|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehlad in kašelj
8.2.2010 7:46:33   
janastar
Pozdravljeni!
Zanima me kaj storite, da pomagate dojenčku ko je prehlajen in kašlja??
Naša punčka bo stara 6 mesecev in ji zelo teče z nosa, kiha in malo kašlja. Vročine nima. Nosek ji čistim z fiziološko, to pa je tudi vse. A ji še lahko kako pomagamo, ker tako težko diha???user posted image

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 8.2.2010 9:22:48 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PREHLAJENOST IN KAŠELJ
8.2.2010 8:52:56   
trobentic_@
Dvignjeno vzglavje,upam,da znaš pravilno čistiti nos?-iz druge nosnice morajo ven šmrklji pritečt.Operil P ,parne inhalacije,položajna drenaža,da ne fašete bronhitisa

(odgovor članu janastar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2010 9:18:44   
mama_milchy
trobentic@, kaj pa je to položajna drenaža? mogoče jo izvajamo pa spolh ne vem da se teko reče;

drugače pa res pazi, da ne fašeta bronhitisa; no, pri nas smo tudi vse delali tko kot bi mogli pa je fasala akutni bronhitis in zdaj kljub inhalacijam in vpihom Beroduala imamo redno težave z napadom kašlja, oteženim dihanjem - hitrim dihanjem;

če ne bo boljše, jo kr k P pelji, da jo posluša;

sem že najdla, kaj položajna drenaža je; meni je lih v petek kr velik izbruhala po tej drenaži in mislim, da je boljša glede na to da manj kašlja

< Sporočilo je popravil mama_milchy -- 8.2.2010 9:21:09 >

(odgovor članu trobentic_@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.2.2010 9:23:21   
janastar
Ja hvala vam!
Tega položaja jaz tudi ne poznam.
Bom se počakala malo, pol pa jo peljem k dežurnemu----čeprav so zeloooo veseli ko te vidijo...user posted image

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.2.2010 11:58:00   
mama_milchy
Položajna drenaža pomeni tak položaj telesa, da pripomore k temu, da sluz sama izteče iz dihal-torej z glavico navzdol. Otroka s trebuščkom položite prečno na vaša kolena (noge pokrižajte), tako da s prsnim košem in glavico malce visi navzdol, potem pa ga z upognjeno dlanjo tapkate po prsnem košu, tako srednje močno (če upognete dlan, ga nič ne boli). Po nekaj minut na vsaki strani. Otrok se izkašlja, sluz priteče iz dihal, morda izbruha, pa nič hudega. To delamo pri zelo sočnih kašljih, ko kar slišite, da bi otrok moral izkašljati, pa tega še ne zna.

KOPIRANO IZ FORUMA PEDIATRIJA-MON

(odgovor članu janastar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2010 12:20:45   
koala
Jaz mojemu očistim nosek z fiziološko, in posesam z nosnim aspiratorjem ki se priklopi na sesalec. Pa ful mu je pomagalo če sem mu popražila kamilice jih zavila v bombažno krpo in dala na prsni koš. Morajo biti zelo tople,samo pazi da niso prevroče. Pa kakšne lonec vrelih kamilic ob poseljico da se dviguje para. No čez dan pa sem ga mazala z Bimbi balzamom proti prehladu.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.2.2010 12:33:51   
SURF
Nosek obvezno čistiti večkrat na dan...čistim ji z Sterimar razstopino in s pumpico,se dobi v lekarni,je super ker je kot šprica...če slučajno nimam uporabljam fiziološko...je pa zelo pomembno,da je nosek čist..tudi ponoči,ga je potrebno izprazniti...Ravnokar je moja tamala prebolelal prehlad z mokrim kašljem...poleg čiščenja noseka sva uporabljali paro,kot tisto v kopalnici(zapariš kopalnico)kot tisto z vlažilcem zraka....zelo pomaga krema od justa-materina dušica,ki se maže na pljučka,na hrbet in stopalca...pila je veliko toplega čaja....malenkost sem ji dala tudi slezovega sirupa,ki pomirja kašelj...pa tople pleničke so tudi zakon....to je bilo to in na srečo je že mimo.
Čimprejšnje okrevanje vam želi...
Pa nikar bat grdih pogledov pri pediatrinji,sem nekaj zasledila...otrok je tvoj in te skrbi zanj in boš naredila vse da bo ok...oni pa so zato tam,da ti pomagajo,pa četudi imajo slab dan kdaj...

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2010 14:44:31   
janastar
Ja hvala vsem!
Glede dezurnega pediatra- imate prav!!

Trenutno moja pupa spi, tak da bova videli ko se zbudi kako in kajuser posted image

Kje pa se kupi tista krema Bimbi balzam?

Glede pare pa me zanima- kako dolgo ste potem otrocka imele v pari...sem nevedna---je moja prva pupika...user posted image

hvala vsem- zlate ste!!

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.