|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Fant ne sprejme kritike
23.12.2009 11:01:46   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Meni se to sploh ne zdi kritika, če ga opozoriš, naj ne svinja. Sicer pa LOL, pri meni ne bi dobro skoz hodil. "Tiho bodi pa pucaj"...tiho sem lahko, ampak cankarjanska žena, ki vse molče potrpi in možu streže, pa ne bom. Njegovo težko otroštvo ne bo razlog za mojo težko odraslost.
Zaradi mene se lahko z rolerji po stanovanju vozi in ščije v kot, ne v školjko, ampak vemo pa, kdo bo to spucal.

Mogoče je ravno to pri tebi problem. Če ni še nikoli drgnil globina s tal, niti ne ve, kako smotano je to. Naj enkrat proba, pa bo hitro ugotovil, da se je lažje sezut in da to nima veze z njegovim fotrom.

Madonca, si huda. Da rečem njemu naj bo tiho in puca, bom dobila kaj v glavo, pa še rekel mi bo kako se obnaša. Marsikdaj bi eksplodirala in kričala od živcev, ampak pri njemu ne smem, ker mi bo očital, da nisem normalna. Pred leti sem imela kakšen izbruh jeze, pa nihče ni nič rekel, ta pa je bil očitno vzgojen v tišini in so vsi olikani......

Aja, on pa lahko tebi to reče? Oziroma reče mogoče ne, pričakuje pa. A veš, tišina je pogosto še hujša oblika nasilja kot vpitje.

Sicer pa ne razumem, zakaj bi bila "huda". Jaz čisto mirno doma skrbim za to, da so tla čista, dokler gre za neko splošno čiščenje. Če pa nekdo drug nekaj polije po tleh, strese, naredi madež,... pa res ne vem, zakaj bi bila moja naloga to spucat, saj nisem hišna snažilka.
In dejstvo je, da ljudje pričnejo malo pazit šele takrat, ko morajo sami svojo umazanijo pospravit, prej jim je pa bolj ali manj vseeno.

Zadnjič je polil pomotoma kavo in sem mu rekla: "Pazi malo no!" in on je takoj zabrusil: "Pa saj nisem zanalašč!" Nič se mu ne sme rečt...

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 26
23.12.2009 11:03:42   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: diana 28

Če je tako pa se pogovori z njim ko pride do situacije. Objasni mu, da s tem ko ga ''kritiziraš'' nočeš nič slabega. S tem pač želiš samo doseči nek dogovor.  Pa ga ja ne bo pobralo zaradi ene ''kritike'' user posted image  in če še ne bo pomagalo naj se kuja naprej user posted image

Meni se že zdi dosti to, da prizna, da ima vpliv njegov oče oz vzgoja.

Uff...škoda besed. Pogovarjava se in pogovarjava, ampak je gluh na obe ušesi. Na koncu vedno reče:" Saj itak moraš vedno ti imeti prav"! Takrat bi samo vzela zalet in ga brcnila......user posted image

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 27
23.12.2009 11:29:26   
water lily
V glavo bi dobila kaj da mu kaj rečešuser posted image
matr ljubezniuser posted image

Mislm resno....kako lahko živite z človekom za kerga veste da vam je zmožn kej v bučo zabrisat, pa k se ga bojite....
Pol si pa še domišljate da je vaš največji problem svinarija na tlehuser posted image

Drgač je pa moj isto takoj užaljen....pa kaj čmo zdej....smola....je odrasu človk, se bo pač sprijaznu da je treba tud kritiko kdaj sprejet....
Mislm resno da neb slučajno delala z njim v rokavičkah k da je eno revše bogo okolk kerga se cel svet vrti....

A v šihtu drgač tud meče stvari šefu v bučo če ga kdaj pokritizira?

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.12.2009 11:42:20   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

V glavo bi dobila kaj da mu kaj rečešuser posted image
matr ljubezniuser posted image

Mislm resno....kako lahko živite z človekom za kerga veste da vam je zmožn kej v bučo zabrisat, pa k se ga bojite....
Pol si pa še domišljate da je vaš največji problem svinarija na tlehuser posted image

Drgač je pa moj isto takoj užaljen....pa kaj čmo zdej....smola....je odrasu človk, se bo pač sprijaznu da je treba tud kritiko kdaj sprejet....
Mislm resno da neb slučajno delala z njim v rokavičkah k da je eno revše bogo okolk kerga se cel svet vrti....

A v šihtu drgač tud meče stvari šefu v bučo če ga kdaj pokritizira?

Ma deeeeej, to je bilo v hecu mišljeno. Prav nič se ga ne bojim, če priznam po pravici, sem njemu enkrat celo eno primazala. Nobenemu nikoli nisem dala klofute, on pa me je tako "raz......", da je dobil eno.

Šefu ne meče, ker je sam šef. :)

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.12.2009 11:53:58   
kristinaj
 mogoče pa je vedno delal kar je hotel in mu nobeden ni nič ukazal... jaz nad mojim kar zarohnim če dela kaj narobe....pa če mu je všeč ali ne... jaz sem tista ki čisti...

so pa itak moški ki jim je vseeno ali je čisto ali umazano....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 30
23.12.2009 12:09:56   
liliana

Lep pozdrav!

Zanima me kako vaši partnerji sprejmejo kritiko. Jaz sem danes mojemu rekla naj ne hodi s čevlji po hiši, ker je bilo vse črno od globina, pa mu ni bilo prav.  Kaj bom čistila in se mantrala, pol pa še tiho moram biti? user posted image  Imam občutek, da čim rečem nekaj proti njemu, da se zeeeeelo zeeeelo hitro užali, češ on je perfekten in je nemogoče, da se kaj zmoti. Je možno, da je občutljiv zaradi tega, ker ga je celo otroštvo kritiziral oče?

Je pa s takim človekom zelo težko živeti in je treba paziti na vsako besedico......

Ima kakšna podobne izkušnje?

O ja.....moj jo sprejme, samo upošteva je ne.......še celo opraviči se mi, da je z gojzerji predsobo umazal.....naslednji dan pa spet jovo na novo.....neverending story.....user posted image

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.12.2009 12:10:03   
diana 28
Sicer ne poznam ne enega ne drugega od vaju vendar mogoče je tudi to res, da smo ženske včasih preveč ''obsedene'' z čistočo in pospravljanjem. Nekaterim moškim pa to malo manj pomeni kot nam. Sicer imam jaz partnerja, ki mi kar naprej gleda pod prste (pravi perfekcionist) in opominja-pazi, zapri, očisti.....- in tudi meni gre to na živce, da ne uspem še niti vdihniti ko že ''kritizira''. Ma se kontroliram in sprejmem, včasih bolje,včasih slabše. user posted image

Saj to se mi niti ne zdi tako hud problem ko gre za čiščenje, problem je bolj kako je pri drugih zadevah. Kot je ena od nas že omenila, se mi zdi,da je bolj pomembno kako sprejme kritiko ko gre za druge, pomembnejše življenske zadeve.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.12.2009 21:04:55   
picola1
Moj je tut imel ful probleme s sprejemanjem kritke, sploh na začetku. Pa jst tut nisem bla tolk nedolžna...:-) No, pol sva pa ugotovila, da to res izhaja iz najinih primarnih družin, ker so naju (sploh njega) ogromno kitizirali, predvsem pa niso delali razlik med tem, kaj sva naredila narobe in med nama kot osebama. To je itak ful pomembno pri vzgoji- KAKO kritiziraš otroka. Menim, da je predvsem pomembno to, da jasno delaš raliko med njegovimi dejanji in njim kot osebo in ga tega tudi naučiš.
Tvoj mož (pa v glavnem vsi po malem) pa vsako kritiko sprejme kot napad na njega samega- v tistem trenutku se počuti kot slaba oseba in ne kot nekdo, ki je nekaj naredil narobe (drugače je pa čist ok). In zato odreagira tako kot pač odreagira. Nekateri so užaljeni in se umaknejo vase, nekateri napadejo nazaj, nekateri okrivijo druge, drugi spet nekaj tretjega-ponavadi tako kot so se naučili odreagirat kot otroci.
Midva osebno sva to rešila na tak način, da sva si takrat povedala, da pač ne misliva nič hudega, da kritizirava dejanje in ne njega samega, da tisti drugi je še vedno ok oseba in da ga ima tisti drugi še vedno rad. Ko sva to ponavlajla nekaj časa, nama je to prešlo v kri in zdej skoraj ni več užaljenosti-ker veva, da sva še vedno ok, samo nekaj sva naredila narobe oz. ne ravno tako, kot je pričakoval tisti drugi.
Kar se pa tiče tolerance do partnerjevih ran iz otroštva-se strinjam, da ne moreš glih vsega v nedogled tolerirat-res je, da težko otroštvo ni izgovor za kakršnokoli početje (je razlog, ni pa izgovor), je pa tut res, da ena mera tolerance mora bit. Ker če se jst postavim v svojo kožo, mi je največ pomenilo (in mi še vedno pomebi) v težkih trenutkih (tudi v trenutkih, ko sem besna, ko sem žalostna, jokam, ga zavračam, itd-in to vse zaradi ran iz otroštva), da mi je stal v tistih trenutkih ob strani. Da me objame in mi reče, da bo vse ok. Zato verjamem, da je njemu isto pomembno, da ga tudi jaz včasih razumem, da ne zna odreagirat drugače. Mu povem, da me njegova dejanja npr. motijo ali pa me prizadanejo, ga pa istočasno poskušam razumet, da drugače ne zna. In hvalabogu se je pripravljen učit delat drugače. In jaz tudi...In drug drugemu zmoreva oproščat...In se istočasno postavit zase.

< Sporočilo je popravil picola1 -- 23.12.2009 21:06:16 >

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.12.2009 21:10:21   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

aja pa še to..nesprejemanje kritike pri mojem možu ni povezano s tem, da bi bil preveč samozavesten-v smislu vedno imam prav. on je kvečjemu premalo samozavesten, ima nizko samopodobo..in ima takoj občutek, da ga nekdo napada.

Preveč samozavesten ne moreš bit. Tut ljudje, ki dajejo vtis, da so bčazno samozavestni, celo preveč, je to samo odraz njihove nesamozavesti. Za moje pojme obstaja zdrava samozavest in nesamozavest. Preveč samozavesten pa ne moreš bit. Tako da si dobr ugotovila, da imajo takšni ljudje slabo samopodobo-se pravi slabo mislijo osebi kot osebi. In ključ do lažjega sprejemanja kritike je predvsem v tem, da si popraviš svojo samopodobo. Drugemu lahko pomagaš s tem, kar sem npr. napisala zgoraj (mu poveš, da ni on slab, ampka da njegova dejanja niso ok), ampak dejstvo pa je, da vseeno mora vsak sam svojo samopodobo bildat. To je edina in dolgoročna rešitev. Imo.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 34
23.12.2009 22:17:18   
Klemy82
Pri mojem pa... kakor kdaj, no. Oziroma, za ene stvari mu ni problema priznat, da je kaj naredil narobe, reče ok in se poboljša. Pri kakšni stvari pa potegne surlo... ampak je kmalu ok.user posted image

Jst.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.12.2009 22:43:38   
mateyka
če pa kaj ne prenesem, je pa to neupravičena surla. ma pejt nekam, če si star več kot 7. pet in šest letnike še nekak štekam..

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 36
24.12.2009 11:06:28   
phelps

Lep pozdrav!

Zanima me kako vaši partnerji sprejmejo kritiko. Jaz sem danes mojemu rekla naj ne hodi s čevlji po hiši, ker je bilo vse črno od globina, pa mu ni bilo prav.  Kaj bom čistila in se mantrala, pol pa še tiho moram biti? user posted image  Imam občutek, da čim rečem nekaj proti njemu, da se zeeeeelo zeeeelo hitro užali, češ on je perfekten in je nemogoče, da se kaj zmoti. Je možno, da je občutljiv zaradi tega, ker ga je celo otroštvo kritiziral oče?

Je pa s takim človekom zelo težko živeti in je treba paziti na vsako besedico......

Ima kakšna podobne izkušnje?

Odvinso na kakšen način mu povem. Če mu na lep, sprejme in ponavadi upošteva. Če mu na malo bolj grob, je pa ponavadi za trenutek užaljen ampak me kasneje vseeno upošteva. user posted image Jaz pravim, da lepa beseda lepo mesto najde. Če se dva znata pogovarjat, je že pol rešenega.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
24.12.2009 11:31:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu phelps)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
26.12.2009 15:59:08   
Dvoje src

Zaradi mene se lahko z rolerji po stanovanju vozi in ščije v kot, ne v školjko, ampak vemo pa, kdo bo to spucal.

Me prav zanima kdo bo spucal, jst ne morm gledat umazanije in spucam. Mojga nč dosti ne moti in bi lohk po tem sistemu packarijo gledala ceu teden.
Sm se pa tud jst navadla (oziroma se še navajam) da se raje v jezik ugriznem kot kako rečem, niti v hecu, ker takoj surla do poda, pa tri dni ne govori z mano.
Ma ne sam za kritike. Evo, včeraj je tamala (3 mesce) v stolčku zajokala in ker sem mela pocaste roke, k sem lih neki pekla sem ga prosila če ji gre dudo popravt, on pa vsa užaljen, ker ni mogu neki naračunalniku pogledat tist moment.
Pa tega ni blo prej, še preden sva postala par je vedu da sem brezdlake na jeziku, in mu je blo to všeč, zakaj se je zadnji cajt tako spremenu mi tud ni jasno.
Mogoče ima drugo??? Nekaj ga zagotovo tare, to je videt.

Ni pomembno, kaj imaš v žepu, ampak kaj imaš v srcu.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 39
26.12.2009 18:40:12   
tweed
user posted image A to je kritika, če komu rečeš, da naj ne hodi obut po stanovanju? Svašta...

Sprejemanje kritike je v veliki meri odvisno tudi od spoštovanja do partnerja in od tega, kako enakovredno se čuti. V tvojem primeru je kar malo superioren do tebe, saj očitno še nikoli ni čistil stanovanja..
Ampak, saj že najbolje veš, kako vama bo uspelo v zvezi, ti boš tiho, on bo pa nergal, če mu boš kaj rekla...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 40
27.12.2009 1:24:04   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: phelps
Jaz pravim, da lepa beseda lepo mesto najde. Če se dva znata pogovarjat, je že pol rešenega.

Se zelo strinjam s tem.
Punce, da vam povem, pred kratkim sem bila (službeno) na eni delavnici učinkovite komunikacije. Zelooo uporabna zadeva (sploh del kako povedati kritiko), ki mi je odprla marsikatero novo obzorje. In jo kar treniram, kadar sem OK volje (včasih pač ne gre in po svoji stari navadi kakšno siknemuser posted image ). No, bistvo vsega je: napadi problem, ne osebe. Torej že v štartu odpadejo stavki tipa: zakaj si to naredil? glej, kaj si naredil, naredil si to pa to... (pa vseeno s kakšnim tonom to rečeš), ker človek ki je "napaden" avtomatsko stopi v obrambo (eni bolj, eni manj).
Naj povem en primer , ki pri mojih tamalih deluje 100 na uro. Recimo da so po sobi razsute lego kocke. Prej sem nastopila nekak takole: Joj, pa kaj ste naredile? Vse je razmetano. Pospravite takoj (ali pa Kdo bo zdej to pospravil?) ali pa Pa zakaj ste vse raztresle? Zdej bo treba pa pospravljat!" No, odziv ni bil lih dober, ali sta se izgovarjali ena na drugo ali pa vklopili Ne, ne bom trmasto varijanto.user posted image  Zdej imam nov pristop.user posted image  "Joj, punce, kocke so po celi sobi (napadem problem!). Se kar bojim, da ne bi kdo stopil nanje in si poškodoval nogo. Kaj čmo naredit?" In glej ga zlomka, tamali dve sta takoj polni idej kako se bomo lotile pospravljanja. Vam povem, ful deluje. V začetku se malo izumetničeno in nenaravno sliši vse skup, ampak se kar navadiš.

Pri teh vaših čevljih, bi šlo nekako takole: "Ojoj, glej tole črno in umazano po tleh. Verjetno od čevljev. Boljše čimprej pobrisat. Lahko ti na hitro, prosim?" Ni nujno da bo tip takoj iz prve začel sodelovat in pobrisal, se pa definitivno ne bo začel na ful branit, ker v bistvu sploh ni bil napaden.

Meni se zdi kar smiselno tole, probajte, je pa res, da se je tole težko it če si zelo slabe volje al pa že od prej našpičen, ampak če vam oz. nam rata tu pa tam, je že uspeh.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 41
27.12.2009 8:17:51   
Azzurra
Kritika??? Da naj se sezuje je kritika??? In to "kritiko" slabo sprejme?
Bi razumela, če bi padla resnična "kritika" in bi ga prizadela, npr:

- imaš grdo frizuro
- te hlače ti naredijo debelo rit
- tej čevlji so za v njivo, ne za na ples
- kako grd pulover imaš
- imaš grd nos

Da pa se sezuje v stanovanju je stvar osnovne kulture in spoštovanja do sobivanja v zvezi, partnerstvu in življenjskem prostoru in nikakor ne kritika. In da se užali, ker se ga na to opomne in se še dela vzvišenega? Sprašujem se dvoje, ali bi bil užaljen, če bi se moral sezut nekje drugje, npr na obisku? Najbrž ne, kajne? Ko greste na obisk k vajinim staršem, prijateljem, sorodnikom, znancem in se od vas pričakuje, da se sezujete, se bo sezul brez besed in tako pokazal, da spoštuje njihovo željo in voljo in nenazadnje napor, ki ga vložijo v higieno stanovanja. Ob tebe pa si briše noge, dobesedno. Drugo kar se sprašujem je, če je v vsem tako šlampast, ker kolikor poznam tak tip človeka (in verjemi, da ga poznam dobro), bi rekla, da sezuvanje ni edina njegova šibka točka.

Tako bom rekla, kolikor vem, imaš že enega otroka in zdaj je na poti drugi - najbrž bo po rojstvu otroka vse samo še težje. Sicer pa kot vidim se mu pač pustiš. Dokler boš ponižno in s sklonjeno glavico z žalostnim glasom "prosila" za spoštovanje do tebe, vajinih otrok, skupnega življenjskega prostora, ti bo bolj trda predla. Oz. za moje pojme si si to že zapravila.

Da samo še omenim vzgojo in vzorce iz otroštva. Večina staršev vzgaja otroke na najboljši možen način, ki ga pač pozna, kar še ne pomeni, da je način pravi. Otroci smo tisti, ki nosimo vzgojo celo življenje. Čas in izkušnje prinesejo potrdilo, če je bila vzgoja pravilna. Ampak odrasli in zreli ljudje zmorejo in morajo ugotoviti napačne vzorce v svoji vzgoji zato, da ne bodo tako naprej vzgajali svojih otrok. Jaz verjamem, da je tvojemu fantu to idealen izgovor zato, da ga pustiš čisto pri miru, ker se mu ne ljubi se ukvarjat s tabo, ker se mu ne ljubi upoštevat "tvojih" pravil, ker se mu zaradi lenobe ne da čistit, ker te dela ponižno. Mi je žal zate. Kot tudi stavek, ki si ga napisala, da bi ti nekaj zabrisal v glavo in te potem še podučil, kako se moraš obnašat...mi je dal mislit, čeprav si potem vse zanikala in vrgla na finto, kao na smeh. Meni se zdi, da se ti začenjajo odpirat oči, da je tvoj partner tak, samo priznat si nočeš.

< Sporočilo je popravil Azzurra -- 27.12.2009 8:18:17 >

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 42
27.12.2009 19:43:30   
Teya D.
Pri nas je vse odvisno kako poveš kako kritiziranje, na kakšen način in v kakšnem tonu.
Poskušam umirjeno, včasih je dovolj že moj pogleduser posted image ... Se pa zgodi, da včasih ko sem res že čisto utrujena pa komaj čakam da malo počim rit dol, lahko tudi zarjovem poštenouser posted image . Se pa potem opravičim, da ni bilo tako mišljeno. 

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?