|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko in na kakšen način varčujete?
1.1.2010 22:48:02   
Sanija13
Mi smo trije, četrti na poti (jaz, partner, sin) in privarčujem bolj malo, pa lahko se še nevem kako trudim in "postavljam na glavo" ne gre. Pa sploh nismo razsipni, ne gremo nikamor (razna smučanja, izleti, kosila zunaj..), tudi pri hrani  gledam na cene. Živimo zgoraj v hiši moijh staršev. Ko plačam vse položnice in stroške, od moje plače bolj malo ostane...če mi slučajo uspe, dam par eurov na varčevalni račun in kakih 20 na sinov-varčevalni račun. Partnerjeva plača (ki ni ravno tista minimalna - zaenkrat), pa je za hrano, bencin, oblačila-vendar samo ko je že res nujno (za naju), za sina itak moraš kupiti. Oba imava tudi kredite (avto, streha - brez tega ne gre). No in komaj prilezeva do konca meseca. Kar pa uspema privarčevat, pa itak dam ko se kaj v hiši pokvari, ko je treba kaj obnovit, to pa je non stop!-začaran krog!!! No, in spet sva brez eura!!! Bolj ko obrnem vsak euro, slabše je. Ne vem, ali ne znam ravnati z denarjem, ali je res vsak mesec vse dražje.
Kako pa vi?
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko in na kakšen način varčujete?
1.1.2010 22:57:04   
Anonimen
ne varcujemo. nimamo s cim, ze tako komaj cez mesec prilezemo.user posted image

(odgovor članu Sanija13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
1.1.2010 23:03:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.1.2010 23:08:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sanija13

Mi smo trije, četrti na poti (jaz, partner, sin) in privarčujem bolj malo, pa lahko se še nevem kako trudim in "postavljam na glavo" ne gre. Pa sploh nismo razsipni, ne gremo nikamor (razna smučanja, izleti, kosila zunaj..), tudi pri hrani  gledam na cene. Živimo zgoraj v hiši moijh staršev. Ko plačam vse položnice in stroške, od moje plače bolj malo ostane...če mi slučajo uspe, dam par eurov na varčevalni račun in kakih 20 na sinov-varčevalni račun. Partnerjeva plača (ki ni ravno tista minimalna - zaenkrat), pa je za hrano, bencin, oblačila-vendar samo ko je že res nujno (za naju), za sina itak moraš kupiti. Oba imava tudi kredite (avto, streha - brez tega ne gre). No in komaj prilezeva do konca meseca. Kar pa uspema privarčevat, pa itak dam ko se kaj v hiši pokvari, ko je treba kaj obnovit, to pa je non stop!-začaran krog!!! No, in spet sva brez eura!!! Bolj ko obrnem vsak euro, slabše je. Ne vem, ali ne znam ravnati z denarjem, ali je res vsak mesec vse dražje.
Kako pa vi?
LP

Predvsem gledam na to, da ne zapravim za tisto kar ne rabimo! Pa imamo položnic in kredit skupaj čez 1000€.user posted image Samo vrtec in kredit je čez 600€.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sanija13)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.1.2010 23:14:42   
zmajaz
Uf tega varčevanja imamo pri nas, da te glava boli - 1x fondpolica, 1x fondpolica maks garant, vsak svoje pokojninsko zavarovanje (varčevanje v skladih), vip premium varčevanje v skladih, triglav skladi (mesečna vplačila), pa zihr sem še kaj pozabila našteti. user posted image  Je pa res, da nimamo nobenih kreditov. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.1.2010 23:29:46   
Sanija13
Uauu, dobri ste, zmajaz. Potem pa tako namenite temu eno povprečno plačo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.1.2010 9:57:17   
zmajaz
Ne povprečno ne - minimalno pa menda res.

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.1.2010 13:35:17   
bskrle
Imava nekaj čez 2000 evrov dohodkov, 4 otroke in kredit.
Varčuje mož-neko življensko zavarovanje, ker ima kredit.
Prišparamo dosti imamo pač tkao stil življenja, sicer pa zbiraj račune, da vidiš, kam gre denar.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.1.2010 13:42:12   
Kerensa*
Nobenega "official" varčevanja nimamo, ampak smo pa začeli varčevati doma in to tako, da damo na stran 10% dohodka. Najprimernejša zavarovanja pa prav te dni iščemo.

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.1.2010 13:48:21   
gita10
Imava vsak svoja dva življenjska zavarovanja in nekaj se polaga na račun od sina. In to je edina način, da zaenkrat karkoli privarčujem. Ostalo gre skoraj vse sproti ven ampak upam, da bomo kmalu nehali vlagat v hišo. Potem naj bi ostalo- ampak ima mož že idejo, da potem je pa potrebno avta menjat, pa v Bosni hišo dokončat- tako, da z denarjem na račun ne bom nikoli. Imava samo vsak dve plači vedno na računu- kar se ne dotikiva v vprimeru, da bi se komurkoli od naju v službah kaj zgodilo, da imava za dva meseca za preživet- kaj bo pa tretji mesec pa sam bog ve.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.1.2010 13:52:10   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Najprimernejša zavarovanja pa prav te dni iščemo.

Če iščeš variante z varčevanjem, potem poglej malo pri KD-ju, ker tam so nekak najbolj ugodni pogoji, kolikor sem jaz zadevo raziskovala, ko sem se odločala, kje bi pokojninsko varčevala - sploh v primeru, če recimo rabiš denar prej in bi rad prej prekinil polico, te večina zavarovalnic kar lepo oskubi zaradi tega, KD pa ne. Če pa govoriš o kakem nezgodnem zavarovanju - to je pa druga pesem, potem je pa najboljše izbrati kako zavarovalnico, ker KD so v prvi vrsti skladi, čeprav imajo tudi kombinacije z življenjskimi zavarovanji.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.1.2010 13:56:00   
Kerensa*
Zaenkrat pregledujem ponudbe zavarovalnic, saj si še nisem čisto na jasnem, kakšno zavarovanje sploh potrebujem/hočem oz. kakšno bi mi prišlo prav. Nekje bi rada našla zavarovanje, v katerem bi imela v enem kosu (beri: na eno položnico, ne na 99 različnih) zavarovano vse, od lastnih nogavic do otroka.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.1.2010 14:08:58   
cmokec
Po moje ima nezgodno dobro zavarovalnica Merkur. Za življensko je dober KD.

Načeloma se izogibam, da je vse zavarovano na eni polici, ker ti v primeru smrti ugasne cela polica. Tudi midva imava vsak svojo polico in ne skupne.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.1.2010 14:12:18   
zmajaz
Se mi zdi, da to bo pa malo težko, ker večinoma imajo zavarovalnice ločena osebna in premoženjska zavarovanja - lahko pa, da se tudi motim. user posted image  KD pa potem v tvojem primeru verjetno ne pride v poštev, ker iščeš prav nezgodno zavarovanje, ne varčevanje (čeprav imajo tudi osebno nezgodno, samo ne vem, koliko je kaj v resnici ta del konkurenčen drugim zavarovalnicam). Vem samo za zavarovanje avtomobila recimo, da je Triglav najbolj zanesljiv plačnik (tako mi vsaj zatrjuje svak, ki dela na avtoservisu in ima izkušnje s tem, katera zavarovalnica koliko komplicira glede odškodnin), za hišo imamo pa nekaj Triglav, nekaj Generali - samo tega nisem jaz sklepala pri naši hiši, tako da se nič ne spoznam.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 2.1.2010 14:15:02 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.1.2010 18:45:24   
Anonimen
Na banki imam odprt varčevalni račun in vsak mesec mi določen znesek "trgajo" od plače in prenakažejo tja.user posted image Nama je to veliko boljše kot kakšno  zavarovanje, ker še vedno lahko dvignem, če kaj "zagusti".

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.1.2010 19:25:20   
kajajaka
Midva imava že kakih 10 let varčevalno nezgodno varčevanje (za dnevno odškodnino in neklim bornim izplačilom po 15 letih). Plačujeva vsak 30€ na mesec. Za tamalo pa imava varčevalni račun na katrerega gre vsak mesec 50€ + vsa finančna darila namenjena njej (od rojstva dalje). To je namenjeno njej, ko bo večja, ali za šolnino, če je ne bomo zmogli ali za karkoli že... mala ima skratka že cel kup denarja user posted image

sicer pa ne varčujemo. Če kak mesec na koncu ostane kakih 100€ imamo takoj idejo kaj bi se dalo nabavit user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.1.2010 14:25:56   
josephine27
midva z možem imava vsak svoje življensko  in dodatno pokojninsko zavarovanje, del plače pa mi svak mesec tržejo in dam na svoj varčevalni račun. otrok pa ima tud odprt svoj varčevalni račun kamor polagamo nekaj ( pač odvisno koliko nam ostaja kakšen mesec). imava pa oba z možem precej nizko plačo tako da to niso neki ogromni zneski ampak kdor ne zna varčevat z malimi zneski tud z velikimi ne bo.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.1.2010 14:38:22   
Čebel@
midva imava denar "pospravljen" v skladu(za hude čase),drugače gre pa moja plača za položnice in mesečne stroške(hrana,plenice..),moževa pa ostane skoraj cela za gradnjo hiše....hčeri  sva pa odprla račun in ji polagava € ki jih dobi za darilo(krst,RD..)+midva ji polagava cca.50€/mesečno

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.1.2010 20:19:56   
water lily
V šihtu mi vlagajo v tretji al kter steber za penzijo. Odprto imam še eno naložbeno življenjsko na 25 let, mož isto, pa eno naložbeno k se mi drug let izteče(je bilo za 10 let). Pa nekaj delnic imava in nekaj na računu "za hude čase"(ene par plač mislim da). Do letos sva vsak mesec dajala še ene 10% vsak na varčevalni račun, letos nama pa to ne znese ker meni odbijajo 10%, njemu se je pa plača ful znižala-recesija kao.
V glavnem mislim da sva kar pridna, predvsem sva pa oba ziheraša, pa še v najhujših letih k sva kupila stanovanje pa ga renovirala se nisva tikala fonda "za hude čase" in delnic. Sva bla raj par mescev brez vrat, pa mizeuser posted image
O stroških pa raj nebi, saj mava sam kredita okol 700€, pa oba še šolnine plačujeva(tisti ki ste izredni študentje vam je jasno kaj to pomeniuser posted image ). Nimava pa še otrok tako da se marsikaj da trenutno. Kako bo pa potem bomo pa vidl. Nekaj bova pa sigurno varčevala, ker sva pač "tk narjena". Se bo pa treba sigurno kkšnemu "luksuzu" odpovedat.

Drugače pa če ste trije pa z podpovprečnimi plačami, položnicami in vsem ostalim verjetno pač ne morete ne vem kako varčevat, ker meni ni čist jasno s čem naj bi varčevali. Ker z dvema podpovprečnima plačama pač živiš, glih nekega varčevanja pa luksuza se pa ne moreš igrat. Ne pri teh cenah....
Boste pa lahko ko kredite odplačate ta denar dali na stran ker ste sedaj z manj vajeni živetuser posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.1.2010 8:49:28   
phelps
Oba imava nezgodno zavarovanje in sklade pri Merkurju, jaz za 37 eur, on za 160 eur. Za stroške dava mesečno 80 eur (živiva v mansardi v hiši mojih staršev), za bencin vsak po cca 100 eur mesečno. Za hrano gre nekje 150 - 200 eur.

Kreditov nimava, če načrtujeva kak večji nakup, stisneva par mesecev pa nekako gre. Sva disciplinirana, hkrati si pa vseeno še kaj privoščiva (smučanje, potovanja, koncerti)...

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.1.2010 11:38:34   
Korina1
Tudi pri nas nobeno varčevanje (finančno) ne pride v poštev ker se že tako vsak mesec varčuje na polno da se pride čez.Sicer kaj pa mi bo kup denarja, srečna sem že da nismo lačni in da imamo kaj za obleči. No dobro bi bilo pozamenjat stare aparate ki so že iz pantiveka ampak to so le sanje.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.1.2010 15:46:54   
itata
jaz mislim, da če imaš kaj "lufta" pri plači, da je najbolje, da si varčevanje organiziraš tako, da ti direkt trgajo z računa, ker tega denarja niti ne vidiš in ga ne moreš zapravit...
ampak to pride pač v poštev, če sama pri sebi veš, da bo šlo čez mesec tud s 100 EUR manj.
drugače pa jaz vplačujem dodatno pokojninsko zavarovanje (imamo neki prek službe urejeno) in življenjsko (zaradi kredita predvsem). nanese kar nekaj tega na mesec. če mi pa ne bi direktno trgali z računa bi pa verjetno zapravla... če pa hočem na kakšno potovanje ali kaj, si pa pri plači prenakažem denar na drug TRR - varčevalni račun - s tistim pa itak ne morem plačevat in me denar počaka. važno je, da znesek, ki ga hočeš privarčevat nimaš na razpolago. potem pač samo zapraviš kar imaš.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.1.2010 15:29:47   
alpog
Kerensa, pred leti, ko sem jaz začela z rentnim zavarovanjem za otroke (da bodo imeli vsaj nekaj za študij), je bila najbolj ugodna varianta Zavarovalnice MB "Prizma Junior" - seveda če iščete nekaj na takšen način.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.