|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako dobri ste? Kviz
14.2.2010 22:12:35   
niwaj
Pozdravljene!
Ko sem sama zanosila, sem bila v precejšnji negotovosti, ali imam dovolj znanja, bom znala narediti to in ono. Imate ve enake probleme?

Bi vam pomagalo, če bi recimo našle spletno stran z KVIZOM o nosečnosti, porodu, dojenčku? Bi ga reševale?
Kakšna vprašanja vas mučijo?
Se priporočam za ideje! Hvala za komentarje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako dobri ste? Kviz
14.2.2010 22:20:25   
Anonimen
Imate ve enake probleme?

Niti pod razno.

(odgovor članu niwaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2010 23:41:47   
niwaj
Fajn fajn. Pa vseeno, kakšna ideja za vprašanje?
Bi reševala tak kviz?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2010 8:22:00   
phelps
Nisem še mama, delamo na user posted image .

Vprašan in strahov je mnogo. Predvsem pri vzgoji. V tem času vzgojit eno normalno bitje ni lahko....

Npr.:

Kaj narediš, če se dojenček nikakor noče odreči joški (in ga moraš gledat kako v nedogled joka). To se je zgodilo eni moji prijateljici in je čist obupana. Mala stara skoraj eno leto, joško hoče na 3 ure.

Kaj narediš, ko se ti mali sredi trgovskega centra uleže na tla in se joka... Zadnjič sem videla en tak primer. Starši so bili nemočni.

Ni mi tudi jasno, kaj vse bo trebno nabaviti za novorojenčka. Vem, da obstaja cel kup seznamov. Ne bi pa rada zapravljala denar za nepotrebne stvari (in to potem ostane kot kup navlake).

Uf še kup je vprašanj, upam, da bom čimveč odgovorov najdla s pomočjo forumov - tu izveš največ koristnih informacij.

< Sporočilo je popravil phelps -- 15.2.2010 8:24:48 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu niwaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.2.2010 8:51:20   
TIBIDABO
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Imate ve enake probleme?

Niti pod razno.

Se podpišem pod milijonarko. Mislim, da ene precej komplicirajo, moderne mamice...kakšen kviz neki....IMETI OTROKA NI KVIZKOTEKA!!!!

In nič ni narobe, če še ne enoletna deklica zahteva dojko na tri ure! NIČ!!!! Poslušajte srce in prilagodite se otroku! Otrok se ne more prilagoditi vam, večina mladih staršev pa to pričakuje... Vse lahko zelo lepo steče, če si ne delate nobenih velikih planov, ampak delajte po svojem notranjem občutku...

p. s. Sicer pa sem že mama....

< Sporočilo je popravil TIBIDABO -- 15.2.2010 8:58:19 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.2.2010 9:14:51   
phelps
Očitno se nismo prav razumeli.

Jasno, da se nihče ne odloči za otroka na podlagi kviza. Se mi pa pojavljajo vprašanja, na katere ne znam odgovoriti.

ČUTIM, da je čas, da sem pripravljena, ipd. Je pa še veliko neznanja. Zanimajo me predvsem ODGOVORI na vprašanja.

p.s.: Ja, je problem pri moji kolegici z dojenjem. Bo šla kmalu nazaj v službo. Kaj bi pa ti v takem primeru naredila (ki ne kompliciraš)?

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu TIBIDABO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2010 10:48:03   
ljupka
Moja sestra je dojila ,prvi otrok 2 leti,drugi otrok zaradi bolezni samo 1 leto,tretji otrok 3 leta in je noralno hodila v službo!Ko je ni bilo v bližini otrok ni zahteval,ko je prišla domov,je že na vratih majco gor,mami daj izo,ko se je potolažil je dal mir!
Moja sta se pri 10 mesecih sama otstavla ,ker sta se najedla konkretne hrane,jedla sta popolnoma vse kakor odrasli(žgance,zelje,mineštro,pašto...),vse kar pač jemo na kmetih,in pri meni enostavno nista hotla več,če sem jim rinla jošk,sta začela jokat in me grist,in sem se mogla sprijaznit,da sem končala karijero dojilje!
Do sedaj nisem bila nobenkrat panična,ogromno je knjig in časopisov v katerih vse piše,čeprav je teorija eno,praksa pa drugo!Odvisno je od same mamice,koliko lahko prenese,kaj je za eno grozno,je za drugo malenkost!Moraš se pripravljat na najslapše!Na nočno ustajanje,dojenje,na pol ure,ali pa 10 min,kakor bo hotel otrok,tle pozabite na uro,ker sicer bo jok,moraš biti popolnoma podrejen otroku,prej se s tem sprijazneš lažje je!
Dvakrat sem rodila in nisem imela težav,navajena ponoči bedet in malo spat,ni bilo teško!
Sedaj ko pa nosim dvojčke sem pa vsa usrana,nobene literature,noben ti nič ne pove,kot bi bila to vojaška skrivnost!Saj si že rodila ,kaj te bo strah!Sedaj sta dva,vse je in bo drugač,in tako se borim s svojimi strahovi in pozabim odmislit,da vsaj mal živim!

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2010 10:54:35   
Anonimen
vsak otrok je drugačen - zato bodo tud
odgovori kviza pri vsakem drugačni user posted image
vsak mora svojega otroka spoznati.
tudi pri peki potice je tako...
jaz jo spečem tako... ti drugače...
v osnovi je vse enako, detajli pa se razlikujejo.
tako je tudi pri otroku.
pa imaš lahko še tolk kvizov... ni rečeno da bodo ravno
tisti odgovori pravi. konec koncev je pa tako -
bolj kot kompliciraš - slabš je.

(odgovor članu ljupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2010 11:43:33   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ljupka

!Moraš se pripravljat na najslapše!

In vedi, da je lahko še slabšeuser posted image ...ampak mineuser posted image

No, stvar je v tem, da se ne moreš pripravit. jaz sem se zavedala, da bodo na začetku neprespane noči, ampak nisem mogla vedet kaj dejansko to pomeni. Nisem vedela kako bo moje telo reagiralo na nespanje, tako da sem na začetku bila kot zombi.

aja, kviza ne bi reševala. Kakšen je namen sploh? A se dokazat komu al kaj?

< Sporočilo je popravil mika -- 15.2.2010 11:45:12 >

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2010 11:50:14   
baguSka
s pomočjo forumov - tu izveš največ koristnih informacij

in mnogokrat tud cist odvecne..

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2010 11:53:17   
baguSka
aja, kviza ne bi reševala. Kakšen je namen sploh? A se dokazat komu al kaj?

ce vprasas mene, so taki kvizi itak zgolj za zabavo in nic drugega..

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.2.2010 12:01:39   
niwaj
Jao kak ste sovražno nastrojene! Čisto napačno ste dojele!
Se spomnite IRCA in kvizov ? Vprašanja bi bila recimo:

Kako imenujemo plast znoja, prahu in masti na otrokovem lasišču? TEMENCA

Kako se lat. imenuje maternica? UTERUS

Ime katere živali, je tudi prenosno sredstvo za dojenčka? KENGURU

Mal za šalo mal za res. Vprašanja na katera lahko odgovoriš z eno besedo. Vprašanja ki so točno določena in drugače ne moreš odgovorit na njih. Temenca so temenca in pika. Vprašanje o starševstvu ne pride v poštev, ker se mnenja razlikujejo.

Ne vem zakaj ste vzele to kot nekaj slabega? Imeti otroka ni kvizoteka? Kakšne pa maš? Gre se za to, da se z kvizom kaj naučiš, da se malo zabavaš in da se konec koncev pomiriš, ko vidiš, da si se nekaj naučila in da le nekaj veš!
Dajte mi razložit zakaj je to taka slaba ideja?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.2.2010 12:18:45   
Najaa
Takšna in drzgačna vprašanja se porajajo šele, ko pride do situacije. Ne vem, jaz nisem vnaprej razmišljala, kako bo, ko se bo vrgla na tla in trmarila. Recimo. Tak da vnaprej je tole malo težko.

(odgovor članu niwaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.2.2010 11:33:26   
niwaj
najaa:
vprašanja niso glede starševstva, ker kot sem že rekla, se mnenja razlikujejo.

PUNCE:

Hočem povedat, da znanja ni nikoli PREVEČ! Predstavljajte si klepetalnico za mamice, klepetate ob enem pa teče kviz, na katerega lahko odgovarjate če hočete al pa tudi ne. Tudi če boste vprašanje in odgovor samo ošvrknile z očmi, sem prepričana da si boste čez čas odgovor podzavestno zapomnile. In ko bo naslednjič isto vprašanje, boste vedle.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.2.2010 11:39:08   
Anonimen
mislim, da te noben kviz, niti vse prebrane knjige iz knjiznjice ne morejo pripravit na starsevstvo.

sama sem v prvi nosecnosti prebrala vse, ma res vse knjige na temo nosecnost in dojencek.
ampak, ko sem se znasla v siruaciji iz knjige, sem ravnala po svoje.
res, da sem imela neke smernice, pa vendar...

(odgovor članu niwaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.2.2010 11:57:16   
rosa 34
Pozdravljene!
Meni se zdi ideja odlicna. Saj ta kviz ne pomeni preverjanje znanja, temvec moznost, da se kaj novega naucis. Saj, ucimo se celo zivljenje. Vsaj zase lahko trdim. In ce kaj novega izvem bogatim svoje vedenje. Z veselejem ga bom resevala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.2.2010 12:35:15   
koala
phelps glede dojenja, moj je bil pravi "zizoman" do 9 meseca je bila GH zgolj za okušanje, vse ostalo je bila dojka. Ko sem bila doma ni variatne da bi se pomiril in zaspla brez zize, ko sem pa imela opravke in ga nisem mogla vzet zraven je zadovoljno zaspančkal pri babici, brez solzice. Vrjami da otročki točno vedo da če ni mame tudi zize ni.

Drugo vprašanje; Kaj narediti če se ti otrok vrže na tla sredi trgovine? Pri mojem je palilo da sem enostavno stopila za sosednjo polico. Ko je videl da ni efekta je nehal (star je dve leti) zdaj zaenkrat nimam nikakršnih težav z njim v trgovini. Predvsem pa se moraš požvižgati na očitajoče poglede ostalih.

Glede tga kaj je treba kupitzi za novorojenčka. Posteljo v kateri bo spal, pelničke, nekaj oblačilc, banico v kateri ga boš kopalan no nam je prav priše šel vozičeke, ostalo palahko dokupuješ sproti ko/če se pojavi potrba.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu rosa 34)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?