Azzurra
|
Kritika??? Da naj se sezuje je kritika??? In to "kritiko" slabo sprejme? Bi razumela, če bi padla resnična "kritika" in bi ga prizadela, npr: - imaš grdo frizuro - te hlače ti naredijo debelo rit - tej čevlji so za v njivo, ne za na ples - kako grd pulover imaš - imaš grd nos Da pa se sezuje v stanovanju je stvar osnovne kulture in spoštovanja do sobivanja v zvezi, partnerstvu in življenjskem prostoru in nikakor ne kritika. In da se užali, ker se ga na to opomne in se še dela vzvišenega? Sprašujem se dvoje, ali bi bil užaljen, če bi se moral sezut nekje drugje, npr na obisku? Najbrž ne, kajne? Ko greste na obisk k vajinim staršem, prijateljem, sorodnikom, znancem in se od vas pričakuje, da se sezujete, se bo sezul brez besed in tako pokazal, da spoštuje njihovo željo in voljo in nenazadnje napor, ki ga vložijo v higieno stanovanja. Ob tebe pa si briše noge, dobesedno. Drugo kar se sprašujem je, če je v vsem tako šlampast, ker kolikor poznam tak tip človeka (in verjemi, da ga poznam dobro), bi rekla, da sezuvanje ni edina njegova šibka točka. Tako bom rekla, kolikor vem, imaš že enega otroka in zdaj je na poti drugi - najbrž bo po rojstvu otroka vse samo še težje. Sicer pa kot vidim se mu pač pustiš. Dokler boš ponižno in s sklonjeno glavico z žalostnim glasom "prosila" za spoštovanje do tebe, vajinih otrok, skupnega življenjskega prostora, ti bo bolj trda predla. Oz. za moje pojme si si to že zapravila. Da samo še omenim vzgojo in vzorce iz otroštva. Večina staršev vzgaja otroke na najboljši možen način, ki ga pač pozna, kar še ne pomeni, da je način pravi. Otroci smo tisti, ki nosimo vzgojo celo življenje. Čas in izkušnje prinesejo potrdilo, če je bila vzgoja pravilna. Ampak odrasli in zreli ljudje zmorejo in morajo ugotoviti napačne vzorce v svoji vzgoji zato, da ne bodo tako naprej vzgajali svojih otrok. Jaz verjamem, da je tvojemu fantu to idealen izgovor zato, da ga pustiš čisto pri miru, ker se mu ne ljubi se ukvarjat s tabo, ker se mu ne ljubi upoštevat "tvojih" pravil, ker se mu zaradi lenobe ne da čistit, ker te dela ponižno. Mi je žal zate. Kot tudi stavek, ki si ga napisala, da bi ti nekaj zabrisal v glavo in te potem še podučil, kako se moraš obnašat...mi je dal mislit, čeprav si potem vse zanikala in vrgla na finto, kao na smeh. Meni se zdi, da se ti začenjajo odpirat oči, da je tvoj partner tak, samo priznat si nočeš.
< Sporočilo je popravil Azzurra -- 27.12.2009 8:18:17 >
|