Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 13:54:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljeni! Že nekaj časa vas spremljam. Sedaj pa imam tudi jaz za vas vprašanje in upam, da mi boste pomagali. Z možem imava dve leti staro hčerkico, ki nama iz dneva v dan polepša dneve. Sedaj pa razmišljava o drugem otroku vendar sem jaz malo v dilemi ja ali ne. Mož je redno zaposlen jaz sem študentka tretjega letnika in nato še diploma. Delam pa tudi preko študentskega servisaTrenutno živiva pri njegovih starših, kjer imava urejena dva prostora. Sva pa dobila sedaj en štuk, da si lahko urediva svoje stanovanje. Sedaj sva že pričela z urejanjem teh prostorov vendar je treba vse na novo zrihtati (elektrika, vodovod, kurjavo, tlake vliti in nato opremiti. Sedaj pa se jaz sprašujem ali bi bilo bolje počakati z zanositvijo dokler ne urediva svojega stanovanja, saj nekako računava, da ga bova zrihtala v roku dveh do treh let. Z njegovimi starši se drugače dobro razumemo in nimava nobenih problemov. Naj pa povem še to, da ima mož željo, da bi že začela. Povejte mi kaj bi vi naredili? Hvala za odgovore.
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 13:56:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Na tvojem mestu - DA
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 14:00:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne in to zato,ker ne bi rabila potrditve totalnih tujcev,ki ne poznajo tvojega/vašega življenja
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 14:13:56
|
|
|
|
mojamura
|
vsaka situacija je drugačna. ti boš po diplomi dobila službo za določen čas in spet ne boš želela zanostiti zaradi take pogodbe. in bo spet nekaj let minilo....sama se odločita po lastni vesti
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 14:25:45
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura vsaka situacija je drugačna. ti boš po diplomi dobila službo za določen čas in spet ne boš želela zanostiti zaradi take pogodbe. in bo spet nekaj let minilo....sama se odločita po lastni vesti točno tako.
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 14:34:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, o tem tudi jaz razmišljam,.... Situacija na nek način podobna: imava že enega sončka (ki je star 10 mesecev), v svojem stanovanju (bolj malem sicer,ampak brez kredita), meni je v času porodniške potekla pogodba, partner pa ima službo za nedoloč.čas (čist povprečno). Dosti razmišljam/oba o še enem dojenčku. Ampak nekak se ne morem še čisto odločit (oz. jaz, on bi že), malo zaradi male razlike (ali se je telo dovolj spočilo, kako bi bilo z dvema tako malima otrokoma če bi hitro uspelo-ali bi zmogla), malo pa tudi zaradi bivanjsko-denarne situacije. Po drugi strani pa vem, da marsikdaj ne uspe takoj - na prvem smo delali dobro leto, sem/sma pa že tudi preko trideset (se ne počutim staro, daleč od tega, samo biološka vseeno teče, hočemo pa definitivno še enega :)) ), ... Načeloma mislim, da vsak pri sebi začuti kdaj je pravi čas in kdaj ta želja v njem čisto dozori oz. kakšne so prioritete,... Je pa včasih fajn čut malo tudi mnenja drugih ali pa si sam malo razbistrit zadeve, ko jih tako napišeš,... Torej tudi jaz vas vprašam - kaj mislite,...
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 15:05:56
|
|
|
|
janapan
|
Če boš čakala, da bo pravi trenutek da zanosiš ga ne boš dočakala. Vedno je še kaj kar je treba nardit. najprej pomisli kaj ti je v tem trenutku najbolj pomembno. Če je to šola - napni vse moči in dokončaj. V končni fazi odlog za dve leti niti ni tako dolgo....zavedaj se da je z dvema otrokoma težje študirati se pa da....s pravo organizacijo. Jaz na tvojem mestu bi se zatopila v šolo in dokončala kar se da in nato drugo leto delala na otročičku...ampak to je samo moje mnenje.
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 15:15:35
|
|
|
|
baguSka
|
Druga zanositev DA ali NE DA
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 15:20:52
|
|
|
|
baguSka
|
Če boš čakala, da bo pravi trenutek da zanosiš ga ne boš dočakala. Jaz pa sem ga nekako cakala in sem ga tud docakala. Sicer sem vmes vseeno delala na otroku - po naravni poti, ampak sem vedla da je zelo malo moznosti oz jih skoraj ni, da zanosim. Sedaj pa cutim da je pravi cas in sem se tudi na umetno oploditev prijavila, s cimer sem prej odlasala! Enostavno CUTIM in si ZELIM, kar za prej ne bom trdila, ker je blo ravno nasprotno! Sicer sva delala, ampak vseeno je blo v moji glavi to, da ce ze je usojeno po naravni poti, ga bom pac obdrzala in mi ne bo treba na umetno. In bi bla res full vesela, ce bi se dejansko zgodilo, ampak nekako nisem imela v sebi tistega blaznega navdusenja nad tem. No, sedaj ga pa imam. :-)) In tud cas se mi zdi najbolj primeren ravno sedaj, tako da upam da nama uspe cimprej! :-)
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 15:34:54
|
|
|
|
Anonimen
|
kdo je pa rekel,da je treba čakati pravi trenutek?kaj sploh je pravi ttrenutek A je boljše da ne čakaš da boš finančno ok in vse drugo. naj bo otrok potem kaj v prikrajšanju
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 11.2.2010 15:51:47
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljeni! Že nekaj časa vas spremljam. Sedaj pa imam tudi jaz za vas vprašanje in upam, da mi boste pomagali. Z možem imava dve leti staro hčerkico, ki nama iz dneva v dan polepša dneve. Sedaj pa razmišljava o drugem otroku vendar sem jaz malo v dilemi ja ali ne. Mož je redno zaposlen jaz sem študentka tretjega letnika in nato še diploma. Delam pa tudi preko študentskega servisaTrenutno živiva pri njegovih starših, kjer imava urejena dva prostora. Sva pa dobila sedaj en štuk, da si lahko urediva svoje stanovanje. Sedaj sva že pričela z urejanjem teh prostorov vendar je treba vse na novo zrihtati (elektrika, vodovod, kurjavo, tlake vliti in nato opremiti. Sedaj pa se jaz sprašujem ali bi bilo bolje počakati z zanositvijo dokler ne urediva svojega stanovanja, saj nekako računava, da ga bova zrihtala v roku dveh do treh let. Z njegovimi starši se drugače dobro razumemo in nimava nobenih problemov. Naj pa povem še to, da ima mož željo, da bi že začela. Povejte mi kaj bi vi naredili? Hvala za odgovore. Sem 5x prebrala, ampak nikjer ne zasledim, kaj si pravzaprav želiš TI??
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 13.2.2010 10:16:05
|
|
|
|
mojamura
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Evo, o tem tudi jaz razmišljam,.... Situacija na nek način podobna: imava že enega sončka (ki je star 10 mesecev), v svojem stanovanju (bolj malem sicer,ampak brez kredita), meni je v času porodniške potekla pogodba, partner pa ima službo za nedoloč.čas (čist povprečno). Dosti razmišljam/oba o še enem dojenčku. Ampak nekak se ne morem še čisto odločit (oz. jaz, on bi že), malo zaradi male razlike (ali se je telo dovolj spočilo, kako bi bilo z dvema tako malima otrokoma če bi hitro uspelo-ali bi zmogla), malo pa tudi zaradi bivanjsko-denarne situacije. Po drugi strani pa vem, da marsikdaj ne uspe takoj - na prvem smo delali dobro leto, sem/sma pa že tudi preko trideset (se ne počutim staro, daleč od tega, samo biološka vseeno teče, hočemo pa definitivno še enega :)) ), ... Načeloma mislim, da vsak pri sebi začuti kdaj je pravi čas in kdaj ta želja v njem čisto dozori oz. kakšne so prioritete,... Je pa včasih fajn čut malo tudi mnenja drugih ali pa si sam malo razbistrit zadeve, ko jih tako napišeš,... Torej tudi jaz vas vprašam - kaj mislite,... razumem tvoje dvome...lahko ti povem le to, kar je tudi baguSka napisala, da ko boš začutila v sebi tisto pravo željo in trenutek (ne glede na vse ostalo) takrat bo prav.
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 13.2.2010 10:22:11
|
|
|
|
Kliki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljeni! Že nekaj časa vas spremljam. Sedaj pa imam tudi jaz za vas vprašanje in upam, da mi boste pomagali. Z možem imava dve leti staro hčerkico, ki nama iz dneva v dan polepša dneve. Sedaj pa razmišljava o drugem otroku vendar sem jaz malo v dilemi ja ali ne. Mož je redno zaposlen jaz sem študentka tretjega letnika in nato še diploma. Delam pa tudi preko študentskega servisaTrenutno živiva pri njegovih starših, kjer imava urejena dva prostora. Sva pa dobila sedaj en štuk, da si lahko urediva svoje stanovanje. Sedaj sva že pričela z urejanjem teh prostorov vendar je treba vse na novo zrihtati (elektrika, vodovod, kurjavo, tlake vliti in nato opremiti. Sedaj pa se jaz sprašujem ali bi bilo bolje počakati z zanositvijo dokler ne urediva svojega stanovanja, saj nekako računava, da ga bova zrihtala v roku dveh do treh let. Z njegovimi starši se drugače dobro razumemo in nimava nobenih problemov. Naj pa povem še to, da ima mož željo, da bi že začela. Povejte mi kaj bi vi naredili? Hvala za odgovore. Jast bi začela ker ni nujno da vama takoj rata. Pa srečno.
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 13.2.2010 13:41:26
|
|
|
|
CLAUDY11
|
hoj tudi jaz mislim da kr začnta 1 ni nujno da tako rata 2 bolje da maš otroka sedaj ko študiraš , ker boš lažje dobila službo z 2 otrokoma ko da če bodo vedli da boš kmal šla v porodniško !! PA še bol se boš lahko uveljavljala v službo in delala na karieri!!! saj nisi zastonj študirala a ne???
|
|
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 13.2.2010 23:04:20
|
|
|
|
hmm...
|
Da.
|
|
RE: Druga zanositev DA ali NE 15.2.2010 15:24:29
|
|
|
|
_sanja_*
|
Jaz vedno pravim, da idealnih pogojev ni nikoli in če samo čakaš in čakaš... mogoče ne dočakaš. Vedno je nekaj, kar te moti oz. nekaj na kar še čakaš, da bo potem popolno Tudi jaz sem študentka, zanosila sem pri 21 letih, načrtno. Rodila sem dec 08, diplomirala sep 09, sedaj sem na podiplomskem. Ko sem rodila, sva imela eno sobico in svojo kopalnico ter wc. Sedaj pa imava stanovanje ca. 90-100m2. Vse se da, če se hoče. Z nekaj truda in dobrim planom. Mi2 si želima še enega, čez nekaj mesecev bova začela delati na tem, planirava razliko malo več kot 2 leti, mogoče 2,5 let, kljub temu, da sem študentka in še vsaj 2 leti bom. Preko študenta ne delam, ker nimam malega v vrtcu, pa nam vseeno nič ne manjka. Odvisno je tudi od tega kako ti gre šola. Meni je šlo, vendar ni bilo enostavno diplomirat z dojenčkom. Sedaj je že večji, je lažje, ne vem pa kako bo z dvema. Se pa strinjam s predhodnicami... Jaz želim imeti še enega otroka v času študija, ker nisem zastonj študirala in bi rada kasneje delala tudi na karieri, ne pa da bom takoj, ko bom našla službo letela na porodniško. Če dvomiš, mogoče še ni prave želje... Ko bo želja dovolj velika, boš vedela in ti ne bo mar za vse ostalo Vsaj pri meni je bilo tako prvič in trenutno postaja tako drugič
< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 15.2.2010 15:25:09 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?