Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kdaj sem imela 1. dan M? 19.1.2010 12:31:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Ker nam prejšnji mesec spet ni uspelo zanositi, me zanima, če mi lahko katera pomaga določiti 1. dan M? Do sedaj sem imela vedno točno M. Na 28 dni, Ovulacijo 14. dan,... prejšnji mesec pa malo drugače in sicer jo bi mogla dobit 6.1.... proti večeru sem opazila za las,dva malo obarvani nitki,...nič vse skup, potem 7.1. - 29. dan nič, 8.1. rjavi izcedek, 9.1. pa se je ulilo tako kot se običajno pri M. Trajalo je torej od 9.1.-14.1 Kaj menite, se tisti 6. šteje za prvi dan, ali šele 9.1.? Lažje bi določila plodne dni...
|
|
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 19.1.2010 12:38:04
|
|
|
|
janapan
|
Ma jaz sem pri Pušenjaku nekje prebrala da se prvi dan menstruacije šteje od tistega dne ko nastopi kakršen koli znak za to se pravi krvavitev. Jaz bi torej štela 6.1.
|
|
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 19.1.2010 12:43:47
|
|
|
|
baguSka
|
Lažje bi določila plodne dni...user posted image ja tezko bit pameten.. pac en mesec spusti plodne dni oz ne racunaj na njih in sexaj iz potrebe in zelje.. drug mesec pa spet po racunih oz planih!
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 19.1.2010 18:05:43
|
|
|
|
isobel
|
Jaz bi štela 8.1. za prvi dan M, ker si imela med 6. in 8. en dan brez krvavitve, sploh pa 2 nitki jaz (pri sebi, če bi se meni to zgodilo) ne bi štela za menstrualno krvavitev (bi pa zaznačila v koledarček), ker je lahko razlog zanjo tudi kje drugje. Ker je pa razlika le 2 dni, pač vzemi mali širši razpon za plodne dni - torej, izračunaj si ovulacijo kot bi M dobila na 6.1., nato za 7.1. in 8.1., pa pokriješ vse možne variante. Drugače imam pa jaz takšne krvavitve, da je prvi dan čisto malo krvi, drugi dan se pa ulije. Včasih sem imela že prvi dan normalno krvavitev brez teh rahlih prvi dan. Po porodu pa so se stvari malce spremenile.
|
|
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 19.1.2010 18:09:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Lažje bi določila plodne dni...user posted image ja tezko bit pameten.. pac en mesec spusti plodne dni oz ne racunaj na njih in sexaj iz potrebe in zelje.. drug mesec pa spet po racunih oz planih! drugace pa....3 dni ni nic. zenska je plodna vsaj 1 teden okoli ovulacije.vzami presek in je to to. srecno!
|
|
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 19.1.2010 18:54:46
|
|
|
|
Hope2
|
M se vedno šteje z rdečim izcedkom oz z krvavitvijo. Nikoli z rjavim izcedkom. Nekatere imajo rjavi izcedek tudi po 7-12 dni pred pravo M. Rjavi izcedek je ponavadi znak propadanja rumenega telesca, izognemu se mu z jemanjem progesterona. V ambulantah za neplodnost s evedno šteje rdeča barva, ne rjava, če bi štartali prehitro z hormoni, bi lahko vse zamaknili. Jaz sem že bila enkrat tako pametna , da sem štela rjavi izcedek in namesto da bi imela M in nov cikel, sem si starega zamaknila in prestavila . Torej definitivno 9.1.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 19.1.2010 18:58:08 >
|
|
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 20.1.2010 17:42:10
|
|
|
|
isobel
|
Hope2, tole je pa dobrodošla informacija!
|
|
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 22.1.2010 14:44:38
|
|
|
|
camino79
|
Meni je dr. Reš rekel, da takrat, ko se ulije. Tisti izcedki ne štejejo. sem imela sama s tem tudi probleme...tri dni priprav, potem pa .
|
|
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 29.1.2010 13:38:10
|
|
|
|
Anonimen
|
evo mene, anonimne, še z potrditvijo tega, kar ste napisale, da se 1. dan M šteje krvavitev. Torej v mojem primeru 9.1. Kako vem? ker je točno 14. dan po M nastopila ovulacija ( ki jo imam vedno 14. dan). ''Telovadila'' sva 12.dan, torej malo pred O, samo ni prišlo do izliva, ker je moj imel neke probleme z erekcijo ali je sploh možno, da zanosim na podlagi predsemenske tekočine ( no, seveda če se je ta sprostila)? Naj še povem, da sem včeraj 8. dan po ''telovadbi'' opazila rahel rjavo rdeč izcedek, ki bi lahko baje bil ob vgnezditvi... počakajmo do 6.2., ko bomo videli, ali pride M? mi je pa zanimivo to, da me ta mesec za razliko od drugih, sploh po ovulaciji ne bolijo nič prsa, prej pa ko sm samo nekaj računala in računala pa težila mojmu za otroka, pa vedno no, bomo videli kaj je je :)
|
|
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 29.1.2010 14:29:46
|
|
|
|
divans1
|
Prvi dan se šteje takrat, ko se ti pokaže kri.
|
|
|
|
RE: kdaj sem imela 1. dan M? 5.2.2010 9:28:12
|
|
|
|
lil_
|
pozdravljeni, meni ni popolnoma jasno kako lahko stejemo prvi dan, ko se pokaze kri. saj sta tudi tisti dve niti kri. ok mogoce kompliciram, ampak s partnerjem razmislava o mene pa bodo moje M spravle ob zivce. primer za ta mesec 25.1 pokaze se kri med sluzjo...kot dve nitki, nato dva dni nic. 28, 29 med sluzjo se kaze ze vec krvi...ni rjav izcedek, kri je roznata, zopet dva dni nic, nato pa se 1.2 M vlije. ta mocna M ponavadi traja nekje pet dni, nato se dva dni samo izcedka. vseskupaj se vlece 14 dni...kako naj potem racunam plodne dni? sploh nevem kdaj steti prvi dan M. kdaj pa je potem zadnji dan? ko si res cisto brez M, ali ko je konec hude krvavitve.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako povečati možnosti za zanositevTo so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.