|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varnost
4.2.2010 14:40:32   
malimoj
Pozdravljene!

Zanima me, kako je v vaših vrtcih poskrbljeno za varnost: ali so vrata za ven zakljenjena in ali gredo otroci lahko sami iz igralnice (v jaslih oziroma skupinah okrog dveh let). Opazila sem, da v našem vrtcu vrata za ven niso vedno zaklenjena (ali pa sem ravno naletela na nezaklenjena). Kaj če otrok namesto v stranišče, oddide ven.
Jutri bom opozorila vzgojiteljico. Naš vedoželnež bi zagotvo izkoristil tako priložnost. Kar malo me je strah. Lepo prosim za vaše izkušnje.

user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Varnost
4.2.2010 14:53:31   
Anonimen
Ti kar opozori. Jaz večkrat dobim odklenjena vrata, ko grem iskat malo takoj po kosilu. In to vsekakor ni vredu. Sem jim povedala, sam učinka še ni.user posted image

(odgovor članu malimoj)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2010 14:58:12   
Gina
Ne, vrat niso imeli zaklenjenih, oz. v enem vrtcu so jih celo imeli vmes med 8.00 in 14.00 - vhodna mislim. Kaj pa vem, sama sem vedno zaupala vzgojiteljicam in mi na kraj pameti ni prišlo, da bodo mojega otroka pustile, da bi se jim izgubil ali da bi se mu kaj zgodilo. Potem mi je bilo pa vseeno, kakšen sistem so imele - verjamem, da vsaka vzgojiteljica natančno ve, kakšna je njena odgovornost in odgovornost je velika. Itak da 2-letnikov ne puščajo ne vem kam daleč na stranišče in podobno, saj niso iz marsa padle.

Po moje je tvoj strah odveč. Če pogleaš zelo realno, je mnoooooooooogggggooooooo več možnosti, da ga danes avto zbije, kot da bi se jim iz vrtca zgubil.

Se mi pa zdi, da je svet na splošno mal nor. Kontrolerstvo čez vse meje, ni več zaupanja, sami strahovi..... po moje je vzrok ta, da je premalo vojn in ljudje ne ločijo več resnične groze od slikanja groz na vsakem koraku. Pa brez zamere.

(odgovor članu malimoj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2010 14:59:29   
Anonimen
V našem vrtcu vhodna vrata v vseh traktih zaklenejo okrog 10h in odprejo po spanju, sicer pa so jih  lani zamenjali s takimi težkimi, da mora tudi odrasel uporabiti kar nekaj moči, da jih odpre (imajo nek vratni avtomat).
Malčki iz jasli jih sicer res še ne morejo odpreti, 3-4 letniki pa jih preverjeno lahkouser posted image . Moja štiriletnica in njeni kompanjončki se z vso silo uprejo vanje in rinejo z obema rokama, pa gre.
Tako da v praksi bi v času,  ko so vrata odklenjena, res lahko nafintirali vzgojiteljico, da gredo na stranišče in odšli ven. Ampak baje se še ni zgodilo.       

(odgovor članu malimoj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2010 15:50:17   
end1
pri nas so kljuke vhodnih vrat dvignili, tako da jih odpre le odrasla oseba! Zakaj? Gotovo se je komu zaželel kratek potep!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2010 16:06:17   
pety78
Pri nas imamo pa super. Visoko ob vratih je en tak "zvonc", katerega moraš pritisnit, da se ti vrata sploh odklenejo in jih istočasno tudi odpret. Tako da mali pamži sploh ne morejo ven. user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2010 16:09:00   
Felicita
kokr jest vem, vrata za ven ne smejo bit zaklenjena - požarna varnost pa to, in tam kjer majo zaklenjena kršijo požarni red...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2010 16:18:59   
eee35
Hmmm, otrok od ene znanke, star 5 let je šel ven iz vrtca, ker vrata sta bila odklenjena, Šel je na avtobus in se je veselo odpeljal v center. Vzgojitelice niso opazile. Tako da zaupaš ali ne, opozoriš lahko, pa po moje noben ti zameril ne bo.

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2010 20:52:02   
Anonimen
Vhodna vrata so vsa odklenjena, je pa vrtec ograjen in je kljuka na vratih vhoda v ograji višje od moje glave. In ta kljuka je narejena tako, da so imeli še odrasli včasih težave pogruntat, kako jih odpret. Sedaj je zraven nalepka z navodili za odpiranje user posted image .

(odgovor članu malimoj)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2010 20:56:13   
trobentic_@
Ko se gre noter v vrtec vrata niso zaklenjena,celo zaprta ne,tako da otrok zlahka odide ven in direkt na cesto
Tam na oddelku pa ne morejo odpreti vrata,ker so zelo težka

(odgovor članu malimoj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2010 21:01:23   
Najaa
Pri nas so vhodna vrata odklenjena, tista na vrtu, preden greš z območja vrtca pa imajo kljuko ful dvignjeno tak da je otroci res ne dosežejo.

(odgovor članu trobentic_@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2010 21:10:13   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: malimoj
Zanima me, kako je v vaših vrtcih poskrbljeno za varnost: ali so vrata za ven zakljenjena in ali gredo otroci lahko sami iz igralnice (v jaslih oziroma skupinah okrog dveh let).

V našem vrtcu so na vseh vratih, ki vodijo iz stavbe, na zunanjih straneh kljuke, na notranjih pa bunke, ki jih potegneš, da vrata odpreš, samo moraš istočasno pritisniti na stikalo, ki je montirano nad vrati - meni sega nad glavo. Tako da ni šans, da bi otrok to odprl.

(odgovor članu malimoj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?