Marogica
|
Rada bi dodala nekaj mojih vtisov o vrtcih/jaslih in me zanima, kakšne izkušnje imate ve. Prvega otroka sem dala v vrtec oz. jasli pri 16 mesecih-s težavo in pomisleki. Vendar sem že po 14 dnevih ugotovila velike spremembe pri mojem malčku. Postjal je samostojneši, zgovornejši. Zato so moje izkušnje naslednje: 1. otrok je po 14 dnevih samostojno jedel 2. prehrana v vrtcih je enkratna (od polnozrnatih izdelkov, tuninih polpet v sojini omaki....) 3. Otroka znajo vzpodbudit tam, kjer mu še manjka skozi igro, glasbo, ples,(mislim, da starši dostikrat ne vemo, kje je meja, ker vedno želimo "prehitevati") 4. Vrtci imajo tudi delavnice za starše, kjer smo se mnogo naučili (od ročnih spretnosti-kaj vse početi z otrokom, obiski psihologov, ki so odgovarjali na naša vprašanja). 5. Otrok je postal tekmovalnejši v pozitivnem smislu (znal se je postaviti zase, si izboriti igračo...) 6. Ugotovil je, da ni sam na svetu in da se vse ne vrti samo okrog njega. Je pa res, da kljub enotnim programom (govorim za MB), ni povsod enako. To je dostikrat odvisno od vzgojiteljic. Moja pohvala gre na Vrtec Grinič, kjer so se maximalno ptroudili za prav vse enako. Sedaj smo , zaradi selitve, prepisali otroka v "boljši" vrtec in moram povedati, da se razen dobro situiranih ljudi, ta vrtec v nobenem smislu ne more imenovati "boljši". Naša vzojiteljica je eno leto pred upokojitivjo in se čuti, da se ji ne da več. Vse to gre na škodo naših otrok. na njeno in našo srečo, pride septembra mlajša. S tem sem hotela povedati,da je vsak vrtec lahko dober ali pa slab. Dostikrat je to odvisno od sreče. Vendar pa sem v vsakem primeru ZA vrtec in ne privatno varstvo.
|