|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priprave na porod
20.1.2010 9:46:22   
Moycaa
Pozdravljene!

Ker se mi "bliža" porodni rok (roko na srce - PDP imam 24. 04. 2010, vendar ga ni čez dobro pripravo user posted image ), me zanima kako se kaj pripravljate na porod, oz. tiste, ki ste že rodile kako ste se ve pripravljale?
Da povem še, kako se pripravljam: vsak dan najmanj pol ure hoje, trenutno berem knjigo Modrost rojevanja (jo je katera prebrala?) in predvsem mislim pozitivno. Predvsem pa pogovor s partnerjem, česa me je strah, kje so moje bojazni in strahovi. Želim si naraven porod, brez analgetikov, če se bo le dalo in upam na najboljše.

Bodite dobro! user posted image

...tramps like us, baby we were born to run...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Priprave na porod
20.1.2010 9:47:57   
Anonimen
Nikakor
Sploh ne razumem teh priprav za porod,kot da ti bo hoja pomagala ali pa kakšna knjiga user posted image

(odgovor članu Moycaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.1.2010 9:55:54   
Petka09
Jaz sm pretiravala s tem, da sem vse živo brala, gledala razne oddaje... kot sa sm hotla vedet čist vse o vsakem porodu, vse možne zgodbe, kombinacije... Čist sm bla zmešana od tega. Potem pa je bil moj porod spet tako unikaten in drugačen, da mi vse tisto, kar sm brala ni pomagalo NIČ!

Edino kar je pomagalo je to, da sem počasi in umirjeno dihala med popadki. Tako je bilo potem vse skupaj znosno.

Pred porodom so pomagali tudi pogovori s partnerjem, kakšno prijateljico, forumom...  o strahovih, bojaznih.

Fizična pripravljenost: hodila sem na telovadbo za nosečnice, kar mi je pomagalo bolj psihično kot fizično, ker tam smo ble "vse v istem zosu" in babica, ki je vodila telovadbo nam je marsikaj povedala o položajih med porodom, dihanju, sproščanju... In vse skupaj je predstavila v lepi luči.

Tko da takšno telovadbo oz. bolj druženje.. to bi ti jaz priporočala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.1.2010 9:56:09   
Moycaa
Vseeno bolje, kot pa ležati na kavču in misliti "temne misli". Vsak po svoje pač...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.1.2010 9:57:13   
Petka09
Aja, tista knjiga Modrost rojevanja... Hehe, bullshit zame.. Res. Sej mi je pomagla, samo niakkor pa med porodom nisem mogla prit v neko stanje alla "da se odpiram kot cvet", da je popadek "moj prijatelj" in ostala bla bla..... Takrat pač preživljaš vse skupaj in se probaš sproščat samo s pravilnim dihanjem.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2010 9:57:22   
Anonimen
Aha če ležiš imaš temne misli?
Od kje ti to?
od kje ti temne misli-mogoče jih pa imaš tam nekje zadajuser posted image
jaz jih nisem nikjer omenjala

(odgovor članu Moycaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.1.2010 9:58:40   
Moycaa
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Ja, samo kaj, ko je v našem malem mestu ni. Sicer pa kot si rekla "tam s(m)o vse v istem zosu" user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.1.2010 9:59:55   
Petka09
Anonimna, raje se ne oglašaj, če misliš bit nesramna!

Z ležanjem je blo verjetno mišljeno to, da je človek družabno in aktivno bitje in se z ležanjem prej prikradejo t.i. "temne misli" in še večji strahovi kot pa če se družiš z nosečkami, se pogovarjaš o porodu in otroku s partnerjem, starši, prijatelji, če hodiš na kavice, se sprehajaš.... Ne vem, če obstaja bitje, ki mu je ljubše bit zaprt med 4 stenami in čakati na tisti dan D...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.1.2010 10:01:50   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Moycaa

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Ja, samo kaj, ko je v našem malem mestu ni. Sicer pa kot si rekla "tam s(m)o vse v istem zosu" user posted image

Mojcaa, kaj pa če se odpelješ v katero drugo bližnje mesto? Saj Slovenija je tako mala, da si čez 50 km al pa še manj že v drugem mestu. Imajo razno telovadbo, jogo, pilates... za nosečke. Jaz sm začela hodit bolj proti koncu, ker takrat so se moji strahovi stopnjevali.. In psihično mi je zelo pomagalo! Tako da ti res toplo priporočam. Sem pa tudi rodila aprila..... In ko se je iz zime prevesilo v pomlad.. so se stopnjevali tudi moji strahovi in zato sem potem v začetku marca začela tedensko hodit na telovadbo.

(odgovor članu Moycaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2010 10:01:56   
Anonimen
Nesramna-kaj sem pa takega napisalauser posted image
kdo je pa rekel da se leži 24 ur na dan
zdaj pa že stvari kar po svoje neki oblikujete100x preberi pa ti bo mogoče jasno,če pa še ne bo ,pa še 100x preberi!

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.1.2010 10:02:38   
Moycaa
Očitno se nismo dobro razumele.... mislim predvsem psihično pripravo na porod. Glede dotične knjige - je ne jemljem za "suho zlato".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2010 10:07:16   
Moycaa
Petka09, sem že razmišljala o tem. Zdajle februarja se mi začne materinska šola, pa bom videla, katere so še nosečke v našem kraju. 
Je pa s temi knjigami tamo, res se lepo sliši, ampak se zavedam tega, da teorija je nekaj praksa pa nekaj drugega... bomo videli user posted image . No upam, da se bom po porodu tudi tako mislila.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.1.2010 10:10:55   
ananas83
Najbrž ni nič narobe, če kej prebereš oz. se seznaniš s čimveč stavrmi, saj si na nek način širiš obzorje, seveda pa potem to kar si prebral pač vsaj vzame po svoje... ne moreš se držat napisanega kot pijanec plota, itak je vsak porod drugačen in vsaka ga doživlja na svoj način. Se mi zdi, da je najboljš poslušat babico, njene nasvete, predhodno pa bit pozitivno usmerjena in pripravljena na porod, če ti partner stoji ob strani pa itak še tok boljše user posted image sam POZITIVNE MISLI, pa bo že šlo!!!

(odgovor članu Moycaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.1.2010 12:57:34   
Naja31
Obakrat nobenih posebinh priprav. V službo sem hodila do zadnjega, pred drugim porodom smo se preselili,imela sem zagovor doktorata, časa mi je zmanjkovalo za bolj obvezne priprave kot razmišljanje in premlevanje kakšen porod si želim.
Tak, da pride ven zdrav otrok, vse ostalo mi ni pomembno.

(odgovor članu ananas83)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.1.2010 13:18:56   
AnciM
Nobenih priprav, nikoli. Pri prvem sen uživala zunaj na sprehodih in kofetih s prijateljicami, ki niso govorile le o nosečnosti in otrocih. Takrat sem bila že prav naveličana takšnih pogovorov. Sedaj pa laufam za prvim mulčkom (17 mesecev) in komaj najdem čas za pripravo stvari za novega člana (PDP 14.2.)

Sem pa mnenja, da knjige ne škodijo, dokler jih ne vzameš preveč resno, kot kako Biblijo. Vsak porod je drugačen in vsako doživetje novorojenčka je drugačno. Mene je bilo pri prvem še najbolj strah tega, da bom brala, kako je vse oh in sploh, potem pa na koncu dobila občutek, da je z menoj nekaj narobe, ker ni tako kot piše.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.1.2010 14:13:48   
ljupka
In kaj če imaš rizično nosečnost in si na bolniški in ne smeš nikamor in ti že 10 korakov povzroči hudo bolečino!
Prvič sem rodila v 36t popolnoma spontano ,voda je začela otekat,rojevala skoraj dva dni,čeprav sem celo nosečnost preležala in bila brez kondicije,sem pa vedla kaj je moj cilj in sem imela moči otroka izstisnit,ko je bilo to potrebno!
Soseda,ki je pa skoz telovadla in bila fizično pripravljena,pa ni zdržala po 6 urah so opravili CR,ker je padla skupaj!
Pomembno je koliko lahko preneseš in kaj imaš v glavi pa bo vse lepo in prav,ne glede al telovadiš ali ne,in kakšne knjige bereš!
Jaz imam tudi rok 24.4.To bo moj tretji porod,sam tokrat z dvojčki in imam z nosečnostjo velike težave večje kakor v prvih dveh,skrbi me če bo z otročkoma vse v redu,jaz bom pa že preživela tudi ta porod,bolelo mal ali pa velik,važno da pridemo do cilja!

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.1.2010 14:25:41   
slovenka
Jaz sem v prvi user posted image veliko vsega prebrala... zdaj pa sploh nič. Raje niti ne mislim na porod, ampak da čimprej dam to mimo. Kake pozitivne misli, dajte no... Potem boli kot user posted image , misliš si, nikoli več, zakaj mi niso tega povedali... Tako da zdaj v drugo (očitno smo si premislili glede nikoli več user posted image ) mi je glavna priprava na porod, da si zrihtam EA, pa razne kombinacije (Feldbach, Mb), pa po vezah koga, da mi potem pomagajo, potem se bomo pa hitro odločali, kam iti... Gledam zdaj dosti manj romantično na celo zadevo. Imamo radi bebije, samo ta reč z rojevanjem je pa user posted image , mi ne more noben sprehod pomagati, da bi mislila drugače. Tako da moj plan je imeti čimveč dela. Sedaj do pomladi bomo uredili prostore v mansardi, da bo več prostora za igranje, otroške sobe opremiti, pa čimveč za službo da naredim, tudi za porodniško maja imam plane, da še nekaj stvari napišem za službo (delam v akademstvu), samo da čimmanj mislim na porod. Tako, to so moje priprave - odvračanje misli. user posted image user posted image user posted image

Sem pa bila na začetku druge user posted image v velikem šoku, ker se še prav fajn spomnim prvega poroda, zdaj pa sem v 2. polovici in sem že bolje - mislim, da so to hormoni, da strah pred porodom ni tako velik. Samo razumsko vseeno vem, kaj me čaka. Upam lahko samo, da bo kaj lažje kot v prvo.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Moycaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.1.2010 22:39:07   
Najaa
Sploh nisem razmišljala o porodu... res ne. Nekaj sem prebrala, ampak da bi se pripravljala kaj ekstra, pa nikoli. Ko se začne zares, itak vse teorije padejo. user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.1.2010 9:21:58   
Moycaa
Najaa, ja to je eden izmed dogodkov, kjer teorija in praksa ne greta skupaj user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.1.2010 9:45:56   
aprilčica07
Nobenih posebnih priprav, obakrat delala do začetka porodniške, pol naštimala cunje za otročka, to je blo pa tudi vse. Nisem nič preveč brala, ker sem bla pol še bolj zbegana, edino dosti dosti sem hodila, to pa ja..

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Moycaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?