|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija
22.1.2010 7:02:42   
simonalokar
mamice pomoč alergija oz sum na jajca in KM katere salame lahko jem. včeraj jedla ljubljansko salamo izpuščaji. prosim sem na strogi dieti. katere salame lahko jaz jem in nato še moja hčerkica. stara je skoraj 6m bomo začeli uvajati. saj ne mislm že zdj dati salame sprašujem za kasneje

hvala

pa še nekaj kdaj ponovijo aler. teste 1 niso pokazali nič alergije. sam ko jaz jem dobi pikice tko da smo spet na dieti. kdaj so testi reaLNI.

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija
22.1.2010 8:16:51   
kalypso
tudi moj ima alergijo na KM in jajca...
kupujemo vaški temni kruh v sparu, ta nima nobenih mlečnih izdelkov niti jajc,
salalme sem jedla jaz samo piščančja prsa v ovitku in kakšno puranjo,
margarina Vitaquell tudi nima nobenih mlečnih beljakovin in jajc,
predvsem pa ne jej nobenih konzerv, ker lahko vsebuje E-je ki so na bazi jajčnih beljakovin, in nobenega peciva, povsod so namreč sledi jajc in mleka.
jaz nisem smela niti riževega niti sojinega mleka, poskusi s tem, če ji bo morda odgovrajalo.

tukaj pa imaš še malo dodatnih info:

http://www.alergije.info/AlergijePikaInfo08/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=37

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2010 8:20:25   
kalypso
aja še to, tudi pri nas so testi bili negativni, so zelo redko pozitivni. otrokom se menda šele dobro razvija imunski sistem in testiranja nič ne pokažejo, lahko da ji nikoli ne bodo dokazali alergije. Moj ima hudo obliko, namreč pri vnosu kravjega mleka in jajc se mu je črevo tako vnelo, da je kakal samo kri in sluz. drisko je imel revček skoraj en mesec, pa še zdaj ni čisto vredu, traja menda potem kr en čas, da se stanje normalizira, pa mu na testih ni nič pokazalo. Tastarejši sin pa je bil star že 4 leta, ko so mu 2x testirali pa nič, a ko poje lešnike ali arašide se začne dušit.

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2010 8:52:16   
simonalokar
kaj pa kakšni namazi ki jih lahko uživamo

hvala

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2010 12:31:43   
*zoe*
Uživaj čim manj predelano hrano, ker so notri vse sorte stvari. Kot npr. mlečne beljakovine v hrenovkah, salamah,...

Namaze pa kakšne sojine, tudi čim bolj naravne

Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2010 13:12:25   
kalypso
huh, kaj pa vem, jaz jih nisem jedla... lahko si ga pripraviš sama doma iz zelenjave in tune, namesto masla ali topljenega sira pa uporabiš Vitaquell margarino. Skoraj za nobeno stvar kupljeno in že pripravljeno nisem ziher kaj je noter, deklaracije so pa tud tako nepopolne da brezveze. Lecitin npr., je v skoraj vsaki industrijsko pripravljeni hrani, ta je na podlagi mlečnih ali sojinih beljakovin, ampak kako boš vedela iz katerih, če pa piše samo lecitin?
Tudi hrana v gostilnah ni priporočljiva, ne veš kaj so uporabili, ne veš če je zelenjava pripravljena z maslom, kaj je v omakah,... ja vem, grozno je, sem se parkrat tak zafrknla.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2010 13:42:32   
simonalokar
KAJ PA POL DAJEŠ SVOJEMU ZA ZAJTRK IN KAJ SI TI JEDLA

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2010 13:46:57   
anci banci
moj ima tud alergijo na KM-za jajca pa še ne vemo..
jaz moram biti na zelo strogi dieti zaradi dojenja
pri hrani odpadejo vse salame, paštete, hrenovke, svinjina, mlečni izdelki, soja in sojini izdelki, govedina, teletina,piščanca vse kar ima konzervanse, tudi vse kar vsebuje jajca, vse kar vsebuje gluten, lešnike arašide

kruh jem lahko polnozrnat al pa črn, meso pa: purana, jagnčka, žrebička, zelenjavo tudi skoraj vso(razen paprik in kislega zelja), sadje pa (brez citusov, jagod, tropskega sadja)
pijem lahko riževo mleko

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2010 13:49:40   
anci banci

IZVIRNO SPOROČILO: simonalokar

KAJ PA POL DAJEŠ SVOJEMU ZA ZAJTRK IN KAJ SI TI JEDLA

jaz svojemu za zajtrk lahko dajem sadne kašice, riž al pa polento skuhano na vodi in dodam allernovo al pa aptamil ADC, za kosilo lahko zelenjavne kaše, pa purana, al pa krompir pa špinačo, od mesa mu lahko dam še žrebička al pa jagnčka

Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2010 20:24:17   
kalypso
te mlečne kašice kupuj samo tiste, ki se pripravljajo z mlekom ker tiste za mešanje z vodo že vsebujejo kravje mleko in uporabi Aptamil ADC ali Allernovo, ampak je ADC boljšega okusa, moj Allernove noče niti požirka. Vseeno moraš prebrati vedno vse sestavine na izdelku...
Pripravi mu sadno kašico, banane npr. + malo ADC mleka (ali celo tvojega če dojiš), skuhaj kompot iz jabolk in jih spasiraj, dodaj kakšen baby keks, moj starejši sin je to oboževal, polenta, gris, seveda vse z ADC ali Allernovo,... malo pa še pobrskaj po internetu, veliko je mamic, ki imajo alergike in ti bojo znale dati še kak uporaben recept.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Imena, ki otrokom prinašajo srečo v življenju
Starši si najbolj od vsega želimo, da bi bili naši otroci srečni v življenju. Nekateri celo verjamejo, da k temu lahko p...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?