|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Septemberske punce
23.6.2005 21:32:37   
teja21
pozdravljene
kako se kaj počutite?? jaz sem super, čeprav me kr stisne ko pomislim da je samo še 13t
moje kilce so odvisno od dneva 8-10+, res čudno:zmeden:
strije zaenkrat mirujejo, samo 3 ki so se mi naredile, zaradi površnega mazanja, po zadnji se mi ni dalo mazati. trebušček je pa zdaj ravno pravšnji, fletkana žogica.
malo prej sem tudi odprla temo katera se je odločila za EA, kako ste se pa ve odločile septemberke, naravno, z EA, carski???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Septemberske punce
23.6.2005 21:39:39   
benika
Pozdravljena

prov fouš sem ti, ker se super počutiš, meni je namreč tako vroče, da komaj preguram čez dan, pa še to večinoma zaprta v stanovanju z obvezno delujočim ventilatorjem:grrr::grrr::grrr:

Tud moj trebušček se že fino napihuje, se vsaj lahko pohvalim, da sem res noseča, ker sem že itak bolj širokih oblin:)-

Drugače pa komaj čakam september, da vidim, kaj sva z :love: z veliko ljubezni pridelala. Ta mali al pa tamala je kar priden, brca sicer kakor kdaj, enkrt mal več, drugič se komaj stegne, vesela sem samo, da pusti moja rebra pri miru. Na WC tud hodim vsako uro....ampak bomo vse potrpeli, bo kmal konc

lp vsem septembrkam in ostalim:nosecka:

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Septemberske punce
24.6.2005 8:41:43   
Dadi
Hojla!
Jaz spravljam skupaj še zadnja dva izpita(mogoče samo še enega) tako da mam mir pred izpiti pred porodom...no sej me pa diploma še čaka ampak bo že. Tudi meni je vroče...zelo se kar pozna da je na Gorenjskem malo hladneje in je lažje prenašat vročino kot tukaj v Lj....Moje kilce še vedno samo +5....pri prvi sem pridelala +13 kg v celi nosečnosti. No ja je telo rabilo podlago....zdej jo mam pa še od prej pa zgleda ne rabim več toliko. Pa jest mi paše v večini samo sadje, sadje in še enkrat sadje. Trebušček je 95 cm v obsegu tako da sem kar debela nosečka:)- Včasih me mal v hrbtu useka drugače pa se počutim kar OK. Razen seveda mojega nizkega pritiskla ampak za to mamo pa rešitev:kava:.

božajte svoje bušije....

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Septemberske punce
24.6.2005 11:34:07   
TVN
Teja21, ker ti še nobena ni odgovorila na tvoja vprašanja o načinu želenega poroda, bom jaz povedala, kaj si želim. Nikakor si ne želim CR, ker menim, da je poseg za otročka zelo "nasilen", to so mi mnogi rekli po lastnih izkušnjah. Torej, naravno, če se le da. Seveda ne bi rada trpela prehudih bolečin, zato me vsekakor zanima tudi EA, vendar vem, da ti v lju-porodnišnici tega ne zagotavljajo 100%, pač na razpoložljivost anastezistov. Vsekakor se mislim na temo EA še podrobno pozanimati, predvsem tudi zato, ker imam višjo dioptrijo in ne bi bilo dobro, da se preveč in predolgo napenjam. Ravnokar sva z možem začela s Šolo za starše, tako da bom dobila nekaj info tudi tam.

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Septemberske punce
24.6.2005 12:50:30   
ninocka
evo mene - bluzm doma, ker sem na dopustu, mal pospravljam (tko v paketkih, ker ne morem ful dolg, ker ratam utrujena), mal cvekam po telefonu in morim tiste, ki so se v sluzbi...ha ha ha :), mal pa na netu visim...

dans sem dobila inekcijo v ritko (tko je sestra rekla, ceprav se men bolj zdi da mam eno velko rit :) ), vceraj sem koncala solo za starse, pri kateri sem bila na koncu (kljub zacetnemu navdusenju) razocarana - vsako predavanje je imela druga sestra in vsaka je povedala po svoje, tko da na koncu sploh nisem vec vedla kaj je prav in kaj ne...kot da nisem ze tko dost zmesana ;)

naslednji teden zacnemo urejeti sobico za pikca, ne vem sicer v kaksno pomoc bom jst - bom pa komandirala ce druzga ne :)-

dokoncno sem se odlocila da grem rodit v postojno (zaradi tragicne nesrece v mariboru :(), naraven porod, brez EA.

Pikec pridno brca, trebuscek je velik (100cm) - zadnjic, ko me je kolega vidu je reku ce mislm ze kr rodit :), ampak sem ponosna nanga (vsaj enkrat v zivljenju)

vrocina me ne zdeluje prevec, pr nam je pac mal bolj hladno kot v centru LJ, ker mamo gozd zraven, mi pa ni lih da bi lutala po mestu zdej...

tko, mal sem se razpisala, lep pozdravcek vsem, pa cim lazje prezivljanje vrocine...drugac si pa kaksen sladoled za ohladitev prvoscte!

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Septemberske punce
24.6.2005 14:14:30   
teta beta
Čao, septemberke

danes je pa tak lep dan in sem jaz prav dobre volje, čeprav brez posebnega razloga. Kilce so tu nekje 8, 8.5 +, splošno počutje pa odlično. Včeraj sva z :love: šla kupit jupol in barve (zeleno, rumeno in modro), naredila plan dela in jutri se bo začelo...

Glede EA sem ti pa že odpisala spodaj, kot pravim, ne vem še... najbrž se bom odločila zadnji hip, ko bom že okusila prvo bolečino in ko bom videla, kako se počutim. Moja prijateljica, ki je rodila v nedeljo je baje ful boga in ima čisto krvave oč od pritiskanja... no, bomo videli. Z anestezistom se bomo pa že tako zmenili, da bo na voljo... ni druge variante ;).

Uživajte v vikendu!

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Septemberske punce
24.6.2005 14:16:52   
Pia67
Živjo!

Kilogrami kakor pred 3 dnevi (7+), še vedno sem v službi(še 14 dni), potem pa gas. Najbrž bom v času porodniške ostala brez službe, ker me mislijo po 7 mesecih porodniške poklicat nazaj v službo. Punčka bo imela 6 mesecev, jaz nimam varstva, vozit bi se morala 80 km v eno smer, tako, da mi pač pogodbe za določen čas ne bodo podaljšal. Bo že. Kot računalničar bom že našla kako službo. V bistvu bom že z novim letom začela iskati službo.
Glede CR, jaz ga imam, kakor sem že velikokrat napisala, napovedanega. Ne vem, če mu lahko pripišemo tako grozljive vplive na otročka. Če bi bilo temu tako, potem ne vem zakaj se ga še vedno lotevajo. Veliko raje bi donosila po naravni poti, ampak ne gre. Raje sem živa mati z otrokom, kakor, pa da mi otrok prižiga svečke na grobu, ker se mi bo maternica raztrgala in je vprašanje, če bi me pokrpal skupaj. Tako, da mi je vsaka razprava o CR, bo ali ne bo popolnoma brezpredmetna. Nobenega ne želim žalit, pa vseeno. Itak je še prezgodaj za kaj takega in želim, da bi vsaka rodila s čimanj zapleti. In tudi bo tako, bodimo +.

Lep dan,

Pia

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Septemberske punce
24.6.2005 14:23:13   
teta beta
aja, še to,katja, ti maš pa ful hud trakec, teh še pa res nisem videla. si moram it mal pogledat na ta gaga...

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Septemberske punce
24.6.2005 14:38:56   
TVN
Pia67, se povsem strinjam s tabo. CR je skrajna rešitev, včasih žal ne gre drugače. Jaz sem samo želela povedati, da dokler so najmanjše možnosti za naraven porod, jih priporočajo. Jasno pa je, da če ne gre, potem je treba pomagat tudi s CR.

Želim ti lep preostanek nosečnosti ter hitro okrevanje po CR. Pa seveda zdravega otročka.

Vse dobro!

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Septemberske punce
25.6.2005 11:56:23   
benika
Ja no teta beta, res je hud. Zadnč je ena prilepla ta naslov na forum, pa je šla moja firbčnost takoj prevert kako zgledajo.....in rezultat je viden.

Drugač je pa :hudicek:vroče, men kar teče po hrbtu in od riti dol. Sploh ne vem, kako naj se ohladim.

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?