|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Me lahko potolažite?
19.12.2009 16:46:48   
pinkiponk
Sin je star 8.mesecv in še vedno ne sedi sam. Pri sedenju še vedno rabi uporo drugače se prevrne levo, desno,naprej ali pa nazaj. Nič ne kaže, da bi se v kratkem plazil, tudi kotali se še ne 8(samo na trebuh se obrne).  Pri 6.mesecih je bilo v posvetovalnici še vse OK, zdaj pa me skrbi, ker razvoj nikamor ne napreduje. So vaši otroci rpi 8 mesecih že znali vse to?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 16:49:27   
ledenaa
Ne ni znal in se niti nisem sekirala
Eni prej eni kasneje

(odgovor članu pinkiponk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 16:54:27   
SURF
Po knjigi z naslovom:Velika knjiga o dojenčku,je tvoj primer še čisto normalen,piše da se v tem mesecu vse to šele začne.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 17:11:32   
zmajaz
Naša ta 1. je prvič sedla pri 10. mesecih - pred tem je sicer lepo sedela brez opore, če si jo dal sedet, sama pa se ni znala dvignit iz ležečega v sedeč položaj. Plazila se ni nikoli, kotaliti se je tudi začela pozno - ne vem, če se je pri 8. mesecih že. Je pa potem šel razvoj hitreje - pri 10. mesecih je prvič sama sedla iz ležečega v sedeč položaj, pri 10,5 je pa kar že shodila (prehodila tudi do cca. 10 m, preden je padla), 2 ali 3 tedne pozneje je že lepo stabilno hodila in ni več nič kaj padala.

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 17:15:20   
pinkiponk
Hvala vsem. Sem kar boljše volje.user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 17:20:33   
Petka09
Verjetno trebušnih mišic še nima dovolj utrjenih. Ti ga samo mej ves čas na tleh, nič v kakih ležalnikih ali stolčkih za hranjenje (da bi not sedel in se dlje časa igral).. Kar na tleh naj bo, to bo najboljši trening. Potem bo razvoj kar šel kot po tekočem traku, vsaj pr naši tamali je tako, ki je tut bolj pozna pri vsem.

Sicer ni pa res nič takega, kot so ti že ostale povedale, če še ne sedi čist trdno. Boš vidla, ko enkrt bo, bo to res zaziher in ne bo neroden ampak zelo stabilen. Vse bo dosegel, ko bo pripravljen za to.

(odgovor članu pinkiponk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 18:35:07   
soncica01
strinjam se s Petko09 - dajaj otroka kadar je buden ves čas na tla, recimo na puzzle. Tako smo delali pri nas in nasa super lepo napreduje. Tako so nam svetovali na fizioterapiji. Kaj pa ce bi malo pojamrala svojemu pediatru in bi te poslal na fizioterapijo? To otroku ogromno pomaga in mamica se prav tako ogromno nauci. Kaj vse nisem vedela, pa sem se tam naučila .... lp in srečno.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 18:44:49   
Najki
Do drugega leta bo zihr laufal okol, nc skrbet.Kolikor je lepo videt napredek, ti je takoj zal, kozacnejo padat prve zrtve z omar pa mize user posted image

Nas je imel take faze, je treniral recimo sedenje, potem se je zaposlil za par tednov s sestavljanjem lonckov. Potem je naenkrat znal plazit. Mogoce ima tvoj trenutno druge interese. Sej skos neki napreduje, sam ni nujno, da opazis pa ni glih po predpisanem vrstnem redu.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 20:10:44   
bina30
Ne oziraj se na nobeno knjigo!
Moj prvi sin je bil taki migec in je pri 8m plezal in se postavljal ob opori...Ta mali pa sedaj pri 10m sploh ne kaže, da bo plezal, raje sedi in tuli, da ga vzamemo na roke. Se mi zdi totalna razlika med obema.
Tako je pri vseh otrocih, eni prej, drugi kasneje. Pri 9m boste pa imeli posvetovalnico in boš tam vse povedala, pa boš že videla, kaj ti bo rekla P.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 20:15:05   
tasa_m
Kot so ti že punce napisale..čimveč ga imej na tleh. Naša tamala se je v enem dnevu začela plazit, kakšnih 14.dni kasneje pa še kobacat.
In verjemi, pol si boš še želela teh dni, ko je bil pri miru..sploh ko boš premikala vse vstran,da mu nebo na dosegu rok user posted image
Vse bo OK in uživajta.. user posted image

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 20:22:10   
Ploha
takole je mene skrbelo, in res skoraj do 8 mesca ni nardila nič, ležala in spala večino dneva...se je obrnila na hrtbet in iz hrbta na trebuh, to je pa vse....nič od nič....sem se sekirala...no pol sva ble pa kadar je uspela bit kšno uro pokonc (je velik zaspanko) veliko na tleh in sm jo spodbujala z raznimi igračami, ena prjatlca mi je pokazala vajo za plazenje...in ni minilo 2 tedna, ko se u bistvu sploh ni plazila ampak se postavla na vse 4 in kr kobacala se kmalu zatem vsedla, in zdj pri 10,5m stoji ob opori in občasno hodi ob opori....glede na to da je kazalo bolj švoh, je kar super...tako da se ne sekiraj...veliko bodita na tleh, spodbujaj jo, samo ne silit.....

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 20:34:41   
manna
Ploha, kakšna pa je ta vaja za plazenje? Naša trenutno počne to, da se vedno prevali na trebušček, potem pa "plava" z rokicami in brca z nogicami, ves čas ima pa glavo pokonci, ni pa naslonjena na rokice. Nevem sploh kako zmore to počet tako dolgo user posted image
A katera slučajno ve kako naj jo spodbudim da bo rajši dvigala ritko in probala plazit? Ona samo na mestu plava in se jezi ker ne pride nikamor!?

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 21:12:16   
jutranja rosa
No, moj bo vsak čas star 8 mesecev in tudi še ne sedi sam, se ne plazi, niti se ne obrne s hrbta na trebušček. Iz trebuščka na hrbet pa obvlada že od 5 meseca, ampak to samo v eno stran :). Ga imam ogromno na tleh, ga spodbujam, mu dajem zanimive igračke,....pa nič. Mislim, da ni z njim nič narobe, ampak, da se mu enostavno še ne ljubi. Ko mu pomagam in mu dam eno nogico čez drugo, ko leži na hrbtu, se lepo vleže na bok in z minimalno pomočjo na trebušček, ampak, da bi vse to izvedel sam, se mu še ne zdi zanimivo :). Se pa na trebuščku ali na hrbtu vrti okoli osi za 360 stopinj. Med ležanjem na trebuščku se včasih malo plazi ritensko in poskuša dvignit rito, vendar je še pretežka.
Včasih ga položim na odejo in jo dvigujem za robove, tako da se moj fantek kotali iz hrbta na trebuh in nazaj na hrbet...to ga grozno zabava, lepo podstavlja rokici in se vmes dvigne....ampak, da bi poskusil sam, ni šans :).

Me zanima kaj bo P rekla pri 9. mesecih. Do sedaj je bilo vse bp.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 22:28:11   
Naja31
Moja oba sta se pri 8ih mesecih začela plaziti po kolenih oz. kobacati in tudi samostojno sta se vsedla iz plazečega položaja ter sedela.
Eni otroci prej, drugi kasneje.

Sicer pa imata posvetovalnico pri 9ih mesecih in bo že P povedal če se mu bo zdelo kaj narobe.






(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Me lahko potolažite?
19.12.2009 23:02:24   
nejcko
Naša najmlajša je samostojno sedela pri 9. mesecih. Zdaj je stara 11, 5 mesecev, pa se še ne sppravi sama v sedeč položaj, ne plazi in ne kobaca, tudi ob opori se še en dviguje. Tudi prevračati s hrbta na trebuh in obratno se je začela precej pozno, tam nekje pri 6. mesecih in pol.

Zdaj se premika tako, da se ali po riti ali po trebuhu odriva/drsa nazaj. Hodi pa v RA in na fiziotreapijo in pravijo, da je sicer zaostanek v motoričnem razvoju, ampak ni kritično.

Starejša dva otroka pa sta se motorično razvijala povsem "normalno", pri 7. mesecih sta oba samostojno sedela, pri 8. mesecih kobacala in se plazila, sin je shodil pri 10-11 mesecih, hčerka pa pri 14.

Saj bouser posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Me lahko potolažite?
20.12.2009 8:04:57   
dskubin
Vsak otrok je drugačen. Naša tamala je fuuuuuuul prehitevala, pri 3 mesecih se kotalila, pri 5 sedela (se vsedla sama, je nismo mi postavljali), pri 6 se je postavljala na nogice sama, pri 7ih hodila ob opori (njeni vrstniki niso niti sedeli še takrat, tako, kot ti pišeš,..), pa je nato shodila med zadnjimi. Vsi tisti, ki so šele pri 8ih začeli sedet, so na koncu shodili pred njo user posted image Vsak rabi svoj čas, eni nimajo še dovolj razvitih mišic, drugim se pa enostavno ne da, ker jim ugaja tko, kot je, tretji so spet firbci in poskusijo vse živo. Če bi blo kaj narobe, bi ti gotovo povedala tvoja pediatrinja.

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Me lahko potolažite?
20.12.2009 13:53:57   
Taddy78
pinkiponk kaj pa če sedi v vozičku ga tudi nekontrolirano vleče v levo ali desno, ali pa če ti sedi v naročju ga moraš držat da ga ne prevaga oz. da ti ne pade z naročja?
Sicer kot so napisale druge ne morejo vsi točno ob določenem času osvojit vsega, ampak fiksno ob opori pa pri 8.mesecih že mora sedet.

Plazit pa je naš tudi začel komaj pri 9.5 mesecih, shodil pa je potem 4. mesece kasneje...

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Me lahko potolažite?
20.12.2009 14:02:31   
pf
Čim več naj bo na tleh na puzzlah in pusti času čas.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Me lahko potolažite?
20.12.2009 14:37:25   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponk

Sin je star 8.mesecv in še vedno ne sedi sam. Pri sedenju še vedno rabi uporo drugače se prevrne levo, desno,naprej ali pa nazaj. Nič ne kaže, da bi se v kratkem plazil, tudi kotali se še ne 8(samo na trebuh se obrne).  Pri 6.mesecih je bilo v posvetovalnici še vse OK, zdaj pa me skrbi, ker razvoj nikamor ne napreduje. So vaši otroci rpi 8 mesecih že znali vse to?


Ne, seveda ne!! Edino stvar, ki jo je naša dobro obvladala pri tej starosti je bilo sedenje. Če smo jo mi posadili, seveda. Da bi se sama znala vsesti? Kje pa! Niti kobacati, vstajati ali prevaliti se s trebuha na hrbet. Prvič se je sama vsedla pri 9,5 mes. (na čisto svoj način). Vse ostalo še vedno ne dela. No ja, premika se - z rokami se odriva in drsa po riti naprej. Mi pravimo, da vesla user posted image

Zdaj je stara 10 mes. Enkrat tedensko hodiva na fizioterapijo, ker ima slabši mišični tonus (trebušne mišice). Ampak nič dramatičnega.

(odgovor članu pinkiponk)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Me lahko potolažite?
21.12.2009 11:41:17   
pinkiponk
Taddy 78, v vozičku lepo sedi, tudi na tleh sedi, če se samo malenkost upira na mene (lahko ga zadržim samo z enim prstom). V naročju lepo sedi. Tako da ob opori mu sedenje ne dela težav. Sam pa ne sedi (sicer ga ne posedam veliko, da ne bi bilo kaj narobe). Se je pa Začel včeraj obračati na hrbet user posted image . Sem bila zelooooooo navdušena. Saj bo. Mogoče sem res hotela prehitevat stvari. Hvala vsem za odgovore, ki so me zelo potolažili.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?