|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Glavica
12.12.2009 17:11:22   
mojesonce
Kdaj so vaši malčki popolnoma stabilno držali glavico? Naš malček je star že 7 mesecev pa mu glavica včasih še vedno poplesava. Sicer ne tako močno, da bi mu padala naprej ali nazaj ampak ni še čisto stabilna. Pa tudi sedi še ne sam. Imam veliko znank, ki imajo približno tako stare dojenčke, pa vsi že sedijo. Me že kar malo panika, da je z mojim kaj narobe. Je imela katera podobno izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Glavica
12.12.2009 17:18:50   
Katy78
Glavico je pri tej starosti že imel stabilno, saj je takrat tudi že kobacal. V sedečem položaju pa se ni obdržal vse dokler se ni sam vsedel iz štirinožnega položaja, to je bilo pri 8. mesecih. Ti mejniki so precej ohlapni, eni že pri 9. mesecih shodijo, drugi pa takrat še niti ne kobacajo. Jaz bi se v dvomu obrnila na svojo pediatrinjo, je bolj kompetentna kot vse me mamice tukaj na RR. user posted image

(odgovor članu mojesonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2009 17:20:28   
valentinčica30
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Glavico je pri tej starosti že imel stabilno, saj je takrat tudi že kobacal. V sedečem položaju pa se ni obdržal vse dokler se ni sam vsedel iz štirinožnega položaja, to je bilo pri 8. mesecih. Ti mejniki so precej ohlapni, eni že pri 9. mesecih shodijo, drugi pa takrat še niti ne kobacajo. Jaz bi se v dvomu obrnila na svojo pediatrinjo, je bolj kompetentna kot vse me mamice tukaj na RR. user posted image

Se podpišem pod to, lepo pediatrinjo poklicat pa vprašat.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2009 17:25:38   
mojesonce
Ja saj vem,da mi ve ne morete bič pomagat. Bila pa bi malo potolažena, če bi vedela, da ni edini. Pozabila sem napisati, da se tudi obrača še ne. Sva bila v RA pri 3 mesecih pa je takrat bilo vse vredu. Mogoče bi morala spet na pregled.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2009 17:27:05   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mojesonce

Ja saj vem,da mi ve ne morete bič pomagat. Bila pa bi malo potolažena, če bi vedela, da ni edini. Pozabila sem napisati, da se tudi obrača še ne. Sva bila v RA pri 3 mesecih pa je takrat bilo vse vredu. Mogoče bi morala spet na pregled.

Saj verjetno so vaju naročili za ponoven pregled? Midva sva bila tudi pri 3. mesecih, pa je rekla, da je zaenkrat vse v redu, na kontroli čez dva meseca, naju je pa na fizioterapijo poslala.

Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2009 17:59:34   
nejcko
Kaj pa je rekel pediater na sistematskem pri 6. mesecih? Ker takrat naj bi dete vendarle že držalo glavo trdno pokonci - čudno, da ni reagiral? Na tvojem mestu bi šla ponovno na pregled v RA.

Naj pa te potolažim:
- moja najmlajša se je s hrbta na trebuh in nazaj začela prevračati šele pi dobrih 6. mesecih.
- pri 9. mes je samostojno sedela
- zdaj je stara 11 mesecev in se še ne usede sama,  še ne plazi, ne kobaca niti se ne postavlja na nogice. Kakšen teden nazaj se je začela premikati tako, da se poriva bodisi po riti bodisi po trebuhu rikverc nazaj. To je vse.
Hodiva v RA in na fizioterapijo, nima pa nobene potrjene diagnoze v smislu hipertona ali hipotona. Pač bolj počasne sorte je user posted image

Imam pa še dva večja otroka, prvi je pri 11 m že hodil, druga pa pri 14. Evo, tako je to user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2009 20:13:30   
misamuk
Naša pri 6,5m glavico drži 90% stabilno, včasih res zna še kdaj zanihat. Če jo vsedem, sicer sedi sama z ravnim hrbtom (jaz jo držim samo za medenico, ker zna še past levo ali desno). Vsede se sama tudi slučajno še ne, kobacanje je svetlobna leta stran. Se pa obrne iz hrbta na trebuh že od 5.meseca dalje, nazaj pa ne.
Sicer hodiva na fizioterapijo, ampak mi skoz govorijo, da ni panike.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2009 20:37:27   
melanija
Moja pupika ima tudi 7 mesecev (je pa 5 tednov prej rojena), glavo lepo drži in tudi sedi sama že lepo. Do samostojnega sedenja je pa prišla v zadnjem tednu, tako da si jo upam dati na tla brez zaščite zadaj za hrbtom.
Je pa njen brat pri tej starosti že kobacal in se dvigoval sam ob opori, shodil pri 9,5. Tako da je čisto odvisno od otroka do otroka.

Če te skrbi je najbolje da se pogovoriš s pediatrinjo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2009 20:40:39   
ledenaa
za 7 mesecev je to še čisto normalno če še glavice ne more 100% stabilno držat

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2009 10:22:54   
uršula83
Naš je glavico kukrtuk stabilno držal pri nekje 5 mesecih, da mu ni lih omahovala to mislim. Sedel je če sem ga posedla pri 9,5 mesecih ( pa še to se je občasno vrgel vznak), sam se še zdaj usede samo iz določenih položajev, iz nekaterih se še ne zna pa bo star 1 leto čez 1 teden. Zaradi tega hodiva tudi na fizioterapijo in bila sva v razvojni. Menda je malo bolj počasen. Kaj pa vem. Na nogice pa se postavlja od 10 mesecev naprej, hodi levo in desno ob npr. omari pa od 10,5 meseca naprej. 

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?