Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
enostarševska družina-roj. drugega otroka 28.1.2010 15:03:10
|
|
|
|
tinkerbell d.
|
Imam status enostarševske družine, preživnino za sina imam urejeno. Spoznala sem novega partnerja, s katerim pričakujem drugega otroka. Od septembra dalje, ko sem izgubila službo, sem prejemnica DSP. Z novim partnerjem živimo v isti hiši, vendar imam jaz s sinom svoje gospodinjstvo, partner pa je prijavljen pri starših v njihovo gospodinjstvo. Kaj se bo z rojstvom otroka spremenilo, ali bom izgubila pravico do DSP? Kdaj moram glede nosečnosti in poroda javiti na CSD? Partner bo podpisal očetovstvo, ali to avtomatsko pomeni, da me je od takrat dalje on dožan preživljati? Kako bo potem s DSP v času porodniške, ali mi pripada starševsko nadomestilo? Hvala že vnaprej za morebitne odgovore.
|
|
|
|
RE: enostarševska družina-roj. drugega otroka 28.1.2010 15:44:45
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja - avtomatsko te bo on dolžan preživljati, DSP izgubiš, dobivaš pa 1 leto starševski dodatek, ki trenutno znaša 193 eur mesečno in pa seveda OD.
|
|
|
|
RE: enostarševska družina-roj. drugega otroka 29.1.2010 8:16:56
|
|
|
|
bučkabb
|
še ena enostarševska družina, kjer se rojevajo otroci. če rodiš otroka ne moreš več ostat enostarševska družina, kaj si devica marija mogoče
|
|
|
|
RE: enostarševska družina-roj. drugega otroka 29.1.2010 8:47:56
|
|
|
|
zmajaz
|
Pa saj pravi, da ima otroka z DRUGIM partnerjem - a mogoče ne sme imeti novega partnerja, če se je s prvim razšla in ostala sama z otrokom? Zdaj pa pač ne bo več enostarševska družina - če bi se pa še s tem partnerjem razšla, je pa lahko spet.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 29.1.2010 8:48:37 >
|
|
|
|
RE: enostarševska družina-roj. drugega otroka 29.1.2010 11:25:02
|
|
|
|
bučkabb
|
ja sem videla, sam ona mi je dala vedet ko sem njen post prebrala, da bi pa to še naprej koristla
|
|
|
|
RE: enostarševska družina-roj. drugega otroka 29.1.2010 11:35:34
|
|
|
|
water lily
|
Ja on te bo dolžen preživljat. Logično. Če ima prenizke dohodke boš dobivala še socialno. Če ima "dovolj visoke" pa samo starševsko nadomestilo in otroški dodatek pri izračuna katerega se bo seveda upoštevalo njegove dohodke.
|
|
|
|
RE: enostarševska družina-roj. drugega otroka 29.1.2010 13:18:32
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb ja sem videla, sam ona mi je dala vedet ko sem njen post prebrala, da bi pa to še naprej koristla Ja - to pa drži - res je videti tako.
|
|
|
|
RE: enostarševska družina-roj. drugega otroka 29.1.2010 13:46:31
|
|
|
|
2violina
|
IZVIRNO SPOROČILO: water lily Ja on te bo dolžen preživljat. Ne ni res, ker je prijavljen v drugem gospodinjstu. V tem primeru bo ona še vedno enostarševska družina in koristila vse bonitete. Podpisala bosta očetovstvo in uredila preživnino. Žalostno, a veliko je takih primerov, čeprav ni lepo. Logično. Če ima prenizke dohodke boš dobivala še socialno. Če ima "dovolj visoke" pa samo starševsko nadomestilo in otroški dodatek pri izračuna katerega se bo seveda upoštevalo njegove dohodke.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?