naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka IZVIRNO SPOROČILO: miapia Joj, ne, takih norih idej nisem imela in nimam. Ampak ravno tako obožujem hčerko v vseh pogledih. Ampak posesivna nisem in svetujem ti, da misli preusmeriš drugam, ker ti bo drugače zelo težko. Kajti biti zvezana z otrokom ni zdravo ne zate, ne za otroka in ne za tvoje bližnje. Če pa pripravljaš stvari toliko prej, nisi nič kaj drugačna od večine. Nekatere počnejo to še prej. Pa srečno Mislim pa, da so to zgolj predstave, ker nimaš izkušenj. Ko boš dejansko imela nekaj mesecev otroka ves čas na rokah, zizi, ponoči ob njem, čez dan enako... ti bo prav prav prišlo, če ga bo še kdo drug malo prevzel ali ti celo privoščil prosto urico. Sicer te bo pobralo... Na začetku je res vez med otrokom in mamo zelo tesna, potem pa počasi ne več tako. Pri določenih mesecih si otrok sam želi biti še pri drugih ljudeh. Ko smo mi recimo pri nas doma, je moja pupa raje pri moji sestri kot pri meni. Pa se mi sploh ne zdi, da je zaradi tega kaj manj navezana name. Je pa jo sestra včasih kakšno urco čuvala, ko je bila še dojenček, da sva midva lahko šla na kakšno romantično večerjo... Glede tega že razmisli - torej da boš naprej čimbolj normalno živela. Kot sedaj, ne bo nikoli več, pa vseeno moraš ohraniti tudi druge ljudi v svojem življenju, imeti kakšno urico s partnerjem, prijateljicami... ne pa biti kot agresivna, posesivna mačka, ki ima zgolj svojega otroka. Le-ti namreč slej ko prej potrebujejo svoj čas, svoj prostor in če ne boš imela nikogar drugega v življenju kot otroka, boš hitro depresivna... Pa čim lažji porod! točno tako. veš tako razmišljanje se pokaže za napačno in ti bo žal čez leto dve.otroka moraš deliti z drugimi,itak pa te bo imel najraje saj si njegova mama. pa bo bolan,pa mogel v vrtec,pa šolo,.... samo ne ga zavijat v vato prosim in bit bolestno navezana nanj v taki meri da bi mu škodilo,pri zdravju,veselju,pri socializaciji,...saj štekaš.
|