|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška po porodniški
22.12.2009 13:25:07   
staška
Živjo!

Sem na porodniškem dopustu od 1.8.2009. Dete je staro 4 mesece. Počasi planiramo novega družinskega člana. Delovna pogodba mi je potekla 31.8.2009.
Zanima me: v primeru, da uspem ponovno zanosit (dosedaj ni šlo zlahka), ali se porodniška šteje kot dohodek za izračun nove porodniške, ali se me bo obravnavalo, kot da sem bila brez dohodka.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška po porodniški
22.12.2009 13:43:10   
sabi
to ti pa svetujem da pokličeš center za socialno delo v tisti kraj kjer živiš, ker se mi zdi da je potrebno izpolnit nek obrazec.
lp.

(odgovor članu staška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2009 13:52:10   
livia
Mislim, da se šteje ta dohodek, ki ga prejemaš sedaj. Vseeno pa vprašaj na csd.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2009 13:54:10   
emaa
se šteje, meni je šlo nekaj porodniških noter v izračun za to porodniško, je pač dohodek. 

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2009 17:29:34   
zmajaz
Seveda se šteje - saj imaš med porodniško plačane vse prispevke, zato nima nobene veze, če se ti je pogodba o zaposlitvi vmes iztekla.

Ampak - a te niso opozorili, da bi morala po izteku pogodbe o zaposlitvi priti na CSD, da te potem oni prijavijo na ZZZS - ker te delodajalec odjavi? (čeprav to gre sicer za zdravstveno zavarovanje) 

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 22.12.2009 17:32:03 >

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2009 21:24:59   
katrinka
sem v podobni situaciji, sem na porodniski in sicer do konec junija 2010, pogodba o zaposlitvi za dolocen cas mi je potekla septembra in mi je niso podaljsali, tudi jaz nameravam imeti kmalu se enega otrocka ce bo uspelo,
je pa res da ko mi potece porodniska imam samo 8 dni casa da se prijavim na zavod za zaposlovanje in tam mi pripada tudi nadomestilo,
ko mi je potekla pogodba o zaposlitvi sem klicala na csd in se tam zmenila da sem od hcerke poslala roj.list in sva ovbezno zavarovani preko csd-ja...

imam pa eno vprasanje - ali  bi mi v casu nove porodniske tudi tekla delovna leta?

ce se ne motim nadomestilo od zavoda spada tudi pod dohodek ker pravtako imas bruto, neto, placas prispevka...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.12.2009 21:41:16   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka
imam pa eno vprasanje - ali  bi mi v casu nove porodniske tudi tekla delovna leta?

ce se ne motim nadomestilo od zavoda spada tudi pod dohodek ker pravtako imas bruto, neto, placas prispevka...

Ja - nadomestilo z zavoda je dohodek, ki se šteje za porodniško in če se ti nova porodniška začne, dokler še prejemaš to nadomestilo, potem ti tudi med novo porodniško dobivaš normalno starševsko nadomestilo in teče ti delovna doba. Če pa se ti tisti čas, ko prejemaš nadomestilo, izteče preden nastopiš novo porodniško in si na dan nastopa porodniškega dopusta brezposelna in brez nadomestila, potem se pa zadeve gledajo malo drugače, ker ti ne pripada porodniški dopust - potem bi dobila t.i. nadomestilo brez porodniškega dopusta, ki se računa kot 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec, ko si bila zaposlena v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge. V tem primeru ti tudi delovna doba ne teče, ampak samo pokojninska, se mi zdi - čeprav tole si sicer ne bi upala čisto 100% trditi - naj me kdo popravi, če se motim.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.12.2009 21:54:55   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ja - nadomestilo z zavoda je dohodek, ki se šteje za porodniško in če se ti nova porodniška začne, dokler še prejemaš to nadomestilo, potem ti tudi med novo porodniško dobivaš normalno starševsko nadomestilo in teče ti delovna doba. Če pa se ti tisti čas, ko prejemaš nadomestilo, izteče preden nastopiš novo porodniško in si na dan nastopa porodniškega dopusta brezposelna in brez nadomestila, potem se pa zadeve gledajo malo drugače, ker ti ne pripada porodniški dopust - potem bi dobila t.i. nadomestilo brez porodniškega dopusta, ki se računa kot 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec, ko si bila zaposlena v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge. V tem primeru ti tudi delovna doba ne teče, ampak samo pokojninska, se mi zdi - čeprav tole si sicer ne bi upala čisto 100% trditi - naj me kdo popravi, če se motim.

aha, to je pa dobro da vem...zelo zelo hvala

se nekaj ce se mi porodniska konca konec junija 2010, pa mi pripadajo se trije meseci nadomestila od zavoda, kdaj bi torej morala jaz it na porodnisko

septembra, oktobra...zdaj me je pa matematila izdala...hehe

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.12.2009 22:15:33   
zmajaz
Ja potem bi torej prejemala nadomestilo do konca septembra in do takrat bi torej že morala iti spet na porodniško.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.12.2009 22:45:28   
katrinka
torej pdp oktobra, en mesec prej pa porodniska

ce torej sem do konca junija na porodniski, dobim za junij nakazano v mesecu juliju, avgust, september in oktober pa nadomestilo...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.12.2009 23:36:25   
zmajaz
torej pdp oktobra, en mesec prej pa porodniska

Ja.
Če torej sem do konca junija na porodniski, dobim za junij nakazano v mesecu juliju, avgust, september in oktober pa nadomestilo...

Tako je - ampak ne pozabi, da pomembno je, do kdaj ti pripada, ne kdaj dobiš dejansko nakazano.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.12.2009 9:24:48   
katrinka
dobro jutro,

ja naceloma bi ze mogla biti noseca ali v kratkem to postati a ne...sicr sva zacela ze delat na tem...hehe

najprej zelo hvala za vso pomoc...samo zakaj te drugace smatrajo ce imas prekinitev vmes...npr. da en mesec bi bila nezaposlena, za tisto del.dobo mi je cisto vseeno, ampak zakaj ne vzamejo zadnjih 12 mesecev...pac bi bil en mesec 0, malo pokvari povprecje a se vedno bolje kot 55% minimalne...
a bi kaj spremenilo ce bi tekom vsega mela status studentke-izredne?

pa se to - po mojih inf. in te bi morale drzati a raje preverim...imela sem pogodbo za dol.cas in delodajalec mi je ni podaljsal...na zavodu mi pripadajo trije meseci nadomestila  - trije ker imam del.dobo do 5 let

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.12.2009 9:48:12   
zmajaz
...samo zakaj te drugace smatrajo ce imas prekinitev vmes...npr. da en mesec bi bila nezaposlena, za tisto del.dobo mi je cisto vseeno, ampak zakaj ne vzamejo zadnjih 12 mesecev...pac bi bil en mesec 0, malo pokvari povprecje a se vedno bolje kot 55% minimalne...

Ja to je pač naša butasta zakonodaja - dejansko je nefer, da recimo ženska, ki je bila v zadnjem letu zaposlena prvih 8 mesecev, potem pa 4 mesece brezposelna, in ženska ki je bila prve 4 mesece brezposelna in je bila zaposlena zadnjih 8 mesecev pred nastopom porodniške, prejmeta povsem različno porodniško nadomestilo. Ampak kaj moremo - tako pač je.
a bi kaj spremenilo ce bi tekom vsega mela status studentke-izredne?

Glede višine porodniškega nadomestila čisto nič - če hočeš dobiti normalno porodniško, kjer se gleda povprečje zadnjih 12 mesecev je pogoj, da si na dan nastopa porodniškega dopusta zaposlena oz. da vsaj prejemaš nadomestilo za brezposelnost - pa še vmes med koncem pogodbe in začetkom prejemanja tega nadomestila ne sme manjkati noben dan.
pa se to - po mojih inf. in te bi morale drzati a raje preverim...imela sem pogodbo za dol.cas in delodajalec mi je ni podaljsal...na zavodu mi pripadajo trije meseci nadomestila  - trije ker imam del.dobo do 5 let

Tako je - od 1 do 5 let delovne dobe ti pripadajo 3 meseci nadomestila.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.12.2009 10:57:17   
katrinka
ja res je nefer zakonodaja...in potem hočejo vecjo nataliteto...naj kaj konkretnega naredijo na tem podrocju...ceprav nimam otrok zaradi nataliteteuser posted image

Glede višine porodniškega nadomestila čisto nič - če hočeš dobiti normalno porodniško, kjer se gleda povprečje zadnjih 12 mesecev je pogoj, da si na dan nastopa porodniškega dopusta zaposlena oz. da vsaj prejemaš nadomestilo za brezposelnost - pa še vmes med koncem pogodbe in začetkom prejemanja tega nadomestila ne sme manjkati noben dan.

a je pri meni potem ok - 8.9. mi niso vec podaljsali pogodbe, na porodniski sem od konca junija do 28.6.2010 - potem imam 8 dni da se  na zavod prijavim...a loh to naredim npr. 5.7.-tok da je v roku 8 dni al morm takoj nasledn dan ko mi potece porodniska

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.12.2009 15:53:23   
zmajaz
a je pri meni potem ok - 8.9. mi niso vec podaljsali pogodbe, na porodniski sem od konca junija do 28.6.2010 - potem imam 8 dni da se  na zavod prijavim...a loh to naredim npr. 5.7.-tok da je v roku 8 dni al morm takoj nasledn dan ko mi potece porodniska

Lahko v roku 8 dni, ker ti v tem primeru itak začne pravica veljati za nazaj - od dneva, ko ti poteče dopust za nego in varstvo otroka dalje.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.12.2009 16:49:30   
katrinka

Lahko v roku 8 dni, ker ti v tem primeru itak začne pravica veljati za nazaj - od dneva, ko ti poteče dopust za nego in varstvo otroka dalje.

aha, ja mislim da sm pa zdaj res vse vprasala kar sem mislila...zdej bo sam otrocka treba kmal narest...hehe

ZELO ZELO HVALA ZA POMOC IN PRIJAZNOSTuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.12.2009 17:42:57   
zmajaz
Veliko sreče! user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?