|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   božičnica
16.12.2009 14:49:26   
Anonimen
Delam 4 urni delavnika.Zanima me,koliko božičnice mi pripada??Na inšpektoratu so mi rekli,da tudi meni,ki delam samo po 4 ure pripada cela božičnica.Na firmi se pa sprenevedajo,da mi ne pripada.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: božičnica
16.12.2009 14:53:14   
end1
če so ti na inšpektoratu tako rekli, ja drži! če je pa ne dobiš, pa jim nadzor pošlji!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2009 15:06:33   
bumerang
Božičnica ni del predpisane plače ampak dobra volja podjetja, ki jo razdeli delavcem, ki so posebej pripomogli k uspehu podjetja. Praksa je, da je ljudje, ki so na bolniški in porodniški, ne prejmejo, in dobra volja delodajalca je, če jo da ali ne in komu jo da in koliko.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2009 15:21:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Božičnica ni del predpisane plače ampak dobra volja podjetja, ki jo razdeli delavcem, ki so posebej pripomogli k uspehu podjetja. Praksa je, da je ljudje, ki so na bolniški in porodniški, ne prejmejo, in dobra volja delodajalca je, če jo da ali ne in komu jo da in koliko.

Ja,pr nas je tko,da,če si na porodniški ali pa v bolniški,takrat dobiš celo božičnico.Ker pa sama delam po 4 ure zaradi malega otroka jo pa dobim pol.
Lani sem bila nekaj časa na bolniški in nekaj v porodniški,delala nisem nič pa sem dobila celo.Mah,brezveze se je jezit.Po eni strani res ni pravično,da bi dobila isto,kot tisti,ki delajo polni del.čas,po drugi strani sem pa jezna...

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2009 15:26:51   
Anonimen
razumem...
samo bodi vesela, da bos sploh kaj dobila v teh casih!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
16.12.2009 16:12:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2009 16:23:16   
liliana
Na katerem inšpektoratu pa so ti rekli, da ti kaj pripada....?

Pripada ti nič božičnice......če ti jo pa delodajalec kaj da, pa hvala bogu......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2009 16:24:48   
miapia
Bumerang in Lisička dada imata prav. Mi je nikoli ne dobimo kljub pozitivnemu poslovanju oz. dobičku.user posted image Delodajalec je zavezan samo za izplačilo regresa in enkratne nagrade za delovno dobo ali pa "zvestost" podjetju.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2009 16:27:31   
gita10
Božičnica je res dobra volja delodajalca. V večini podjetij je letos sploh ne bo- tudi pri nas močno dvomim, da jo bomo lahko izplačali kakšno leto je bilo. Če jo bo pa direktor slučajno spraskal skupaj bomo pa itak ful presenečeni. Smo jo pa prejšna leta dobivali vendar tudi ne vsi enako- odvisno od angažiranstv v podjetju. Potem takem bi ti tudi pri nas pripadla polovica.
Ne razumem kaj ima pa inšpektoriat z božičnico. Po moje so oni nimajo kaj mešati v to. Regres in božičnica sta dve različni stvari.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2009 16:57:23   
zmajaz
Meni tudi ni jasno, kaj inšpektorat bluzi - božičnica je, kot pravijo že zgoraj, samo dobra volja delodajalca. Izjema so pa ena podjetja (vem za eno), ki regres razdelijo na dva dela in je v bistvu božičnica še del regresa. Tisti del pa seveda obvezno pripada vsakemu delavcu,

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.12.2009 18:10:07   
Dashenka
Glej, bozicnice, pa bonusi, pa 13, 14 itd. place so dejansko dobra volja delodajalca in so skoraj vedno vezane na posameznikov doprinos k pozitivnemu rezultatu podjetja.
Zato je edino logicno, da ce delas polovicni delovni cas, dobis tudi sorazmerno temu bozicnico.

Pri nas je sicer tako, da je bozicnica sestavljena iz dveh delov.
Prvi del je za vse zaposlene v bruto znesku enak, ne glede na prisotnost, vazno je le, da so na dolocen dan zaposleni v podjetju in to neposredno ali preko zaposlitvene agencije (torej so najeta delovna sila).
Drug del pa je opredeljen kot delez place posameznika, izplacan glede na prisotnost na delu v tekocem letu.

Lahko jim se tako grozis z inspekcijo - pomagalo ne bo nic. Kot so ti povedale ze predhodnice bozicnica ni pravica, pac pa le dobra volja vodstva podjetja v katerem si zaposlena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2009 21:29:36   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: žanka

Lani sem bila nekaj časa na bolniški in nekaj v porodniški,delala nisem nič pa sem dobila celo.

Človek se res hitro razvadi...

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.12.2009 1:40:48   
nananaja
enkratne nagrade za delovno dobo

tudi temu delodajalec ni zakonsko zavezan, veže ga kvečjemu kolektivna pogodba podjetja.

v bivšem podjetju mojega moža so nagrade za delovno dobo dobivali samo izbrani ljudje (moj ni bil med njimi), čeprav je bilo podjetje manjše. od ustanovitve privatno podjetje - volja lastnika/direktorja. po moje še podjetiške kolektivne pogodbe niso imel, je bil enkrat eden, ki jim je nekej o sindikatu govoril, pa je potem kmal novo službo iskal...

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.12.2009 11:37:14   
liliana
Z jubilejnimi nagradami je tako, da so določene v kolektivnih pogodbah posamezne dejavnosti, ki ji podjetje pripada......če za posamezno dejavnost ni sklenjene kolektivne pogodbe, je do leta 2006 (zdi se mi, da do junija) veljala Splošna kolektivna pogodba, ki pa je bila odpovedana in jo je "nadomestil" Zakon o delovnih razmerjih.....venda ZDR ne ureja jubilejnih nagrad......zato je za tiste delavce, ki so delali v podjetjih, za katere ni bilo panožne kolektivne pogodbe na tem in še na nekaterih področjih nekaj časa bil problem....oz. problem še na določenih področjih obstaja.....

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.12.2009 18:50:18   
Poka
Kaj pa vem, mogoče se bo čudno slišal, saj ne da ne privoščim, ampak za te čase si kar optimistka user posted image . Kolikor vem kako je v gospodarskih panogah, moraš že imet srečo, da sploh dobiš regres... Firme so trenutno kar v hudi krizi, brezposelnih je 10% ljudi, kar je ogromno... V bistvu je žalostno, da ste delavci postavili firme, od tega so imeli korist samo izbrani, zdaj so vse zapravili in eni nimajo niti za hrano več. Prej je bilo, pa niso dali, zdaj pa res ni in ne morejo dat, še huje je pa to, da ne vem kako si bodo firme opomogle, če so pa finančno popolnoma oslabljene, banke pa malim firmam sploh ne dajo kredita, pa bi marsikaj naredili, dobijo ga samo tisti, ki so že tako vse pokradli...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.12.2009 20:30:11   
Anonimen
Delam v TUŠU,kjer je denarja,verjemi mi zelo veliko.!!!!Sem pa dobila preostanek bonov,ker je prišlo do njihove napakeuser posted image .Zakaj bi pustila 220e,če pa vse druge,ki tudi delajo po 4 ure dobijo???Sicer sem v naši trgovini jst edina,ki delam skrajšano,zato pa tud nisem vedela kako je drugot.Pri nas vedno dobimo božičnico,regres,....S tem ni nobenega problema.Saj tudi delamo fejst.
So me na enem drugem forumu ženske totalno skritizirale in razcefrale in sem zelo razočarana nad folkom.user posted image
Drgač pa,hvala za odgovoreuser posted image

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
18.12.2009 10:31:11   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: žanka

Delam v TUŠU,kjer je denarja,verjemi mi zelo veliko.!!!!Sem pa dobila preostanek bonov,ker je prišlo do njihove napakeuser posted image .Zakaj bi pustila 220e,če pa vse druge,ki tudi delajo po 4 ure dobijo???Sicer sem v naši trgovini jst edina,ki delam skrajšano,zato pa tud nisem vedela kako je drugot.Pri nas vedno dobimo božičnico,regres,....S tem ni nobenega problema.Saj tudi delamo fejst.
So me na enem drugem forumu ženske totalno skritizirale in razcefrale in sem zelo razočarana nad folkom.user posted image
Drgač pa,hvala za odgovoreuser posted image

prav mašuser posted image user posted image user posted image , zakaj eni ne, če drugi dobijo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.12.2009 11:18:49   
ta.nja
Tudi v našem podjetju Predilnici Litija dobimo izplačano božičnico glede na prisotnost na delu v tekocem letu, neto pride tam okrog 430 evrov. user posted image

Anejko bejko

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.12.2009 13:44:47   
Colt
No, dandanes pričakovati takšne nagrade (ki poleg vsega niti niso obvezne) je nekako iluzorno. Mi smo božičnico vsa leta dobivali, letos pa nam je direktor lepo razložil da naj probamo še mal počakat. Da trenutno ni šans, ampak ko januarja pride kak priliv, bomo pa dobili vsaj en del če ne celo. Zelo fer od našega vodstva in niti enemu od delavcev ne pride na pamet da bi sedaj nekaj opletal s sindikatom ali inšpekcijo. Malo pripadnosti in razumevanja do podjetja ki daje kruh je pa tut potrebno...

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu ta.nja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?