možno, da je zaradi plina?

(odgovor članu lokvanj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2010 11:18:37   
gupika
Jaz nisem imela nobenih posledic. Pa sem imela masko 4 ure. Za vsak popadek so mi jo dali gor.

lp

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.2.2010 11:24:29   
divans1
Zakaj pa dajo ta plin, da so manjše bolečine? user posted image

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.2.2010 12:16:24   
Najaa
Jaz sem ga čutla ja in čeprav sem rojevala, sem mela neki trenutkov prav ene fleše kot da bi bila zadeta. user posted image
Dajo ti ga, da mal ublaži vse skupi sam na vsako ne deluje isto.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2010 12:29:39   
silmarillion
pri meni ni nic deloval, mal si omoticn bolecine pa sigurno ne odpravi

izpadanje las pa pomoje nima veze z plinom ampak z snovmi (vitamini, minerali...) ki telesu primanjkujejo,
ce si imela prvic dvojcke ti je sigurno teh snovi bolj manjkalo

meni so tudi izpadali ker sem polno dojila
dobro je jesti dodatke

lp

GAJA naGAJA

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2010 12:36:08   
mini86
Verjemi, da ti ni do smeha, ko rojevaš...sploh, ko se začne zares. Masko sem pa tako držala, kot da bi bila moja rešiteljica.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čisto enako

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
15.2.2010 14:42:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2010 11:45:01   
Čebel@
moja sestra je rojevava s tem smejalnim plinom,in je imela kar ene čudne fleše:govorila je bedarije,pol se ne spomni,bruhala je..user posted image

jaz sem rodila brez maske(so mi jo vsiljevali) in brez kakšnih drugih pomagal-in mi ni žaluser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
16.2.2010 11:59:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2010 14:49:40   
naja78
ojla.
to je dušikov oksidul,po domače kao smejalni plin.
poskusila???user posted image user posted image user posted image saj ti ga kar ponudijo,ko te tako boli.user posted image user posted image
in misliš da pomaga???user posted image redko katerim.ja ene so kao zadete,men je šlo na bruhanje in ful me je dušilo tako da ni nič na tem.
ti raje reči če bo prehudo za kako ORNK DROGO.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.2.2010 18:10:45   
isobel
Meni se ni nič smejalo, le omotična sem bila in imam velike črne luknje v spominu, tako da se za tisti čas tudi ne spomnim bolečin, pa sem imela tudi popadke na 5 minut, masko pa gor kar 6 ur.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.2.2010 20:16:49   
mayci
 Tudi meni se zdi, da je bila tale maska le nekakšno "mašilo" med popadki, ker pomagala mi ni čisto nič, stranskih učinkov pa tudi nisem imela nobenih. Po moji oceni, brezveze....user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.2.2010 13:22:05   
šrimpf
mene je kar konkretno zadelo, po prvem vdihu kot da bi mal popustila bolečina, še neki sm začela prepevat (skupaj s pesmijo na radiu). imam pa obupne spominske luknje, treh četrtin poroda se sploh ne spomnim, čeprav je trajal celih 8 ur in se končal s carskim rezom. 

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?