|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kri iz nosu...??
29.1.2010 19:40:03   
Shorty_
Naši triletnici dokaj redno teče kri iz noska.. nekje 2-3x na mesec... se še komu to dogaja? Razlaga P je da si vrjetno kako žilico poškoduje oziroma ji počiuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kri iz nosu...??
29.1.2010 19:43:49   
K_a_t_i
Meni je ves čas v otroštvu - niso ničesar našli. Mrzel obkladek na tilnik in to je to.
Sinu pa tudi občasno - no, samo zanj vemo vzrok - si vrta po nosu user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2010 19:44:26   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Meni je ves čas v otroštvu - niso ničesar našli. Mrzel obkladek na tilnik in to je to.
Sinu pa tudi občasno - no, samo zanj vemo vzrok - si vrta po nosu user posted image .

naša si ni nič vrtala in se ji je ulilo sredi gledanja risankeuser posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
29.1.2010 19:44:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2010 19:50:54   
uwaga
Meni se je tudi to dogajalo v otroštvu. Sploh poleti, ko je vroče in so žilice bolj razširjene. Je čez čas samo nehalo.
Sem pa nekoč čula, da v primeru pogostih krvavitev take šibke žilice "požgejo", da ni več krvavitev.
Ne vem ali je to še praksa, bi bilo treba zdravnika vprašat.
Sicer pa hladne obkladke na vrat, hladit zapestja...in to je to.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2010 20:04:10   
mama_milchy
Našemu 4letniku tudi velikokrat kr iz nič se ulije kri; včasih jo zaustavimo hitro, včasih pa prav traja;
to pride ali ker si brska po nosu ali je malo otrok prehlajen ali pa ker žilica poči sama od sebe;
jaz sem ga kr na ORL peljala in so mu to žilico mal požgali; zdaj je neki časa mir.....

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2010 21:37:48   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

Našemu 4letniku tudi velikokrat kr iz nič se ulije kri; včasih jo zaustavimo hitro, včasih pa prav traja;
to pride ali ker si brska po nosu ali je malo otrok prehlajen ali pa ker žilica poči sama od sebe;
jaz sem ga kr na ORL peljala in so mu to žilico mal požgali; zdaj je neki časa mir.....

auč sliši se bolečeuser posted image

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2010 21:41:43   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

auč sliši se bolečeuser posted image

ma niti ni; njemu so to nardili kr med operacijo žrelnice;
drugače pa jo ˝ožgejo˝ z nekim šprejem;

povprašaj svojo P, če ti da napotnico za ORL

aja, meni na ORL, ko hodimo zdaj na kontrolo vedno reče da naj mu vsake tolko kako kapljico operila dam noter, da pol te žilice niso tako razdražene in najpomembneje da ko ima izliv krvi, da drži glavo naprej (nor. v umivalnik) inmrzli obhladki

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2010 22:43:16   
maja1488
Naši 3 letnici je isto parkrat na mesec tekla kri. Ugotovila sem, da zaradi suhe nosne sluznice (vedno ji je tekla, če nismo šli nič ven iz hiše). V lekarni sem kupla kremo Nisita. Namažeš nosek in je OK. No, vsaj pri nas.

Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2010 7:21:33   
Shorty_
No jutranji izliv krvi smo preživeli,,, v ponedeljek pa bom zopet malo poklicala Puser posted image

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2010 8:25:50   
SaaS
Mojemu mlajšemu sinu se je to dogajalo. Še bolj pogosto kot opisuješ, 2x na teden. Včasih kar tako, včasih ob padcu, pa čeprav se ni udaril v nos, včasih ob joku, včasih ob vročini... Kot so že rekle, žilica poči. To se mu je dogajalo že pri enem letu, kaj pa vem koliko časa, kakšne dve leti. Zdaj je star 3,5 let pa mu bolj redko, se ne spomnim kdaj nazadnje, že par mesecev nazaj.. Upam da se je umirilo. 

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.1.2010 9:00:05   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

No jutranji izliv krvi smo preživeli,,, v ponedeljek pa bom zopet malo poklicala Puser posted image

pa ji gre dosti, al par kapljic? našega je po močnem izlivu tudi glava bolela;
pazi, da ne povleče krvi v sebe, ker pol znajo bruhat
pokliči tudi na ORL, kaj svetujejo;

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.1.2010 10:05:55   
madela
Mojemu možu se je to dogaja v otroštvu vsak dan in je moral na operacijo(septoplastika) in potem je imel mir.
Se pa to dogaja mojemu 5-letniku,ko full joka,ampak meni so rekli,da je zaradi zvišanega pritiska user posted image

< Sporočilo je popravil madela -- 30.1.2010 10:06:13 >

Neposredna povezava do sporočila: 13
31.1.2010 20:10:03   
frufru
Shorty, jaz sem tudi mela take težave v otroštvu, v glavnem, pozimi, ko je ogrevanje čisto izsušilo zrak. Probaj dat kakšno mokro cunjo na radiator, al pa vlažilec zraka vklopi, če ga maš, mogoče bo potem bolje.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.1.2010 21:05:24   
Arwenko
Moj mož je to imel kot otrok, skoraj vsak teden mu je lilo iz nosa, nikoli mu niso nič ugotovili, je pa pol samo skorak nehalo...se mu pa še zdaj včasih vlije, je oa to vedno predhodnica prehlada...

Upam, da bo vse kul user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2010 22:46:52   
pravljica
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Sem pa nekoč čula, da v primeru pogostih krvavitev take šibke žilice "požgejo", da ni več krvavitev.

mi smo imeli z našo taveliko takšne "probleme"...smo dobili napotnico in so rekli, če ne bo bolje oz. če bo moteče, naj pridemo in bodo požgali žilice v nosu...pa nismo šli...se je z leti umirilo, zjutraj se še pa tu pa tam ponovi...in ja, glavo naprej, da kri izteče iz nosa in ne v grlo user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.2.2010 7:15:37   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: madela

Se pa to dogaja mojemu 5-letniku,ko full joka,ampak meni so rekli,da je zaradi zvišanega pritiska user posted image

Kako to, da ima zvišan pritisk? ma...sej niti ne vem kako naj vprašam...kdaj so mu ugotovili? A vedo od česa?

Naši teče kri z nosa od 4 leta in to ob prehladu. Ko  ji je prvič tekla, je nardila tako paniko, da sem jo komaj pomirila. Smo pa ugotovili, da ji teče, ko si praska po nosu, tako da se sedaj tega izogiba. Sem omenila P in ker se ne dogaja tako zelo pogosto, ni treba k ORL.

Enkrat se pa zjutraj zbudim in vidim na rjuhi kapljico krvi. Pogledam hčerkouser posted image user posted image user posted image ...cel obraz in čelo pomazano z zasušeno krvjo. Ponoči ji je tekla kri, jo je najbrž zasrbelo in si jo je razmazala.
 mož je rekel, da dobro, da sem jo jaz prva videla, ker bi njega kap. user posted image
Ko se je pa hčerka zbudila, sem jo hitro z vlažilnimi robčki obrisala, ker če bi se vidla v ogledalu, bi se vrgla v paniko.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.2.2010 7:24:07   
ksenjak
Tudi moji hčerki večkrat teče iz nosu, še posebej ponoči med spanjem. Meni je P rekla, da krvavenje iz nosu vsake toliko časa ni noben večji problem, če pa bi se to ponavljalo večkrat tedensko, bi bila pa verjetnost, da je slabokrvna oz. je to pokazatelj, da otroku primanjkuje železa.

lp

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.2.2010 8:18:46   
Shorty_
Hvala za vse odgovore od sobote dopoldan je zaenkrat mir. Upam da tako ostane....

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.2.2010 11:37:30   
Lucrecia
Pozdravljeni vsi skupaj, moj prvi vpis tuki :)

Tudi pri nas smo imeli to težavo dve leti nazaj, ko je bil naš lump star 3 leta. Nazadnje sva z možem ugotovila, da je bila verjetno kriva manjša kriza v najinem zakonu, saj je mali instiktivno začutil, da se med nama nekaj dogaja ter bil nemiren in siten. Krvavenje ni bila edina njegova težava, ponoči je tudi škripal z zobmi, slišati je bilo srhljivo, močil posteljo in hodil v spanju. Ko sva z možem poštimala zadeve in smo spet bili več skupaj, so se problemi sami od sebe nehali, niti ne vem kdaj točno. No, hočem reči, da je možno, da ima otrok kakšne nepojasnjene strahove in mu to viša krvni tlak, žilice v nosku pa so zelo krhke in hitro počijo.
Trenutna rešitev nadloge je, da se okoli mezinčka trdno zaveže elastiko oz. da na vrat mrzel robček, ampak je treba biti pazljiv, da se otrok ne prehladi.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.2.2010 19:21:21   
matejchy
Js če sm prehlajena mi skos teče kri iz nosa, sredi noči se mi vlije, čez dan... Ko sm bla pa mala sm bla pri zdravniku zarad tega, sam je reko da mi je to žilica poknala in da pač nej si dam obhladke gor, ko se to zgodi.

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu Lucrecia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.2.2010 20:11:40   
Anonimen
Ko sem bila mala je tut meni ful velikokrat lilo iz nosa. Predvsem poleti, če sem bila malo predolgo na soncu. Me je mami precej okrog zdravnikov vozila zatradi tega pa niso nič odkrili ... zdaj sem pa že ok user posted image

(odgovor članu matejchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
1.2.2010 21:04:11   
Felicita
men se to zadnja leta dogaja, se mi tko ene 3-5x na leto ulije iz nosu, ponavad ponoči... na orl ne morjo nič odkrit, izkrvavela pa tut ne bom, menda user posted image me pa vedno znova groza zagrab ko se zbudim v luž(ic)i krvi, po možnosti jo mam še lase polne, je ponavad prva misel da sm si glavo razsula ko sem hodila v spanju... in ko ugotovim da je samo nos sem pomirjena user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.2.2010 22:44:42   
Colt
Meni se je to dogajalo celo otroštvo, potem pa okol 24ega vedno manj...sedaj pa morda enkrat na leto. Preverjena metoda, nekaj hladnega na tilnik in brez panike.

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?