Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: torta za rojstni dan 15.2.2010 16:05:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82 umetnino bom pokazala po valentinovem, ko bom spekla tortico za možeka. Sem hotela najprej narediti to maso, da potem ne bi česa zasračkala . sedaj vem, da po spet uspela, ko jo bom drugič naredila. to maso bom pa uporabila za kakšne figurice. valentinovo je mimo ma firbec me matra ni kej a ma ktera dobr recept za bbiskvit za torte?ene par sm jih že iz kulinarike sprobala pa mi glih niso neki najbolj
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 12:55:50
|
|
|
|
Anonimen
|
larilu, če mi napišeš kako se slikco prilima na sporočilo, jo z veseljem dam gor. Ni pa najlepša, ker sem se še učila pisave z masleno kremo. Vendar bom za sinovo torto kupila figurice in jih potem dala gor nanjo (tema safari). Pisavo pa mislim kupiti šablono, ker mi ta ne gre od rok, s šablono pa nimam kaj falit. Je pa torta kljub izgledu zelo dobra prišla (jagode + vanilijeva krema). Jaz uporabljam tale recept. Ja iz mojega učbenika za predmet kuharstvo. Biskvit pride takšen kot v ta pravih slaščičarnah. BISKVITNO TESTO Z DODATKOM VODE Količine za 15 - 16 oseb. 4 jajca 8 žlic vode 20 dag sladkorja 24 dag moke 1 zavitek vanilijevega sladkorja 1 zavitek pecilnega praška Beljakom v kotliču dodamo 4 žlice vode in vse skupaj stepemo v trd sneg. Med stepanjem počasi dodajamo sladkor. K rumenjakom primešamo drugo polovico vode in jih gladko raztepemo. Snegu, med katerega smo vtepli ves sladkor, dodamo raztepene rumenjake in polovico moke, ki jo prej zmešamo s pecilnim praškom in vaniljinim sladkorjem. Rahlo zmešamo, nato dodamo še drugo polovico moke. Ponovno rahlo premešamo in biskvitno testo zvrnemo v dobro namazan tortni ali kak drug model. Pečemo pri temperaturi 150 stopinj 20 min., nato pa še 20-25 min. pri temperaturi 200 stopinj. In kdaj vemo, da je biskvit ravno prav pečen? Ko z nožem prebodemo biskvit in ta ostane brez sledi testa. Bon apetit!
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 13:25:46
|
|
|
|
blaža
|
ma ste pridne. Jaz pa pripravljam dekoracijo iz tičine za mojo mamo, ki bo mela čez en teden 60 okroglih.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 13:28:15
|
|
|
|
bumerang
|
Ooooooooooooooo, vrtnice.
_____________________________
Ustavi se in prišel boš!
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 13:28:54
|
|
|
|
Anonimen
|
fuuulll lepe vrtnice. kako jih oblikuješ, da nastanejo tako lepe?
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 13:31:11
|
|
|
|
blaža
|
oblikujem jih kar na roko. So iz tičine in pol sem jo posprejala z jedilno barvo. Tiste ta rdeče se morajo še posušit. Pikapoka je pa miniaturna in je lesena. Take ko majo v cvetličarni. So mi šenkali dve, ki sem tolko trakcev nabavla.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.2.2010 13:33:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 13:52:16
|
|
|
|
Anonimen
|
vrtnice si pobarvala po oblikovanju? kje si nabavila barve? jaz sem si jih naročila preko ene spletne strani, tako da v kratkem pričakujem pošiljko. Ta naša prelepa Slovenija je tako boga kar se pekarskih izdelkov tiče. Mogoče katera ve ali obstajajo kakšni tečaji kot so npr. v tujini za okraševanje tort?
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 13:59:04
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82 vrtnice si pobarvala po oblikovanju? kje si nabavila barve? jaz sem si jih naročila preko ene spletne strani, tako da v kratkem pričakujem pošiljko. Ta naša prelepa Slovenija je tako boga kar se pekarskih izdelkov tiče. Mogoče katera ve ali obstajajo kakšni tečaji kot so npr. v tujini za okraševanje tort? jaz sem mela delavnico in smo se učili delat vrtnice decembra. nalsednja tudi bo, ampak najbrž bojo indijančki.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 14:00:01
|
|
|
|
blaža
|
ker sem jih posprejala, sem jih po oblikovanju, če ne se jih prej pobarva. Pitončica na kul slo ma barve. Poglej malo.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.2.2010 14:04:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 14:11:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82 larilu, če mi napišeš kako se slikco prilima na sporočilo, jo z veseljem dam gor. Ni pa najlepša, ker sem se še učila pisave z masleno kremo. Vendar bom za sinovo torto kupila figurice in jih potem dala gor nanjo (tema safari). Pisavo pa mislim kupiti šablono, ker mi ta ne gre od rok, s šablono pa nimam kaj falit. Je pa torta kljub izgledu zelo dobra prišla (jagode + vanilijeva krema). Jaz uporabljam tale recept. Ja iz mojega učbenika za predmet kuharstvo. Biskvit pride takšen kot v ta pravih slaščičarnah. BISKVITNO TESTO Z DODATKOM VODE Količine za 15 - 16 oseb. 4 jajca 8 žlic vode 20 dag sladkorja 24 dag moke 1 zavitek vanilijevega sladkorja 1 zavitek pecilnega praška Beljakom v kotliču dodamo 4 žlice vode in vse skupaj stepemo v trd sneg. Med stepanjem počasi dodajamo sladkor. K rumenjakom primešamo drugo polovico vode in jih gladko raztepemo. Snegu, med katerega smo vtepli ves sladkor, dodamo raztepene rumenjake in polovico moke, ki jo prej zmešamo s pecilnim praškom in vaniljinim sladkorjem. Rahlo zmešamo, nato dodamo še drugo polovico moke. Ponovno rahlo premešamo in biskvitno testo zvrnemo v dobro namazan tortni ali kak drug model. Pečemo pri temperaturi 150 stopinj 20 min., nato pa še 20-25 min. pri temperaturi 200 stopinj. In kdaj vemo, da je biskvit ravno prav pečen? Ko z nožem prebodemo biskvit in ta ostane brez sledi testa. Bon apetit! no za biskvit je recept skor isti vendar namesto vode je mlek ampak manj žlic pa jaz sm dodala mal ruma za okus,hvala bm enkrat še vseen ta recept probala za slikco pa pojdi na shrani.si kjer j naložiš iz računalnika in potem ko ti jo naloži prekopiraš kodo v drugi vrstici in jo samo nalepiš tukaj gor glede vrtnic so ful lepe,jaz sem se jih kr sama naučila pa seveda mi je pomagu stric google tko da sm prvo na plastelinu probala tko da bi šlo tud z tično maso ampak ker glih ne bi s tično maso delala bom probala enkrat mal po svoje naredit iz sladkorja pa bomo videl
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 14:20:15
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA Ali mi lahko glede teh barv in sprejev poveste kje se jih dobi (lahko na ZS), ker jaz a'la Pitončica na ku slo -> nič ne razumem http://www.mojalbum.com/pitoncica tle poglej
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 19.2.2010 14:32:13
|
|
|
|
blaža
|
evo, za tiste, ko si želite narest blog. Jaz sem si ga nardilatako, da sem kliknila pri drugem blogu desno zgoraj. Če kera želi,si ga lahko nardi. Sem pa eno spraševala, pa mi sploh ni odpisala. Sem mela pa ful željo, da si ga za svojo dušo nardim, samo še ni urejen do konca, pa vseh slikic nisem še dodala, ma počasi bo, se nikamor ne mudi. http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.2.2010 14:38:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 4.3.2010 9:03:23
|
|
|
|
Anonimen
|
blaža mene pa zanima kako narediti dvonadstropno torto iz tičine mase. Ali res moraš dati neke palčke v prvo nadstropje, da se ta potem ne ugrezne pod težo drugega nadstropja? Na youtube sem videla, da so dajali kar precej teh lesenih palčk. In kje te palčke kupiš? Hvala za odgovor.
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 4.3.2010 9:06:50
|
|
|
|
pety78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82 blaža mene pa zanima kako narediti dvonadstropno torto iz tičine mase. Ali res moraš dati neke palčke v prvo nadstropje, da se ta potem ne ugrezne pod težo drugega nadstropja? Na youtube sem videla, da so dajali kar precej teh lesenih palčk. In kje te palčke kupiš? Hvala za odgovor. Meni so najbolj prav prišle kitajske palčke, ki jih imajo za jesti, pa sem jih odrezala na pravo višino.
_____________________________
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 4.3.2010 9:15:00
|
|
|
|
Anonimen
|
pety78 hvala za odgovor.
|
|
|
|
RE: torta za rojstni dan 4.3.2010 10:57:14
|
|
|
|
malania
|
IZVIRNO SPOROČILO: larilu IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82 umetnino bom pokazala po valentinovem, ko bom spekla tortico za možeka. Sem hotela najprej narediti to maso, da potem ne bi česa zasračkala . sedaj vem, da po spet uspela, ko jo bom drugič naredila. to maso bom pa uporabila za kakšne figurice. valentinovo je mimo ma firbec me matra ni kej a ma ktera dobr recept za bbiskvit za torte?ene par sm jih že iz kulinarike sprobala pa mi glih niso neki najbolj Meni osebno je ta še najboljši, predvsem zato, ker je testo res tako krhko in kljub temu mehko, puhasto. Naj povem, da jaz naredim minimalno dvojno količino. Zdaj bom delala malo večjo torto in bom naredila 4x količino. Sestavine: 2 rumenjaka 2-3 žlice tople vode 1 vanilijo 100 g sladkorja (2/3 v rumenjake, 1/3 v beljake) 2 beljaka 75 g moke 50 g škroba 3 g pecilnega pečeš 175–200 stopinj C, 20-30 min
_____________________________
Ni grdih žensk, so samo lene. H. Rubinstein
|
|
|
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?