urosmaribor
|
Pozdravljeni to je napisano v slabem osebnem stanju zato so slovnične napake in v primeru jutršnjega neuspešnega dne je lahko objavljeno imensko in se zavedam da ste mnogim pomagali,tako da so odgovorne osebnosti kr pohitele.Zanima me pa sledeče,če sploh je rešitev ali je pač enostavno ni. Ali pa da se s taksnimi primeri ne ukvarjate.Zanima me sledeče: V mesecu juniju sem sem prijavil,na zavodu za zaposlovanje po sedmih leta dela,ker je pač to podjetje zmanševalo število zaposlenih,zarad krize.Ampak problem ni v tem. Prijava na zavodu je bila nekje junija meseca,kjer sem v naslednjem mesecu tudi prejel prvo nadomestilo,in sem upravičen do meseca januarja,ampak pojavil se je sledeč problem.Meseca novembra je prislo iz zavoda obvestilo,da so mi nasli poskusno delo preko njih,ki bo trajalo mesec dni,se pravi,da delam preko zavoda,kjer sem prijavljen in v primeru d,da je delodajalec zadovoljen me zaposli za določen čas,to je poskusno delo,plačano kot ležanje doma:),no in potem jaz z veseljem delam v tem podjetju v okolici maribora,nakar pride hitro po mojem zacetku klic iz zavoda,da so mi nasli delo v tujini in če me interesira,seveda sem poklical v to podjetje ki ni iz tega dela slo,ter se odločil v hipu da se poskusim v tujini,ta delodajalec je zahteval,da pošljem fotokopijo osebnega dokumenta,kar sem storil,vendar še v tistem ali najkasneje v naslednjim dnevom preklical,ker mi je osebni zdravnik odsvetoval,kajti imam zdravstvene tezave,to podjetje pač obvestim,oziroma danes vem posrednika. Nakar delam še naprej preko zavoda v tem domačem podjetju,nakar pride klic iz zavoda nekje 20 novembra da se naj hitro zglasim pri njih in podpisem papir,da nisem nikjer drugje zaposlen,to sem tudi storil,nato delam do konca meseca novembra dokler traja poskusno delo,in delodajalec,ne zaposli nobenega od nas preko zavoda,kajti zima je pred vrati,in gradbenistvu nima vec naročil,nakar pride 14.12 obvestilo z zavoda da se mi prekine nadomestilo,zarad tega, ker so ugotovili,da delam v tem xxx podjetju ki delajo v tujini. Nato obvestim svetovalko in me razume ter ve da je bila pomota,in da so se pri prijavi zmotili kar so se,in vedo tudi na mariborskem zavodu za zdravstveno zavarovanje kjer so bili obvesceni o tem primeru vendar jaz sem ostal brez vsega,v mesecu decembru v času božiča brez denarja,nimam več nobenega od starsev,in nevem kaj naj nardim,kajti kontaktiral sem tega delodajalca in mu rekel naj da pod storno kot so rekli na zavodu za zdravstveno zavarovanje in bi bil problem rešen vendar je rekel da ne gre in da na zavodu v drugem kraju ne gre nardit kontaktirali so ga tudi iz zavoda za zdravstveno zavarovanje, ki pa jih je najprej zavracal ter se ni hotel pogovarjat,meni sicer ponuja za ta mesec,denar oziroma nadomestilo,vendar moram rect, da sem delal,vendar nisem! in niti nemislim podpisat z njegove strani nič, kajti izgubil sem vse in vso nadomestilo,obračam se z spoštovanjem na vas, da mi svetujete,,in ta drzava mi to pošlje na mesec december vendar denar še decembra dobim medtem ko danes zahtevajo vsoto nazaj od kod nevem ostal sem brez vsega kaj mi svetujete,močno trpim in jemljem tudi pomirjevala zarad financ zdaj še pa to po vrhu,obiskal sem tudi in še bom zdravnika,ker ne najdem izhoda,da trpim jaz ko oni sustrajo,in zarad njih je to poleg tega pa če smo realni, sem delavsko knjigo in vse imel na zavodu pa še to, delodajalec pri katerem sem bil na preizkusnji je tud dal moj seznam ur tako da je razvidno, da nisem bil v tujini pa zaposlen v xxx firmi temveč na preizkusnji preko zavoda,tezava je pa tudi v tem,da to xxx firmo ko sem kontaktiral,me je oseba zenskega spola prosila,da naj ne prijavim inšpekciji ker imajo baje neke tuje delavce,nekje v avstriji in ji je mož zagrozil,da naj uredi,in pač kot človek z srcem sem zaenkrat ostal tiho,vendar denar rabim,in v slo gre po polzje,in tud ta primer bi se mogel resit,vendar v drzavi to gre od vrat do vrat in me cel dan posiljajo,zato vas osebno prosim ali je mozno kaj storiti ali zahtevati kakšno odškodnino ali je nesmiselno,prosim svetujte.
|