|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hranjenje
28.12.2009 18:48:17   
podezelje
pozdrav!

zanimajo me vaše izkušnje. moja deklica je stara 5 tednov. od vsega začetka sva na umetni hrani in držim se navodil doziranja. pomeni, da je najmanj 5x na dan, ponudim ji količino,ki je predpisana. na sistematskem pa mi je pediatrinja rekla,da jo moram buditi na 3 ure in ji tako dati vsaj 8 manjših obrokov,ker le 5x je premalo. no,zdaj pa smo ji povsem porušili sistem. prej je zaspala najkasneje on pol enih in spala do petih ali šestih, zdaj bi pa cel dan samo spala zvečer pa me more spati niti ene ure skupaj vse do jutranjih ur (včeraj do 5. zjutraj) sicer zaspi,a le za kakšne pol ure. kako ste ve hranile svoje zakladke, ki so bili na umetni hrani? hvala za nasvete. aja,težo ima normalno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hranjenje
28.12.2009 19:11:51   
luan
jaz sem prvega čez dan hranla na 3-4 ure pri petih tednih oz. takrat, ko se mi je zdel, da je lačen.ponoči pa sem ga zbujala na 3 ure saj mi je tako svetovala že pediatrinja v porodnišnici, je imel nizko porodno težo.vse kar sem s tem zbujanjem naredila je, da še ko je bil mali star tri leta se mi je ponoči zbujal na točno tri ure.
zdaj tega ne počnem več, moj drugi je tudi star ravno pet tednov in se sicer dojiva, nama je zlaufal. pri prvem ni šlo.ga pa ne zbujam ponoči, saj menim, da ko bo lačen me bo že opozoril.saj nočem imeti pol spet tri leta sitnosti.je bil star ravno pet let, ko mi je prespal celo noč.
tako, da sem se še pogosto hecala, da celo v službi v dežuri več spim kot domauser posted image .

no v glavem, če bo in ko bo lačen bo že z jokom opozoril.tako da raje opazuj in poslušaj svojega otroka.on ti bo najbolj pokazal kaj in kako.

velikih začetnic ni, se opravičujem, saj tipkam z malim v naročju.
lp

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hranjenje
28.12.2009 19:25:33   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: podezelje

pozdrav!

zanimajo me vaše izkušnje. moja deklica je stara 5 tednov. od vsega začetka sva na umetni hrani in držim se navodil doziranja. pomeni, da je najmanj 5x na dan, ponudim ji količino,ki je predpisana. na sistematskem pa mi je pediatrinja rekla,da jo moram buditi na 3 ure in ji tako dati vsaj 8 manjših obrokov,ker le 5x je premalo. no,zdaj pa smo ji povsem porušili sistem. prej je zaspala najkasneje on pol enih in spala do petih ali šestih, zdaj bi pa cel dan samo spala zvečer pa me more spati niti ene ure skupaj vse do jutranjih ur (včeraj do 5. zjutraj) sicer zaspi,a le za kakšne pol ure. kako ste ve hranile svoje zakladke, ki so bili na umetni hrani? hvala za nasvete. aja,težo ima normalno.


Jaz jih ponoči nisem budila, čez dan pa sem hranila na 3 ure prve tri mesece, potem pa ko sta bila lačna in tako tudi sedaj pri 6 mesecih.


_____________________________

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
28.12.2009 19:37:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hranjenje
28.12.2009 19:43:28   
PERSIDA
Moj nasvet dajaj ko je lačna ne ,pa kot drugi hočejo.Vsak otrok je za sebe poglavje.Meni sta moja frajerčka jedla na dve uri ,pa boljše ,da ti ne povem do kerega mesecauser posted image .Če je zdrava z dovolj teže naj bo kakor ona hoče.user posted image
Kaj bi jaz takrat dala ,da bi jedla samo 5xuser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hranjenje
28.12.2009 19:52:31   
podezelje
hvala. skrbi me,da bi tudi premalo spala čez dan,če jo bom budila,da je vsake 3 ure, ker mi namreč ponucamo 1,5 ure,da se najemo,podremo kupčka,se previjemo, pocartamo in zaspimo! in če jo zbudim v globokem spancu,je zelo vznemirjena. govorijo mi,da je zamenjala noč za dan. je to možno pri tako majhnem otroku? mi je pa res,res hudo,ko ponoči ne spi,se zbuja,lačna ni in potem je tako utrujena, vznemirjena. nikoli pa je ne pustiva,da bi sama jokala v zibki.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hranjenje
28.12.2009 20:24:33   
Petka09
Zamenjava dneva in noči je možna ravno pri tako malem otroku oz. novorojenčku. In to zato, ker on še pojma nima kaj je noč in kaj je dan in se ravna po lastnem ritmu. In če mu ga potem z nečim zmešaš oz. se ne trudiš, da bi mu predstavila noč (da se dlje spi) in dan (ko je treba bit bolj aktiven), potem lahko hitro zamenja eno za drugo. No, to je teoretično. Potrebe in značaj dojenčkov pa so različni!

Podnevi jo puščaj na svetlobi, naj spi nekje v vaši bližini, z normalnim ropotom okrog: kuhanje, pospravljanje... Ponoči pa naj bo čisti mir, tudi če jo moraš hraniti, miriti, crkljati, naj poteka v tišini oz. naj čuti samo tvojo bližino.

Hrani jo tako, kot si jo že od začetka hranila, kot je predpisano in kot si vidla, da paše tvojemu dojenčku. Ne oziraj se na besede dohtarjev, ker oni imajo svoje tabelce in se jih držijo kot pijanc plota - kot da so otroci vsi "by the book". Poskušaj torej spet vzpostaviti prvotni ritem. Počasi, pa bo šlo.

Pa ne rabiš 1,5 ure podnevi za vsak ritual hranjenja, previjanja, uspavanja.... Enostavno ko se predrami ji ponudi stekleničko in jo pusti potem ,da bo spala naprej. Previj jo na 3 ali 4 ure, razen če se pokaka. Potem pa pusti, da bo spala spet ko bo utrujena. Ponoči pa jo umirjaj, ko se zbudi, božaj, stisni jo, vendar v tišini. Torej ponoči skrbi za to, da bo več spala, daj ji dudo, vse naj bo v temi... Podnevi pa ji pusti, da bo sama imela svoj ritem, ti le poskrbi, da bo imela dovolj obrokov hrane. Ob katerih urah si pa prej imela obroke preden se je, kot praviš, podrl ritem?


(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hranjenje
28.12.2009 20:40:47   
podezelje
prej je jedla okrog 6.00 zjutraj in potem vsake 4-5 ur. zadnji obrok je bil med 22. in 23.00. danes sem ugotovila,da če spi skupaj vsaj 4 ure, jo komot prebudim in potem rabimo okrog 1,5 ure,da ponovno zaspi. potem sva jo budila na tri ure, in je vse delala v spanju. zaspala je med hranjenjem in zato je pojedla manj. zdaj je jedla ob 19.00, zbudila jo bova ob 22.00, počalkala pol ure in jo šla prvič kopat (prej nismo smeli zaradi vnetja popka). bomo videli,če se bo utrudila in čez noč malo dlje spala.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hranjenje
28.12.2009 20:56:06   
Petka09
Jaz ti svetujem, da večerne rituale kopanja prestaviš na prej. Na okrog 19. ure, da potem še spije stekleničko in gre lepo krasno utrujena spat user posted image . Tak ponavljajoči dnevni ritem ji bo dal občutek varnosti in občutek, da je dneva konec in da je noč. Oz. vsaj dostikrat preberemo, da je tako, vsi nam svetujejo, da naj delamo tako. Saj to ne garantira, da bo otrok prespal noč, ampak bo pa dlje spala oz. več ur skupaj. Potem pa jo pusti, da bo spala dokler hoče. Ne jo zbujat ob 22h. Mogoče bo spala recimo od 19h pa vse tja do 1h ali celo dlje. Pa jo potem nafutraš in bo zaspala in bo naslednjič jedla šele ob 6h zjutraj recimo. Prej pa jo tolažiš z dudo, bližino, božanjem...

Podnevi oz. od 6. ure zjutraj dalje pa se nekako držiš urnikov, da bi nekak jedla na 3 ure. In bi potem nekak jedla: ob 6h, okrog 9h, 12h, 15h in nazadnje okrog 19. ure recimo. Pa še en nočni obrok zraven in imaš takoj že 6 obrokov. Oziroma, četudi podnevi več spi in bi zato kak obrok spustila ti še vedno ostane 5 obrokov v 24 urah. In če se lepo redi, ni problemov.

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hranjenje
28.12.2009 21:04:15   
podezelje
hvala.bova poskusila. danes verjetno res spi ves,da ker je utrujena od 3 nočnih maratonov.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hranjenje
28.12.2009 21:39:48   
inč
živjo...user posted image
te čisto zastopim saj smo imeli tudi mi enake težave ampak smo jih uspešno rešili...in verjamem da bo tudi vama ratalo. naša Pija , ki je sedaj stara že skoraj štiri meseece se je prav tako premalo redila. ko smo prišli iz bolnice nama je ponoči spala 6 ur...po obisku pedijatrinje pa nama je ta svetovala da naj jo zbujava ponoči....ampak s tem samo zmedeš otroka in tega ne bom nikoli več ponovila.
sedaj imava že svoj ritual...in ta je res potreben za dojenčke ker sicer ne vedo kdaj je noč in kdaj dan.

naša punca se zjutraj zbudi okoli šeste ure...se lepo naje in po podiranju kupčka in crkljanju se greva kopat. (na začetku sem jo kopala zvečer okoli sedme ure vendar se mi je čisto razigrala in razbudila, tako da nismo in nismo zaspali nekje do desete ure). Potem jo dam na igralno podlagico kjer se dodobra izmuči in skupaj zapančava. Zbudi se mi po 3 - 3,5 urah...in ji dam jest. potem se previjeva in zopet igrava oziroma greva na sprehod.  Dopoldne mi večinoma spi tako da jo popoldne skušam čim dlje držati budno. okoli sedme ure zvečer mi zaspi...
zelo pomembno je da se držiš nekega urnika-vsaj približno...in da ponoči delaš vse v temi. Midva naše punce ne previjava do zjutraj...grdo se sliši in vedno sem se zgražala kako lahko pustijo otroku tako dolgo plenico...ampak če greva našo previjat se nama čisto razčuje in jo morava uspavat saj kakšno uro in to zna biti naporno...

mi smo rabili kak teden da smo punco navadili da nama prej zaspi...zato ne obupaj in ustrajaj in bodi močna, boš videla da se ti bo obrestovalo...user posted image


(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hranjenje
28.12.2009 21:42:34   
marjetica8
Jst ga tudi nisem nikoli budila. Sej si počasi sam prestavlja ritem hranjenja in spanja. Moj je najprej hodil spat okrog 11, potem se je ta ura počasi nižala. Zdej sva se navadla na 21.00. uro in je tko kr fajn. Kar se pa spanja tiče pa ni spal že od začetka in še vedno ne spi (beri: se zbuja na 1 uro ali manj), neglede na to kako ga hranim in kdaj hodi spat...in kar je najbolj zanimivo: od nočnih maratonov sploh ni zmatran in ne spi niti čez danuser posted image

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: hranjenje
28.12.2009 22:02:20   
soncica01
moje mnenje - kratko in jedrnato - otroka hrani kadar hoče in koliko hoče. Če spi, ga ne zbujaj in hrani, razen če otrok ne pridobiva na teži. Takrat ga je potrebno zbujati in hraniti, sicer ne! Srečno!

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: hranjenje
29.12.2009 11:00:04   
urshak
Jaz ne vem, kje so pobrali to neumnost, da jih je treba ponoči zbujat. Saj otrok se sam zbudi, ko je lačen. Jaz moje nisem nikoli zbujala. Prva dva meseca se je zbudila enkrat ponoči, od drugega meseca pa spi celo noč, se pravi od desetih zvečer do devetih zjutraj brez hranjenja. Noč je za spanje. Vi tudi ne vstajate ponoči in greste v hladilnik iskat kaj za jest, ali pač?

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: hranjenje
29.12.2009 14:00:30   
podezelje
hvala,hvala vsem. kaj pa čez dan ste jih budile?

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
29.12.2009 14:08:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu podezelje)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: hranjenje
29.12.2009 18:34:59   
podezelje
čez dan ste budili otroke?

< Sporočilo je popravil podezelje -- 29.12.2009 18:46:38 >

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?