ljupka
|
Moja sestra je dojila ,prvi otrok 2 leti,drugi otrok zaradi bolezni samo 1 leto,tretji otrok 3 leta in je noralno hodila v službo!Ko je ni bilo v bližini otrok ni zahteval,ko je prišla domov,je že na vratih majco gor,mami daj izo,ko se je potolažil je dal mir! Moja sta se pri 10 mesecih sama otstavla ,ker sta se najedla konkretne hrane,jedla sta popolnoma vse kakor odrasli(žgance,zelje,mineštro,pašto...),vse kar pač jemo na kmetih,in pri meni enostavno nista hotla več,če sem jim rinla jošk,sta začela jokat in me grist,in sem se mogla sprijaznit,da sem končala karijero dojilje! Do sedaj nisem bila nobenkrat panična,ogromno je knjig in časopisov v katerih vse piše,čeprav je teorija eno,praksa pa drugo!Odvisno je od same mamice,koliko lahko prenese,kaj je za eno grozno,je za drugo malenkost!Moraš se pripravljat na najslapše!Na nočno ustajanje,dojenje,na pol ure,ali pa 10 min,kakor bo hotel otrok,tle pozabite na uro,ker sicer bo jok,moraš biti popolnoma podrejen otroku,prej se s tem sprijazneš lažje je! Dvakrat sem rodila in nisem imela težav,navajena ponoči bedet in malo spat,ni bilo teško! Sedaj ko pa nosim dvojčke sem pa vsa usrana,nobene literature,noben ti nič ne pove,kot bi bila to vojaška skrivnost!Saj si že rodila ,kaj te bo strah!Sedaj sta dva,vse je in bo drugač,in tako se borim s svojimi strahovi in pozabim odmislit,da vsaj mal živim!
|