|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KLOMIFEN (3 ali 5dan? Kakšna je razlika?)
3.7.2005 12:56:27   
cica
Punce, včeraj sem začela jemati klomifen pa me zanima, zakaj zdravniki različno priporočajo začetek jemanja ? Eni priporočajo 1 tb, drugi 2 tb dnevno. Nekatere ga začnejo jemati 3 dan druge 5. Je to odvisno od dolžine ciklusa? :zmeden2:

Lepo nedeljsko popoldne vam želim!:kava:
Neposredna povezava do sporočila: 1
3.7.2005 13:38:56   
emaa
Kolikor vem se klomifen vedno jemlje 5-9 dan, lahko pa da je za IVF drugače, kjer je ciklus bolj intenzivno stimuliran, 1 ali 2 tbl je pa odvisno zakaj ti predpiše, če ni haska dozo povečajo.

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.7.2005 14:25:23   
cica
Hvala ti za odgovor. Upam, da mi bo klomifen pomagal. Sicer sem pa že sita tega čakanja :roza:

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.7.2005 18:02:03   
naja78
klomifen se res največkrat jemlje od 5-9 dne ciklusa.pa tudi v navodilih piše tako,predvsem za sprožanje O.
za dozo pa se odloči G.jaz sem jedla po2x zjutraj od 5-9 dne,pa ni bilo nič.svoje O, naj bi tudi imela.:zmeden:
kar pogumno.

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.7.2005 19:00:50   
cica
Pozdravljena,
tudi meni se zdi, da glede na to, da imam O, je ta klomifen malo mimo. Je pa res, da sem ga sama predlagala G....in sedaj ga imam.
Ni mi pa jasno, kaj se zgodi, če si noseča z M, po M pa piješ klomifen?? To je bolj informativno...
Lepo seimejte:)

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.7.2005 20:04:05   
aljča
Malo podatkov o klomifen tabletkah:::::

klomifen-citrat je sintetični hormon, ki se uporablja za stimulacijo ovulacije. Je med najbolj uporabljenimi zdravili pri ženskah brez svoje ovulacije in pri ženskah, ki svojo ovulacijo imajo vendar se želi pridobiti večje število foliklov.
klomifen je antiestrogen in deluje tako, da ˝prevara˝ možgane. Sporoči jim, da je nivo estrogena v krvi prenizek in s tem telo začne proizvajati večjo količino gonandotropinov(FSH;LH) kateri nato stimulirajo jajčnike.
Navadno je začetna doza ena tabletka (50mg) na dan pet dni zapored. Prvi dan jemanja je med 2-5 dnem. V kolikor se tako ne doseže željenega učinka se količina lahko poveča do 200mg na dan.
klomifen je kar uspešno zdravilo. Statistike pravijo, da z njim dosežejo ovulacijo pri 70-80% žensk in 50% le teh zanosi. Poveča za nekje 10% možnost večplodne nosečnosti. Ni pa čisto povsem brez stranskih učinkov.

Najpogostejši stranski učinki so krči, nausea, depresija in boleče dojke. Antiestrogeni učinek lahko spremeni izcedek. Le ta postane gostejši in tako poslabša možnosti preživetja za spermije. Lahko tudi nastanejo ciste na jajčniku, katere se pa navadno same asorbirajo v naslednjem ciklusu.

Največji problem klomifena pa je njegova zloraba. To je zelo ekonomično zdravilo,enostavno za uporabo (tablete in ne inekcije) in velikokrat se zgodi, da ga ženske jemljejo veliko mesecev zapored. Njegova uporaba naj ne bi bila nikoli daljša od 6 mesecev. Še pogosteje pa ga zdravniki predpisujejo brez kasnejših ultrazvokov in tako na koncu ni znano če je zdravilo pomagalo ali ne.

Če vam bo kaj koristilo.
l.p.Alja:metulj::metulj:

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.7.2005 8:16:33   
BaGSi
To je pa zelo individualno.
Meni je napisal 2 tbl 5-9 dan, pa ni bilo tri mesece nič. Normalno imam cikluse 32-34 dni, O med jemanjem klomifena pa sem imela cca. 17-19 da. Glede na to se je odločil, da bi poizkusila 3-7 dan 2 tbl, O je bila 15 dan in isti mesec sem tudi zagledala :roza:.
Srčno želim tudi tebi :roza:!

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.7.2005 8:22:00   
cica
Aljča in Gasi, hvala vama za informacije.
Bagsi, nisem dobro razumela, je bila O na 17-19 dan ali M? :)

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.7.2005 8:24:09   
emaa
O je bla na 17-19 dan, jaz pa ne vem, bagsi a se O čuti med jemanjem klomifena, ker jaz mam zdaj 16 dan, pa ni še nič:zmeden:

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.7.2005 8:12:03   
BaGSi
Ema, oprosti za tako pozen odgovor - čakam še zadnje minute, da se končnooo odpravimo na dopust.... do 24. bom pa potem uživala...
Jaz sem O čutila že 2 dni prej oz. 3 dni me je vse bolelo. V prvem mesecu klomifena sem imela take bolečine, da skoraj nisem mogla :sloncek:, naslednje mesece pa je bila malo bolje:). Res pa je, da imam tudi druage velike bolečine med M in tudi druge težave, ki so verjetno povezane z genetiko.

LP!!!:miska::miska::miska:

P.S. Včeraj sem bila na UZ in vse je optimalno, tako da grem z veleikim veseljem na dopust, takoj ko se vrnem pa imam NS :bravo:

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.7.2005 8:45:16   
emaa
jaz pa še čakam, da bom kaj čutila, ne vem prejšnji četrtek je bilo prezgodaj za O (v ponedeljek sem vzela zadnjo tableto), včeraj sem nekaj malega čutila (nič bistvenega), bomo videla, ker pa se tudi moja G odpravlja na dopust, ne vem če bom prišla do UZ, da vidi ali imam O (saj folikli nastajajo, ampak do O pa ne pride, vsaj pri meni. Bomo videli, bo pač treba počakat

(odgovor članu cica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?