|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za tiste, ki vam otroke pazijo tašče, mame...
12.1.2010 10:23:49   
Belika
... me zanima ali jim pustite, da jih vzgajajo tisti čas pač po svojih merilih, ali imate zahtevate da se držijo določenih pravil, od katerih sami ne odstopate.

Se pravi, ne ravno sedaj da ji narekujete vse kaj lahko in kaj ne, le določene zadeve, od katerih ne odstopate.

Imam namreč primer, ko tašča od svakinje pazi njenega sina. Nečak ima zelo prekomerno telesno težo, in je tudi zdravnica že rekla, da je treba zelo paziti na njegovo prehrano da ne pride do zdravstvenih težav. In tako ji je svakinja strogo prepovedala da mu kupuje tortice, čips in podobno... ampak vidim, da vsako jutro zanj kupi svežega indijančka in kremšnito, pa včasih še kakšen krof...user posted image . Vem da mali obožuje to, in da zato komaj čaka ponedeljke ko bo spet v varstvu, svakinja pa nima pojma o tem... in mu seveda tudi sama občasno kupi kako tortico, saj se ji sanja ne (oz. se ji ni do sedaj), da je tisti dan pojedel že dve ali tri... Mislim, jaz vem, da bi v takem primeru ponorela, tu ne gre za eno muho te mamice in ji ni brez veze prepovedala, ampak gre za zdravje otroka. Poleg tega imajo v družini še visoko tveganje za nastanek sladkorne bolezni....

Našega bo v kolikor ne dobi vrtca tudi pazila tašča, pa se sprašujem kaj so tiste zapovedi oz. preprovedi od katerih ne odstopate, oz. ali sploh so kakšne??....

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za tiste, ki vam otroke pazijo tašče, mam...
12.1.2010 10:26:36   
muška
se ne vtikam , oz. se nisem vtikala. Doma je tako kot bova midva z možem rekla, pri babici, je pa pri babici. Ampak sta obe babici čisto OK, tak da niti nimam pripomb.

tole s sladkarijami pa ne toleriram v tem primeru

< Sporočilo je popravil muška -- 12.1.2010 10:27:40 >

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2010 10:30:27   
pomlad08
v primeru, kot ga opisuješ, bi seveda posegla vmes, saj gre vendar za zdravje malega fantiča!

na splošno pa bi rekla, da naj se pusti babico, naj počne, kar želi, tako glede vzgoje, dejavnosti, prehrane ...
moj sin je pri moji mami v varstvu in se nič ne vtikam v to, kaj počneta, ker vem, da se ima ok, pa tud če poje kakšen bonbon več, se ne sekiram ...

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2010 10:36:43   
kalbo
Se ne vtikam v vzgojo. Stvar je pa v tvojem primeru seveda drugačna, saj gre za zdravje otroka.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.1.2010 10:37:24   
uškinamama
Naša mama se ful sekira: pa mali se je oprskal, pa padel...Tako, da sem ji rekla: ti mi vrni otroka živega in kolikortoliko celega user posted image  in to je to. Skrbita pa nonota zgledno za vnuka user posted image .
V tem primeru kot ga opisuješ ti pa bi gotovo kaj rekla...

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2010 10:38:56   
kristinaj
ko so pri mami so pri mami in me ne briga kaj počnejo... v tem primeru pa bi posegla vmes,ker gre za zdravje in ne običajno prepoved " ne več kot tri bombončke na dan"...  ampak tudi mati fantiča greši, če mu kupuje take sladice...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2010 10:39:15   
pety78
Niti slučajno tega ne bi tolerirala. Moja tašča in tast hodita po oba otroka v vrtec in sta pri njima 2 uri, dokler midva ne prideva iz službe. Pa sem jima tudi rekla, naj jima ne dajeta preveč čokolad, predvsem tamali, ker smo imeli ful probleme s kakanjem in je včasih tako jokala zraven, ko je trdo kakala, da me je prav srce bolelo.
Glede ostalega pa niti ne. Jima kaj rečem, svetujem, kako to, kako ono, sem na začetku povedala, na kakšen način recimo tamala zaspi, ampak bolj kot neko vodilo ali pa v pomoč. Če bosta pa drug, še boljši sistem ubrala, se pa tudi sama priporočam za kak nasvet. user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.1.2010 10:41:22   
kasso
Če se gre za zdravje otroka, bi jaz sigurno kaj rekla in se resno pogovorila s taščo.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.1.2010 10:41:37   
pety78
ampak tudi mati fantiča greši, če mu kupuje take sladice...

Ojej, seveda da mu občasno kupiš kak posladek, seveda v normalnih količinah. Če se pa te podvajajo...pa res ni fajn.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.1.2010 10:54:04   
Angel_Tian
Ko je sin pri mojih starših, se sploh nič ne sekiram, ker me dovolj dobro poznata in poznata tudi mojo vzgojo. Smešno mi je samo, če se mi mami recimo kdaj začne opravičevat, ker ga je morala malo kregat. Ampak dovolj poznam svojega mulca, da vem, da za brezveze jih že ni slišal. Kar se prehrane tiče, naš tak pove, kaj bi rad jedel. Imamo pa res to srečo, da nima velikih navalov na sladkarije - so občasno, ampak takrat mu tudi ne branimo.
Preden je šel v vrtec, ga je pazila moja teta in moji stari starši. Dobro jih poznam in vem, da otrokom vedno kaj prinesejo iz trgovine za posladkat. Ampak sem jim edino rekla, da naj ne pretiravajo in naj mu ne kupujejo vsakič nekaj, ker bom potem tudi sama imela težave z njim v trgovini. Drugače v samo vzgojo pa se nisem vtikala, ker sem vedela, da maksimalno uživa - so se le trije ukvarjali z njim user posted image

V tem primeru, ko pa gre za prekomerno telesno težo in nasploh za zdravje otroka, pa bi jaz težko ostala tiho.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2010 10:56:01   
Naja31
Ne, se nisem vmešavala oz.se ne vmešavam. Dokler je za otroka preskrbljeno, je sit, previt, naspan, ni ogrožen.
Pa kaj če poje eno ali dve čokoladici več?

Zaradi tega se pa res nima smisla pričkati z babicami, ki so ponavadi hitro užaljene (ne vse, ampak moja tašča pa je). 

Saj babice so za to, da razvajajo otroke.
Ne skrbi,otrok točno ve kaj je dovoljeno oz. prepovedano doma in kaj je dovoljeno pri babici. Moj starejši sin včasi reče "ampak babica pa dovoli",pajaz rečem "jaz pa ne".

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.1.2010 10:57:08   
Naja31
V tem primeru, ko pa gre za prekomerno telesno težo in nasploh za zdravje otroka, pa bi jaz težko ostala tiho.

To se pa strinjam. Če bi šlo za nezdravo basanje s sladkarijami potem ja.

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.1.2010 11:12:55   
Anonimen
No, sej tašča verjetno ve, da ima otrok zdravstvene težave, ampak očitno pa ima težave z izkazovanjem ljubezni na pravi način. Verjetno se sploh ne zaveda koliko škode dela malčku in tudi ne razmišlja o tem, ker ji je po vsej verjetnosti pomembneje to, da jo otrok obožuje zarad ,,cukra,,. Žal je to skrajno egoistično in samo v škodo otroka, ampak dvomim pa, da se bo kaj spremenilo. Eni pač ne razumejo kaj točno pomeni bit ,,dobra babica,,. Sem imela podobne probleme z bivšo taščo, pa je na konc zmeri ona ispadla boga in da jo jst maltretiram, pa da otroku nič ne privoščim, pa da od žličke cukra ni še nihče umru...sicer mali ni mel težave s prekomerno težo, je pa bil problem v prehrani in je še danes čisti suhecuser posted image .

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.1.2010 11:22:38   
liliana
Nikoli se ne vmešavam....običajno niti ne vprašam več, kaj je otrok jedel.....je pa res, da ni mahnjena na sladkarijie......če jo zapupam v varstvo, zaupam tudi babicam, ki jo pazijo.....

Če pa je otrokovo življenje res ogroženo zaradi enega krofa, bi pa verjetno ukrepala.....čeprav je spet to dvorezen meč.....eni pediatri takoj pravijo, da je otrok debel in da je njegovo zdravje ogroženo, če je teža le milimeter nad tisto optimalno črto....pri drugih pediatrih pa otrok ne bi bil debel......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.1.2010 11:27:00   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: muška

se ne vtikam , oz. se nisem vtikala. Doma je tako kot bova midva z možem rekla, pri babici, je pa pri babici. Ampak sta obe babici čisto OK, tak da niti nimam pripomb.

tole s sladkarijami pa ne toleriram v tem primeru

Se lahko kar podpišem.Ko sta pri babicah morata poslušati njiju in dovoljujem proste roke pri vzgoji.Ko smo skupaj, pa obvelja najina.
Ne bi pa dovolila, da mi ruši avtoriteto pri otrocih.Tudi jaz njuno ne.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2010 11:27:47   
pety78
ampak vidim, da vsako jutro zanj kupi svežega indijančka in kremšnito, pa včasih še kakšen krof...user posted image

Tudi če otrok ni predebel, je to zame absolutno preveč! Ali je potem sploh še kaj prostora za ostalo hrano? Če bi moja dva pojedla to kar je navedeno zgoraj tekom celega dneva, imata indijančka za zajtrk, kremšnito za kosilo, krof pa za večerjo, pa še malo sladkega sokeca za spit...user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.1.2010 11:27:56   
petra a
jaz želim da dela tako kot ji naročim-tašča, če vidim da temu ni tako ji pa povem svoje, je pa vredu, tako da velikih problemov s tem nimam

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.1.2010 11:31:26   
blaža
No mojih ne pazijo stari starši , ta starejšega so ko je bil majhen, pa vseeno dogovorim.

Edino pri hrani in spanju ne odstopam od svojega. Pred obroki nobenih sladkarij in nacejanja z sokovi. po obroku lahko dobijo sladkarije.

Glede spanja, grejo spat vedno ob isti uri, glede tega sem tudi stroga.

Vse ostalo pa naj si poštimajo kot je njim ljubše. naši ju itak malo razvajajo, doma je pa doma in ni nobenih problemov ne tam ne doma.

No res pa je, da sta moja mama in moja tašča ene normalne ženske, ki imajo normalne poglede glede vzgoje in sploh ni problemov. Da jih pa malo pocrtajo oz razvajajo, ko sta pri njih, mi je pa čisto normalno in logično.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.1.2010 12:16:00   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1

No, sej tašča verjetno ve, da ima otrok zdravstvene težave, ampak očitno pa ima težave z izkazovanjem ljubezni na pravi način. Verjetno se sploh ne zaveda koliko škode dela malčku in tudi ne razmišlja o tem, ker ji je po vsej verjetnosti pomembneje to, da jo otrok obožuje zarad ,,cukra,,. Žal je to skrajno egoistično in samo v škodo otroka, ampak dvomim pa, da se bo kaj spremenilo. Eni pač ne razumejo kaj točno pomeni bit ,,dobra babica,,. Sem imela podobne probleme z bivšo taščo, pa je na konc zmeri ona ispadla boga in da jo jst maltretiram, pa da otroku nič ne privoščim, pa da od žličke cukra ni še nihče umru...sicer mali ni mel težave s prekomerno težo, je pa bil problem v prehrani in je še danes čisti suhecuser posted image .

Jp točno za to gre... ko je bila enkrat pri moji tašči, ko je ravno hranila našega malčka, in ker je pri njemu tako, da sadne kašice obožuje, pri zelenjavnih pa je potrebno malo več truda, animacije in predvsem časa, da poje cel obrok, ji je rekla, zakaj mu raje ne zmiksa banane v tem primeru, da z zelenjavo ga bomo že doma silili, babice pa so zato, da dajo otroku kar imajo radi, ker se potem tako radi vračajo k njimuser posted image user posted image user posted image

Drugače pa ja se strinjam z vami, jaz svoji tašči zaupam v tej meri, da je moj sin lahko brez problemov pri njej v varstvu, in da dela z njim po svoje....sicer je še mali in več kot par ur ni bil pri njej, ampak vseeno grem lahko takrat pomirjena po opravkih... pa čeprav imava na določene stvari različne poglede, ampak vem ,da je tudi ona toliko pametna, da le za ceno(kvazi) ljubezni ne bo delala bedarij ali ogrožala otrokovega zdravja!

hehe, ko je bil prvič pri njih sem ji dala dudo, pa me je zavrnila, češ da jo onadva pa ne potrebujeta, saj noben od njenih otrok ni imel dude... sem si mislila, no pa da vidimo, kako vama bo uspelo, in ji pokazala kam sem spravila dudo, no ko sem prišla po njega je sladko spal z dudo  v ustihuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.1.2010 14:25:24   
blazka

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

ampak vidim, da vsako jutro zanj kupi svežega indijančka in kremšnito, pa včasih še kakšen krof...user posted image

Tudi če otrok ni predebel, je to zame absolutno preveč! Ali je potem sploh še kaj prostora za ostalo hrano? Če bi moja dva pojedla to kar je navedeno zgoraj tekom celega dneva, imata indijančka za zajtrk, kremšnito za kosilo, krof pa za večerjo, pa še malo sladkega sokeca za spit...user posted image

Se čist strinjam, pol mu pa še mami kupi košček torte, ker misli, da ni še nič sladkega dobil za jest. Ni čudno, da ima otrok problem s težo. V tem primeru bi jaz strogo prepovedala dajati tašči kakršnekoli sladkarije, pa tudi mama naj rajši kupi otroku sadje, ali pa kakšen sladek smuthie. Navadit je treba otroka na bolj zdravo prehrano, ne da bi ga preveč v stres zaradi hujšanja spravili.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.1.2010 14:26:55   
ana b
Našega občasno pazi moja mama in ker ima dete dieto, pa ne zaradi prekomerne teže, le-to dosledno spoštuje in ve, da to ni stvar pogajanja, kakor tudi za naju ne.

In kot je ena že napisala indijanček, kremšnita in krof, pa to je zame dovolj za cel dan, ne pa za otroka.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.1.2010 17:17:00   
miapia
Se ne vtikam, sem pa na začetku povedala, kaj ne želim, da otrok je oz. da je tega čim manj.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.1.2010 17:27:55   
Jessy
K sreči je moja tašča zelo razumevajoč človek in se je vedno držala tistega, kar sem ji naročila, če je to bilo potrebno. Vsekakor se v njeno vzgojo nisem vtikala, če pa me je kaj res hudo motilo, sem ji okrog ovinkov namignila kako in kaj, direkt pa nisem govorila, saj se nisem hotela kregati, niti ji zameriti.

V tem primeru pa bi ji povedala, saj se gre za zdravje otroka in mu s tem res dela škodo.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.1.2010 16:16:45   
SaaS
V primeru, ki ga opisuješ, bi se jaz vtaknila v "taščino vzgojo". Pogovorila bi se z njo, povedala, da to ni moja muha, ampak resen problem.

V vse sorte malenkosti se ne vtikam, kaj počneta pri tašči ali pri mojih. Ampak s hrano sem imela pa tudi jaz probleme. Nista sicer debelušna, ampak vsak dan škatla piškotov je pa preveč in to pred kosilomuser posted image . Ker tašča stanuje v hiši pod nami, sta večkrat pri njej, in vedno dobita kakšne sladke stvari. Medtem ko jaz zgoraj kuham kosila, sta onadva dol večkrat jedla kakšne piškote ali banane... Jasno, da kosila nista potem jedla. Sem skoz ponavljala, da nočem da jesta. Pa sta vseeno včasih dobila, je ves čokoladen gor prišel, kosila ni jedel, pa so mislili, da ne bom ugotovila user posted image . Dolgo je trajalo, ampak zdaj pa moram reči, da upošteva to. Pa naj povem, da se drugače s taščo zelo dobro razumeva user posted image . Zdaj ko gresta dol, ji povem, da kuham in jima ničesar dat, razen kakšno jabolko ali pomarančo dovolim. In potem res lepo pojesta kosilo, potem pa naj gresta dol na piškote... Zdaj ji že sin sam razloži, da mami kuha kosilo in zdaj ne sme piškota, ne hvala, user posted image .
Če bi se to dogajalo enkrat na teden ali dva tedna, bi rekla ok, danes smo bili pri mami na obisku, pa smo namesto kosila pojedli kakšen piškot in banano. Ampak vsakodnevno, to je pa preveč! No, pa smo z malo dobre volje, pogovorom, vztrajnostjo tudi to rešili.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?