Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: jutranja rosa Moj tudi še je samo kašice pri 8,5 mesecih. In kaj naredite, ko se jim zaleti? Se sami odkašljajo ali je kdaj huje Saj vem, da se mora enkrat navaditi, ampak si res ne predstavljam, kako naj grize, če nima zob. No, vseeno ste me vzpodbodle in bom jutri poskusila s krhlji kuhanega jabolčka. Naš je zelo zgodaj začel s koščki, k sreči nismo imeli problemov, če se je davil (hotel požret prevel košček), je sam izpljunil ali si je pa s prstkom ven skopal. Kot opisuje manna . Daš pa mu hrano ki se stopi v ustih ali pa na izi prežveči. Zobi niso pogoj za koščke, ker potem bi lahko čakali na koščke tudi do 2 let. To naredijo z dlesmi, jezikom in slino. Oni žvečijo hrano in ne grizejo oz sekajo. Problem je samo, ker ne znajo žvečit, saj so do zdaj samo požirali in to hočejo še naprej počet, koščki pa tega ne dovolijo, zato ga hočejo požret in se jim zatakne, pa se davijo. Ko se naučijo žvečit, uporabljat jezik in dlesni potem zalaufa Začneš pa z enakomernimi koščki v hrani, torej mini mini koščki z vilico pretlačeno skoraj v kašico. Ne pa s pasirano hrano in potem en košček not, ki bi še odraslega človeka presenetil in bi ven spljuval. Potem čedalje manj pasiraš. Ali pa daš koščke hrane, ki se hitro stopijo v ustih oz jih na hitro prežveči. Iz naših izkušenj ti lahko povem, da kuhan jabolk ni najboljša rešitve, naš še dolgo ni mogel kuhanega jabolka jest v koščih, je še vseeno pretrd, razen če ga skuhaš tako, da skoraj razpade. Začel je npr z lubenico in malinami ter podobnim sadjem. Mali koščki, pa malo sem mu še stisnila z vilico ali prsti, da ni dobil glih bombe v usta Je pa res, vse ob pravem času, brez forsiranja, če gre gre, če ne pustiš in poskusiš kasneje.
|