|
RE: Kam boste šle rodit??z EA ali brez,..... 1.2.2010 12:43:13
|
|
|
|
biga
|
Še moja izkušnja z EA pred slabimi tremi leti. Imela sem jo, ampak mi je žal, ker v mojem primeru se ni obnesla. Sicer je res, da dvanajst ur nisem nič čutila bolečin, ampak tudi ne popadkov, da bi na koncu vedela, kdaj potisnit. Potem ko je EA popustila oz. mi je dal anesteziolog zadnjo dozo, bi morala s svojimi popadki potisnit otročka, ampak očitno jih nisem imela, ker nisem čutila pritiska, zato so mi na koncu "šopali" umetne. Skratka, dvanajst ur brez bolečin, brez občutenja popadkov, zadnjih par ur pa muka - umetni popadki, ki so menda še ne vem koliko hujši od naravnih. Sem se po porodu spraševala, če bi bilo bolje, da bi se že od začetka navadila na bolečino, ne pa, da sem bila večji del poroda brez bolečin, na koncu pa vse nadoknadila. Naj povem, da je šlo za las, vsaj po moje - dve babici in porodničar so se mi dobesedno "vrgli" na trebuh, potiskala sem najmanj petkrat, otrok je imel popkovnico dvakrat ovito okoli vratu, pa še zavedala se nisem nič, ko se je rodil. Da ne omenjam slabega počutja po porodu in še nekaj tednov (vključno z depresijo). Skratka, pri meni se ni obneslo, tako da grem zdaj marca poskusit naravno rodit.
|
|
|