|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cerklaza
20.12.2009 13:11:03   
rogljicek
Meni naj bi se ta teden delali cerklazo, pa me zanima, kaksne izkusnje imate s tem. Kako dolg je bil vas MV in kako je potem z "normalnim" zivljenjem. Vem, da se je treba izogibat vsemu dvigovanju in sportu, vendar kako je pa s sprehodi, nakupovenjem, gospodinjskimi deli,...? spolni odnosi predvidevam, da so out user posted image
Ste potem donosile normalno do konca ali ste klub temu imele preygodnji porod?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cerklaza
20.12.2009 21:33:35   
Anonimen
Najprej moraš vedeti, da danes cerklaže več ne delajo tako pogosto, kot pred leti - takrat je bilo to zelo pogosto in mnogokrat tudi bolj ˝za vsak slučaj pa dajmo cerklažo˝. Lani so jo naredili tudi meni, v 15. tednu nosečnosti. Od takrat naprej sem se zelo držala navodil G - počitek, počitek, počitek in to leže, na boku. Hoja počasi, previdno, brez sunkovitih gibov, pretiranega sklanjanja, ... Pušenjak pravi, da je cerklaža podobno, kot bergla šepavcu - pomaga pri hoji, vendar pa normalne hoje ne zagotavlja. Cerklaža torej samo pomaga nosečnost pripeljati čim bližje PDP, ne nudi pa sproščene in neobremenjene nosečnosti. Poleg tega pa sem jo proti koncu čutila, me je nekaj vleklo in špikalo tam notri, pa je G rekel, da je to od zategnjenosti zanke. Odstranili so mi jo, ko sem dopolnila 35 t, rodila sem 37t 3/7, normalen porod. Če te še kaj zanima, vprašaj. Pa srečno! 

(odgovor članu rogljicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2009 10:53:52   
charlyka
anonimna - kako dolg pa je bil tvoj MV, da so se odločili za cirklažo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2009 21:49:48   
Anonimen
Niso mi ga merili (no, niso mi povedali), ampak jaz imam sicer krajši MV zaradi konizacije (operacija na MV pred leti).

(odgovor članu charlyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2010 12:02:37   
rogljicek
Anonimna, zanima me, ali so ti dali kake vaginalne svecke proti infekciji? Kako pogosto so te potem vaginalno pregledovali?
Meni so cerklazo delali tukaj v Nemciji in se mi zdi, da je vse skupaj malo drugace kot pri nas v Sloveniji. Nisem dobila nobenih sveck, rekli so, da imam lahko normalno zivljenje, razen stopnic, sporta in dvigovanja. Sex je dovoljen. Dr. Pusenjak pravi ne spolnoh odnosov.
Verjetno grem kmalu tudi nazaj v sluzbo user posted image
Se pravi, da si ti pocivala celo nosecnost? In kako si rodila? Odtek vode, svoji popadki,...?
Hvala za odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2010 12:16:09   
ZoyaEva
Rogljicek kako dolg MV pa imaš ti, da so se odločili za cerklazo ? Verjetno so ti vzeli bris CK pred tem in če ni bilo bakterij, potem ne potrebuješ antiseptikov ali zdravljenja z antibiotiki. Če ti pa niso, pa jih prosi naj ti naredijo.
V kolkem tednu si ?

Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2010 15:38:06   
rogljicek
ZoyaEva, moj maternicni vrat v 19 tedni je bil zmerjen cc 16mm, zato so mi v 21. tednu naredili cerklazo. Pred posegom sem jemala vaginalne svecke kot preventivo. Sem pa brala forume o cerklazi in so punce vedno pisale, da so dobile antiseptike tudi po posegu in so jim jemali bris vsake 14 dni.
Si imela tudi ti cerklazo?

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2010 17:10:11   
ZoyaEva
Ne nisem. Me je zanimalo zakaj, saj sem te spremljala že na temi Krvavitve. Jaz imam zaenkrat dovolj dolg MV in zaprt. A imam bakterijo Streptokok B , ki je lahko nevarna če prodre skozi MV.  Zato je pomembno, da je dovolj dolg in vsekakor zaprt. Upam da tako ostane do pdp - ja. Isto želim tebi!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?