|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj
24.6.2005 9:25:37   
Linda25
hudicek:?

Nekje je bilo govora, da :hudicek: pride po O v 14-16 dneh. Če pa pride prej, ni bilo ovulacije.

Mene zanima, ali je to res. Sams imam cikluse dolge cca. 30-31 dni. Po izračunu naj bi O imela 17-18 dan ciklusa. Torej 13 dni še do M:hudicek:

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kdaj
24.6.2005 9:38:49   
Mijavček
M:hudicek: pride (če že mora) v 12-16 po O, kokr jaz vem.

Linda maš pa iste cikluse k jest :) Koker sem jaz mal spremljala O, je bila moja M običajno res 13 dni po O.

Lp M:muca:

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kdaj
24.6.2005 10:20:02   
Anonimen
Res je. Jaz imam cikluse po novem na 42 ali več dni, pa me 14 dni prej par ur špika, tako da imam verjetno takrat ovulacijo. Testirala se pa nisem.

(odgovor članu Linda25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   kdaj
24.6.2005 10:21:16   
emaa
kdaj pride M nima skoraj nobene veze s tem ali imaš O ali ne. Jaz O nimam, pa imam M različno (se mi pripravlja na O, zgodi pa se ne) in sem ta mesec po ne O (bil folikel, a zgine) dobila M šele 20 dni kasneje. Jaz imam namreč različno dolge ciklse od 27- 38 dni (to zadnje je moj absolutni rekord), pa O nimam, pa ne pride nič prej M zato.

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kdaj
24.6.2005 10:28:41   
Linda25
Ja,
verjetno mora potem M:hudicek: priti v 12-16 dneh.

ne vem, to je preveč zakomplicirano za razumet.

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kdaj
24.6.2005 10:29:02   
enaena
emamair,

če nimaš svojih O ti klomifen kaj pomaga ? si že imela s njegovo pomočjo O?

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kdaj
24.6.2005 11:03:48   
emaa
še ne vem enaena, ga jemljem prvi ciklus, na žalost mi pa ciklusa ne bo preverjal nihče, razen če prosim svojo G.

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kdaj
24.6.2005 11:18:19   
bebi
Pozdravček vsem ;)

emamair, a potem če nimaš svojih O se ti tudi BT nič ne dvigne oziroma je vedno približno enaka? :zmeden2: Ker meni pa se zdi, da imam svoje O, ampak ne vsak mesec (vsaj glede na BT in ostale znake):zmeden2:

:rozica:

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kdaj
24.6.2005 11:27:08   
enaena
ma ja, mene tudi malo več zanima o tem, sori če preveč sprašujem ema ...
kako sploh ugotoviš (kakšna preiskava?, po kolikem času, kakšnih znakih) z zagotovostjo, da nimaš svojih O?
in ali klomifen v teh primerih vedno pomaga ali ni nujno?

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kdaj
24.6.2005 11:30:56   
emaa
BT se meni dvigne, samo meni je Z UZ preverila O, pa je bil lep folikl, merila sem si BT, čutila sem O, ko sem prišla po O, pa ugotovi, da je ni bilo, nikjer nič, še naslednji folikel je zginil. In ker je še ena G (dr. Ribičeva) prebrala potek spremljanja in takoj podala diagnozo, da ni O, pač ni O, nič ne morem pri tem. Imam anovulatorne cikluse, kar pomeni, da v nasprotju z večino žensk, ne ovuliram vsak mesec, ampak imam O vsake kvarte enkrat (svojo, naravno, mi je uspelo zanosit lani, pa je šlo takoj naprej, delno tudi zaradi mojega jajcevoda, pa viroze).
Večina pač ima O, in vsake kvarte enkrat nima.
bebi naj ti G pogleda z UZ na sredi ciklusa, če se še pripravlja na O, te bo naročila čez par dni, da preveri, ali je O bila, mislim da vidi po prekrvavljenosti (ne vem česa), v glavnem vidi se da je jajčece sproščeno, lahko pa da vidi jajčece, ne vem.

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kdaj
24.6.2005 11:33:48   
emaa
enaena komifen naj bi stimuliral jajčnike, so mi pa ravno tako preverjali hormone (moja G), daš kri, da so iz Ljubljane dobil izvide je trajalo tri tedne. Pa imam hormone na meji, precej nizke, ampak še lih noter. S tem mislim da preverijo ali še imaš jajčeca, pa milijon drugih stvari izključijo. Klomifen pa naj bi pomagal, saj so notri hormoni, ki jih nimam dovolj, da naj bi se moji jajčniki prebudili.

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kdaj
24.6.2005 11:54:37   
bebi
emamair!

Hvala ti za tako hiter odgovor. :kuza: Ja, sej jst sam sklepam, da enkrat mam O in enkrat nimam svojih O. Ampak vem pa ne :zmeden2:, če je to to :zmeden2: Moja bivša G mi ni nič vedla povedat o tem :( :grrr: :(. Mi je pa na podlagi mojega laičega sklepanja :grrr: , da nimam vedno O, predpisala Klomifen, ki pa mi je prej naredil še slabše stanje kot boljše :( Mam v začetku julija pregled pri novem G, pa bomo vidl kaj bo? No, takrat enkrat tudi ne pričakujem :hudicek:.

:rozica:

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kdaj
24.6.2005 11:57:41   
enaena
še eno vprašanje ema in bebi,
ali sta kadike?

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kdaj
24.6.2005 12:00:58   
emaa
jaz ne

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kdaj
24.6.2005 12:13:18   
bebi
Nekadilka. Kakšno zvezo ma pa to z O :zmeden2: ?

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kdaj
24.6.2005 12:36:29   
Linda25
Jaz kadim.
Vem, da to lahko vpliva na plod. Ko bom zagledala :modri:, takoj bom nehala kaditi.

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   kdaj
24.6.2005 13:07:10   
enaena
nekje sem prebrala, da kajenje lahko vpliva tudi na plodnost in sicer imajo kao kadilke 30% manj možnosti za zanositev ... vendar se kao po prenehanju kajenja stvar stabilizira v cca pol leta in ima bivša kadilka enake možnosti za zanositev kot stalna nekadilka ...

ne vem, name je to vplivalo, da sem nehala (sem bila do zdaj 8 let redna kadilka). zdaj že 14 dni nisem prižgala nobenega - pa čeprav šele načrtujeva in še nisem noseča ...upam, da bom zdržaa še naprej !!

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   kdaj
24.6.2005 13:39:08   
bebi
enaena!

Lepo, da si se odločila za tako potezo :bravo:. No, vidiš pa je že ena (morebitna) ovira na poti do :duda: premagana, čeprav ti verjetno ni lahko, pa čeprav ne vem kako ti je, ker nikoli nisem kadila. Jaz se pa odvajam od zasvojenosti od čokolade, sladkarij,...,pa moram rečt, da mi gre to prav slabo 8) od ust 8)

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kdaj
24.6.2005 14:27:47   
Linda25
Ja res je, malo res vpliva na plodnost. Mislim, to je moje mnenje, da bolj pri moških to vpliva.

če pa ženska kadi, lahko vpliva na plod...

ne vem, če to drži, vendar mislim, da je to nekako tako.

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   kdaj
24.6.2005 14:41:35   
enaena
ni na mojem zelniku zrastlo, sem brala na večih koncih, npr:

http://www.plivazdravje.si/section=home&cat=w&show=1&id=9619

http://www.neplodnost.info/forum/viewtopic.php?t=130

pa ni lahko, moram priznat, ampak če mi s tem motivom ne bi uspelo opustit kajenja, dvomim, da mi s katerimkoli drugim bi ...
Linda, gledam na to bolj kot neke vrste test, ali bi sploh lahko odsekala kar naenkrat in da ne bo potem res huda kriza, ko bom dejansko zanosila ...

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.