|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ležalnik
4.1.2010 17:32:48   
veternica4
od kdaj ste oz. uporabljate ležalnik
ali lahko že 1.mesečnika imam v ležalniku

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ležalnik
4.1.2010 17:36:35   
mamica2009
Jaz sem mela mojega od začetka kak sem ga iz porodnišnice prinesla

_____________________________

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu veternica4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ležalnik
4.1.2010 17:44:10   
Katy78
Ležalnik na splošno odsvetujejo, ker je dojenček v njem v preveč pasivnem položaju. Na splošno se take in podobne pasivne pripomočke odsvetuje, ker ovirajo naraven razvoj dojenčka. Če ga boš uporabljala po pameti, torej ne po več ur na dan, ampak le takrat, ko moraš kaj postoriti, potem ne bo nič narobe. Pa za tako majhnega je nujno, da se poleže v popolnoma vodoraven položaj. Naš se je hotel okoli 3. meseca samo nosit, zato smo ga kupili, da bi bil vsaj par minut v njem medtem ko bi na hitro kaj pospravila, skuhala, šla po pošto ali na wc. Pa ni hotel biti v njem niti minute, tudi potem, ko je bil malo starejši, ni bilo šans, da bi v njem zdržal več kot 5 minut. user posted image  

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ležalnik
4.1.2010 18:00:29   
Hope2
Mislim da po 4 mesecu in to samo ene 3x, po 5 minut, več ni vzdržal. Če sem kaj mogla naredit sem ga dala v zibko ali pa v stajico. 

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ležalnik
4.1.2010 18:16:45   
Aniiita
Katy, kje si ga pa ti potem imela čez dan? Jaz jo tudi dam v ležalnik bolj za kratek čas..pa malo v košek, tu se pa potem tudi konča..počasi bi jo menda že lahko začela dajat na tla na podlogo..

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ležalnik
4.1.2010 18:34:47   
malaMravljica
Aniiita, ti jaz odgovorim. Jaz mojega tudi dam v lezalnik, sam zeloo malo casa, recimo med kosilom, da je lahko pri nas in ni sam v drugem prostoru, v vozicku v prostoru ne bo vec, ker ne vidi ven.
Je pa vzljubil tisto igralno podlago z lokom, spodaj imam tiste penaste puzle, pol ena debelejsa dekica in pol ta igralna podlaga, ma kako uziva, je zacel ze z rokicami igracke gor lovit, pa non stop jim kaj govori, pa krega se na njih, ga je tako lepo videt, sam sem ga ucila se igrat na podlagi, drugace itak ne bi vedel kaj delat.

Veternica4, jaz ga cist prvi mesec ne bi se dajala v tak prisiljen polozaj, rajsi v kosari od vozicka ali v zibki. Sicer pa tudi kasneje ne pretiravat in bo vse ok, vsaj po moje je tako.


< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 4.1.2010 18:49:13 >

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ležalnik
4.1.2010 18:37:43   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita

Katy, kje si ga pa ti potem imela čez dan? Jaz jo tudi dam v ležalnik bolj za kratek čas..pa malo v košek, tu se pa potem tudi konča..počasi bi jo menda že lahko začela dajat na tla na podlogo..


Tam do 3. meseca ni bil problem, je bil rad v posteljici tudi v budnem stanju, po 3. mesecu bi bil pa samo po rokah in ker ni hotel biti niti v zibki niti v ležalniku, sem ga imela pač večino časa na rokah, kuhala, pospravljala ipd. pa sem takrat, ko je spal. Je pa potem kmalu po 3. mesecu postal aktualen igralni lok oz. igralna podloga, se ni več bunil, ko sem ga odložila iz rok. S tem se je zamotil sam tudi po več kot pol ure naenkrat. Kar probaj igralno podlogo, bo zagotovo uživala.

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ležalnik
4.1.2010 20:33:14   
Petka09
Prve 4 mesece je bila veliko v ležalniku. Smo imeli takega, ki se je dal v popolnoma ležeč položaj in je tut spala noter čez dan včasih. Pri 2 mescih sem jo dala dostikrat notri, da je gledala in prijemala igračke... potem kasneje postopoma smo dvigovali naklon.. Čist nora je bla na ta ležalnik. Potem pa sem ga prisilno ukinla, jo dala na tla, da je začela migat, se obračat, plazit.... Hranila sem jo v njemu vse do 7. mesca (ko smo začeli z GH pri 4,5 mescih),ker je bla za stolček še premajhna oz. ni še samostojno sedela.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ležalnik
4.1.2010 20:49:53   
Urska09
Tudi mi smo imeli dober ležalnik (ta nov od Chicco) in je bila v njem od 2. meseca dalje. Ga je imela zelo rada. Pogosto je v njem čez dan zaspala, se igrala z visečimi igračkami, me opazovala med kuhanjem. Kasneje sem ji dvigala naslon in jo tudi hranila v njem.
Ampak, če zdaj pomislim nazaj nisem več prepričana, da sem prav ravnala. Mogoče je vseeno preveč časa preživela v njem in premalo na tleh pod igralnim lokom. Ne vem....mogoče je pa to prispevalo k slabšemu razvoju motorike user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ležalnik
4.1.2010 21:06:25   
Anonimen
Do dopolnjenega 1. meseca je bila v stanovanju kar v košari od vozička čez dan, ponoči pa v posteljici. Ko je pa dopolnila 1 mesec sem jo imela pa tut že v ležalničku po kake pol ure na dan ... ko sem naprimer kuhala kosilo in sem jo imela tako zraven sebe. Naša je v ležalničku ful uživala, sploh takrat ko je začela bolje dojemati stvari okrog sebe in tisti lok z igračkami na ležalniku ... na tleh pod igralnim lokom jo je bilo pa do 3. meseca strah in je koj začela jokat ... no če sem ji okrog in okrog dala blazine pa dekico, potem se je bolj varno počutila samo sem pa videla, da ji ni lagodno in smo igralni lok v polni meri začeli uporabljat šele okrog 4. meseca

(odgovor članu Urska09)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ležalnik
5.1.2010 11:26:51   
kristinaj
od prvega dne pa nekje do 6m, s tem da sem ga od 4 m dajala na tla iz varnostnih razlogov..  ko je začel gosto hrano sem ga dala v sedeč položaj in ga v njem tudi hranila dokler nisem stolčka za hranjenje dobila...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu veternica4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ležalnik
5.1.2010 20:39:35   
Čili 1
Mi smo ležalnik dobili za darilo, vendar ga nismo uporabljali. Našo malo smo raje odlagali na igralno podlogo (puzzle). Fizioterapevtka nam je rekla, da otrok v ležalniku premalo občuti svojo težo in telo. Pač je samo vleknjen na mehkem in se niti ne more po svoje gibati. Če pa ga odložiš na trdo podlago, pa se ima možnost gibati po svoje. Npr. iz lege na hrbtu ali trebuščku (ko ojača) postopoma preide v kotaljenje, plazenje, kobacanje, vsedanje, vstajanje in na koncu shodi. Moje mnenje je, da če mu damo to možnost, gre razvoj dosti hitreje, kot če mu jo vzamemo - logično.

Odlaganje dojenčka v ležalnik za krajše časovne intervale, da lahko mamice kaj naredimo po moje ni problem. Poznam pa mamico, s katero smo bili skupaj na dopustu in je imela svojega otroka v lupinci cel dan. To pa se mi zdi narobe. No ta dojenček je danes star 10 mesecev in ne pase kravic (je prešvoh v rokicah), se ne kotali in tudi sicer ne kaže nobene želje po gibanju. Najbolj srečen izgleda v lupinici na mizi, saj je tako navajen.

Lp, Čili


(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ležalnik
5.1.2010 21:05:05   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Jaz sem mela mojega od začetka kak sem ga iz porodnišnice prinesla


Jst tudi. Samo od začetka samo za par minut. Kasneje pa po hranjenju za 20 minut, ker je imel refluks in je pediatrinja rekla da naj bo 20 minut po vsakem hranjenju v bolj pokončnem položaju. Ležalnik je bil v ležečem položaju glih tolk dvignjen da ni bil čist ležeč in je pršu super v poštev. Od 4. mesca je pa itak večinoma na tleh - ni niti maral več bit v ležalniku.

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ležalnik
5.1.2010 21:05:16   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Čili 1

Poznam pa mamico, s katero smo bili skupaj na dopustu in je imela svojega otroka v lupinci cel dan. To pa se mi zdi narobe. No ta dojenček je danes star 10 mesecev in ne pase kravic (je prešvoh v rokicah), se ne kotali in tudi sicer ne kaže nobene želje po gibanju. Najbolj srečen izgleda v lupinici na mizi, saj je tako navajen.



user posted image user posted image user posted image

Jaz dajem našo pretežno na tla, pod igralni lok, po tleh imamo puzzle. V ležalniku je samo občasno, npr. ko jemo kosilo, da nam dela družbo (če ravno ne spi). Isto sem delala pri starejši.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ležalnik
5.1.2010 21:17:12   
TuBoLina_86
jaz ležalnik prakticiram nekje 1 mesec pa pol.... pa smo stari 3 mesec pa pol.... hranim ga v naročju, pa tudi drugače je razcartani, in se zelo rad nosi v rokah....

kravice pasemo brez problema, zelo lepo, nas vsi hvalijo, kak je močen.... dvigne glavo gor, da ga moram paziti, da se ne poškoduje...

pa tudi obračamo se, iz trebuha na hrbet....

imamo pa tudi igralni lok, ki pred nekaj časa ni bil zanimiv, mogoče bo postal sedaj....

še vnaprej bom prakticirala ležalnik, saj je zelo praktičen, ko sem sama z malim, in lahko postorim gospodinjska opravila...

pa čez dan tudi spimo v njem....

P mi še ni rekel, da bi bilo glede motorike kaj narobe, in dokler bo tako, ga nebom nehala uporabljati....

se pa seveda eno uro pred kopanjem igramo, razgibavamo, brcamo.... in mislim, da nadoknadimo to ležanje v ležalniku...



_____________________________

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ležalnik
5.1.2010 21:32:02   
Urska09
No sej, če dobro pomislim, je bil tudi moj prvi otrok veliko v ležalniku. Pa je pri 8. mes. pravilno kobacal, se dvigal in pri 11. mes. shodil. Še danes je izjemno motoričen otrok... Tko da, ni vse belo-črno user posted image

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ležalnik
5.1.2010 21:35:37   
Galateal
Moja petmesečna punčka je začela uporabljati ležalnik prav okrog 1 meseca starosti. V njem je zdržala kakšnih 15 minut naenkrat. Toliko, da sem jaz vsaj pojedla. Zame je bil to pravi oddih, saj se je sicer hotela ves čas nositi, pa tudi spala je čez dan zelo malo.
Bolj ko je rasla, manj je spala, bolj jo je zanimalo dogajanje, manj je hotela ležati in posledično je bila več v ležalniku. V njem se je gugala, dvigovala, igrala z lokom, opazovala, se pogovarjala....
Sem pa imela v mislih, da mogoče ležalnik ni tako dober za njen razvoj, zato sem jo vedno, ko je bila pri volji, polagala na igralno podlogo. Veliko sva se preigrali tudi na previjalni in na zakonski postelji.
Z motoriko vsaj zaenkrat ni imela nikakršnih težav. Lepo drži glavico, pase kravice, se obrača s hrbta na trebuh in nazaj, se odriva ter dviguje. V ležalniku pa je še vedno cca. eno uro na dan, ko jaz kuham, pospravljam, itd.

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ležalnik
5.1.2010 22:44:39   
Čili 1

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

No sej, če dobro pomislim, je bil tudi moj prvi otrok veliko v ležalniku. Pa je pri 8. mes. pravilno kobacal, se dvigal in pri 11. mes. shodil. Še danes je izjemno motoričen otrok... Tko da, ni vse belo-črno user posted image



Problem je morda bolj pri tistih dojenčkih, ki imajo že brez ležalnika težave in pri katerih motorični razvoj tudi sicer ne poteka pravilno ali pa poteka počasneje. In pa seveda, če se zelo pretirava z ležalnikom.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ležalnik
6.1.2010 8:21:21   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Čili 1


IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

No sej, če dobro pomislim, je bil tudi moj prvi otrok veliko v ležalniku. Pa je pri 8. mes. pravilno kobacal, se dvigal in pri 11. mes. shodil. Še danes je izjemno motoričen otrok... Tko da, ni vse belo-črno user posted image



Problem je morda bolj pri tistih dojenčkih, ki imajo že brez ležalnika težave in pri katerih motorični razvoj tudi sicer ne poteka pravilno ali pa poteka počasneje. In pa seveda, če se zelo pretirava z ležalnikom.


Točno to sem imela tudi sama v mislih! Verjetno bi imela naša že itak težave in če bi to prej vedela, je seveda ne bi imela v ležalniku. Tako pa....Sej bo!user posted image

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ležalnik
6.1.2010 9:11:02   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09


IZVIRNO SPOROČILO: Čili 1


IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

No sej, če dobro pomislim, je bil tudi moj prvi otrok veliko v ležalniku. Pa je pri 8. mes. pravilno kobacal, se dvigal in pri 11. mes. shodil. Še danes je izjemno motoričen otrok... Tko da, ni vse belo-črno user posted image



Problem je morda bolj pri tistih dojenčkih, ki imajo že brez ležalnika težave in pri katerih motorični razvoj tudi sicer ne poteka pravilno ali pa poteka počasneje. In pa seveda, če se zelo pretirava z ležalnikom.


Točno to sem imela tudi sama v mislih! Verjetno bi imela naša že itak težave in če bi to prej vedela, je seveda ne bi imela v ležalniku. Tako pa....Sej bo!user posted image


Ja, ampak problem je v tem, da veliko mamic v času, ko začnejo uporabljat ležalnik (npr. okoli 3. meseca ali pa še prej) sploh ne vejo, da je dojenček npr. hipoton ali hiperton, pediatri pa na sistematskih, ki jih daš skozi en dva tri, tudi ne opazijo vsega. Če pogledaš malo teme za nazaj, večina mamic šele tam fajn po 6. mesecu začne opažat oz, jih začne skrbeti, ali bi morda njihov dojenček moral znati že to ali ono. Tako da, kot sem napisala zgoraj, zame so taki pripomočki nujno zlo, za kakšne pol ure na dan in nič več.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ležalnik
6.1.2010 9:29:14   
Urska09
Ja Katy, popolnoma prav imaš. Tudi sama sem šele okoli 8. mes. ugotovila, da ni vse ok.
Po mojem bi se morala v 1. letu fizioterapija nujno vključevati v redne preglede pri pediatru. Marsikaj bi pravočasno korigirali in verjetno tudi ne bi bilo potrebnih toliko podaljšanj porodniških, kot je to zadnje čase. Na koncu bi vsi nekaj imeli od tega: starši in država.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ležalnik
6.1.2010 13:18:52   
Čili 1


Točno tako je bilo pri nas. Ko sem pediatrinjo na prvem sistematskem pregledu opozorila, da se hčerka čudno zvija nazaj in da ima eno oko večino časa zaprto, je trajalo do sedmega meseca, da smo imele prvič fizioterapijo preko zdravstva. Ko sem takrat vprašala terapevtko, če se bo asimetrija popravila, mi je rekla, da otrok zgradi simetrijo v prvih treh mesecih. Če v tem času ne najde svoje ''sredine'', je veliko zamujenega. Povedala je, da se bo z vajami dalo asimetrijo ublažiti, popolnoma pa je ne bo več možno odpraviti. In tako je tudi bilo. Naša ima še danes eno oko za spoznanje manj odprto, se izogiba pogledu skrajno levo in tudi glavo dostikrat drži rahlo nagnjeno v levo. Ampak vse to opazim le jaz, ker to spremljam že od začetka. S precej doslednim izvajanjem vaj smo vseeno še uspeli marsikaj popraviti.

< Sporočilo je popravil Čili 1 -- 6.1.2010 13:21:39 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?