Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 10:17:41
|
|
|
|
AnciM
|
Pri nas je šel. Pri prvem je šel za 5 mesecev, sedaj pri drugem bo pa tudi nastopil 1.9., ko se vrnem v službo. Se nam je zelo obrestovalo, ker mali sprejema ponoči in podnevi za tolažbo in pomoč OBA. Ni za vse samo mami, mami...
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 10:38:58
|
|
|
|
zmajaz
|
Pri nas je pri obeh otrocih koristil cel dopust za nego in varstvo otroka mož, ker je imel 1. skoraj 400 eur, 2. pa cca. 250 eur višje višje starševsko nadomestilo. Je pa tako, da sva oba zaposlena doma in je itak v resnici on delal, jaz pa ne (in sem tačas dobivala njegovo plačo ), tako da je to bilo izvedljivo na ta način. V taki situaciji, da bi jaz morala dejansko v službo, mož bi bil pa doma, si pa nekak ne predstavljam. Razen morda tam bolj proti koncu zadnje mesece porodniške.
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 11:05:22
|
|
|
|
sazi
|
Pri znanki je imel mož težave v službi in je bila edina rešitev, da dlea samo 4 ure - tako sta si dopust za nego in varstvo otroka delila - ona je bila v službi zjutraj, on pa od 12 ure dalje - torej vsak 4 ure.
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 12:12:27
|
|
|
|
bskrle
|
Mož je na negi, ker sem jaz na daljši bolniški
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 12:17:34
|
|
|
|
suzy85
|
pri nama je šel fant v porodniško, ker so meni ponudili delo. hčerka je bila stara 3 mesece, ko sva zamenjala vlogi s sabo sem si v službo jemala prsno črpalko in je eva bila dojena celih 6 mesecev. je imel najprej precej težav v službi (so mu rekli, da si lahko kar drugo službo poišče, če gre na porodniško), proti koncu porodniške pa si je našel službo z boljšimi pogoji dela. je pa rekel, da bi še 1x z veseljem ostal doma zraven !
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 19:05:12
|
|
|
|
lenčy
|
zanimivo, vas je kar nekaj... kaj pa inšpekcija je kdaj pršla? to me najbolj skrbi...
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 19:33:55
|
|
|
|
suzy85
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy zanimivo, vas je kar nekaj... kaj pa inšpekcija je kdaj pršla? to me najbolj skrbi... mojga niso prišli niti 1x preverit...
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 19:45:37
|
|
|
|
zmajaz
|
Zakaj bi inšpekcija hodila? Saj to ni bolniška, ki bi jo lahko recimo koristil neupravičeno. Porodniška je PRAVICA enega od staršev in vseeno je, kateri jo koristi, zato se to ne preverja. Edino če bi imel tisti, ki je na porodniški še kake dohodke prikazane, to pa je lahko problem.
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 20:07:35
|
|
|
|
lenčy
|
zmajaz sj veš, sj sm ti že omenila, da me je strah, ker v resnici bo delal... k če ga dobijo, zna bit problem...
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 20:15:15
|
|
|
|
zmajaz
|
Pa ne bojo ga no - moj je bil 2x po 260 dni na porodniški pa skos delal, pa vse b.p., ker NI inšpekcije, ki bi hodila to preverjat, tako kot je recimo za bolniške.
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 20:19:29
|
|
|
|
zmajaz
|
Pa recimo, da bi res že kdo prišel pogledat - pa bi on ravno delal - rekla bi, da je pač gužva in je šel pomagat, ker sem jaz ravno doma in jaz pazim otroke. In ker dela za svojega očeta, je šel pomagat brezplačno, ne za plačilo in nihče mu tu ne bi mogel ČISTO NIČ. Saj to ni bolniška, kjer NE SMEŠ NIČ delat, ker si bolan. Sam ne smeš pa met plače, ker samo v tem primeru potem nisi več upravičen do porodniške.
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 20:21:28
|
|
|
|
baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Pa recimo, da bi res že kdo prišel pogledat - pa bi on ravno delal - rekla bi, da je pač gužva in je šel pomagat, ker sem jaz ravno doma in jaz pazim otroke. In ker dela za svojega očeta, je šel pomagat brezplačno, ne za plačilo in nihče mu tu ne bi mogel ČISTO NIČ. Saj to ni bolniška, kjer NE SMEŠ NIČ delat, ker si bolan. Sam ne smeš pa met plače, ker samo v tem primeru potem nisi več upravičen do porodniške. tocno tkole ja! ene se pa res nc ne znajdete.. sej se hecam..
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 20:24:54
|
|
|
|
lenčy
|
hja to si pa dobr povedala, oz. dobr izgovor bi bil v primeru brezplačne pomoči. js sm v skrbeh zato, ker je šofer in ga ne bi mogla priklicat, naj hitr pride domou, ker če bi bil na drugem koncu slovenije, bi blo to bl težko. ampak s tem se pa res strinjam, da je šou sm pomagat, sj noben ne bo vedu, da bo za to plačan...
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 20:54:58
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja znajt se je treba, ne. Pa itak je vsa skrb odveč, ker nihče ne hodi sploh preverjat.
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 6.2.2010 20:59:04
|
|
|
|
end1
|
IZVIRNO SPOROČILO: suzy85 pri nama je šel fant v porodniško, ker so meni ponudili delo. hčerka je bila stara 3 mesece, ko sva zamenjala vlogi s sabo sem si v službo jemala prsno črpalko in je eva bila dojena celih 6 mesecev. je imel najprej precej težav v službi (so mu rekli, da si lahko kar drugo službo poišče, če gre na porodniško), proti koncu porodniške pa si je našel službo z boljšimi pogoji dela. je pa rekel, da bi še 1x z veseljem ostal doma zraven !
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 7.2.2010 10:59:53
|
|
|
|
suzy85
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy hja to si pa dobr povedala, oz. dobr izgovor bi bil v primeru brezplačne pomoči. js sm v skrbeh zato, ker je šofer in ga ne bi mogla priklicat, naj hitr pride domou, ker če bi bil na drugem koncu slovenije, bi blo to bl težko. ampak s tem se pa res strinjam, da je šou sm pomagat, sj noben ne bo vedu, da bo za to plačan... v primeru, da res pride kakšna inšpekcija lahka rečeš, da je šel kaj za vaju iskat. kakšno pohištvo, mogoče kaj za . ne rabiš rečt, da je šel delat. on ne rabi bit skoz doma, ker nima mirovanja, kot je navadno na bolniški.
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 7.2.2010 11:06:09
|
|
|
|
Ploha
|
pri nama je šel tudi on na porodniško...sem pa jaz študentka, sem itak doma,...ona pa doma na kmetiji dela, pa je tudi večinoma doma
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 8.2.2010 16:23:03
|
|
|
|
abc100
|
Pri nama bo tudi šel tokrat on na porodniško. samo še ne vem, kdaj jo lahko nastopi, ker prvih nevemkoliko dni je samo za mamico, šele kasneje lahko porodniško nastopi očka. A vse to se pa uredi na CSD?
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 8.2.2010 18:11:59
|
|
|
|
zmajaz
|
Prvih 105 dni je porodniški dopust, tega lahko koristi (razen v izjemnih okoliščinah) samo mama, ostalih 260 dni je dopust za nego in varstvo otroka, to pa lahko koristi tudi oče. Vse se uredi na CSD-ju.
|
|
|
|
RE: očetovska porodniška oz. varstvo in nega ... 9.2.2010 9:16:20
|
|
|
|
itata
|
jaz poznam primer, ko je šel mož na porodniško za drugih 6 mesecev, pa so se celo v bruselj preselili, ker je žena sodnica in je tam službo dobila - kako bi pa njih preverjali to res nihče ne preverja, saj se lahko na porodniškem dopustu prosto gibaš kjerkoli te je volja!!
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?