DrejcDrejc
|
Zdravo punce, zanimajo me vaše izkušnje, kako je s tem; Imele ste raznorazne probleme, bolečine in neugodna stanja, pa ste zadeve hotele preverit pri ginekologu. Ali lahko kar pridete, pa vas vzame, ali se naročite za kakšno uro isti dan, vas naroči za čez en teden, ali vam da tiste normalne roke, kaj vem, čez dva meseca? Je v okolici Celja kakšen ginekolog, ki nima takšne gneče, da moraš tedne čakat, da prideš na vrsto? Imam osebnega zdravnika, ki dela zelo preprosto - zjutraj pokličeš in tekom dneva si že naročen, ne glede na to, kaj te mori. Kako pa je z ginekologi, jih imamo tako malo, da so vsi prezasedeni? Moja G je očitno na dopustu, sestra me je kar nakurila, da ji naj ne ukazujem, ko sem ji rekla, naj mi vsaj pritisk izmeri, ko sem se že tako daleč pripeljala. In ko sem rekla, da imam določene probleme z bolečinami in zanositvijo in ... in bi se rada pogovorila čimprej z G, mi reče, da naroča šele za november. Ženski sem se morala skoraj zjokati, da me je naročila za sredino julija. Obup. V bistvu sestri nimaš kaj razlagati, ona ni doktor, a ne? Res sem mogoče paranoična in preveč opazim vsako stvar, odkar delamo na pikici, ampak sprašujem se, ali moraš bit res že napol mrtev, da kdo dojame, da potrebuješ kakšno preiskavo pri G?! Pa tudi če potrebuješ samo dober pogovor z G, da ti razjasni kakšen pojem, a je sploh kakšen G, ki si vzame čas za kaj takega? Moram res jaz najprej sama ugotovit, da definitivno sem noseča in primahat z testnim lističem z dvema črticama, da bo sestra vedela, da me mora pa v bližnji prihodnosti naročiti? Pa še nekaj, nekje sem zasledila, da je v izvenmaternični nosečnosti dokaj velika možnost, da ženska umre - se pravi, ženska čuti, da ima probleme, naročijo jo čez 10 dni, vmes pa lahko lepo kr umre? Upam, da ste za debato. Prav pasalo bi mi, če bi malo poklepetale z mano. Hvala
|