|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za tiste ki ste imele CR
11.12.2009 12:36:18   
Amoss
Imam vprašanje za tiste ki ste rodile s carskim rezom v spinalnem bloku ali kako se reče;zanima me namreč kakšen je občutek, sem nekje zasledila da naj bi bilo ženskam zelo neprijetno in da so do neke točke tudi občutile pekočo bolečino ko je zdravnik vrezal.Zanima me kakšni so bili vaši občutki, je bolelo, ste kaj čutile ali nič in kako je v primerjavi s CR v splošni anasteziji?

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za tiste ki ste imele CR
11.12.2009 12:40:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Amoss

Imam vprašanje za tiste ki ste rodile s carskim rezom v spinalnem bloku ali kako se reče;zanima me namreč kakšen je občutek, sem nekje zasledila da naj bi bilo ženskam zelo neprijetno in da so do neke točke tudi občutile pekočo bolečino ko je zdravnik vrezal.Zanima me kakšni so bili vaši občutki, je bolelo, ste kaj čutile ali nič in kako je v primerjavi s CR v splošni anasteziji?

jz imam izkušnje z CR v splošni anasteziji in mi je blo čist všeč, ne bi nikol prosila za samo umrtvičenje, aja pa v LJ. porodnišnici, če želiš da te NE uspavajo jim moraš rečt, ker oni imajo v navadi da te uspavajouser posted image

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.12.2009 12:44:04   
živa
Ne morem primerjat s CR v spošni anasteziji, sem imela le dva v spinalni. Bilo je super, popolnoma brez bolečin, čutiš, kot da bi te umivali, malce raztegovanja in rahel pritisk, ko vzamejo otroka ven, ampak nič od tega ni niti približno boleče ali zoprno. JE pa neprecenljivo, da takoj vidiš in slišiš otroka, mu daš poljubček, se stisneš k njemu in ga pocartaš.

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.12.2009 12:46:24   
Anonimen
Sama sem imela cr s spinalno anastezijo,pa mi je blo res grozno.Poleg tega da me je ful panika,ko ko mi je zacel spodnji del mrtvicit,sem kar konkretno cutila bolecine.Pa ne vrez,temvec,ko so tamalo ze ven dali in mi sivali.Ti kar fejst na trebuh pritiskajo in to sem zlo cutila.Samo najhujsa mi je bla tista panika,zaradi omrtvicenja.Ga bom imela kmalu spet,pa me je ze v naprej strah...splosne pa nocem,ker je za otrocka slabse,pa se vidis ga ne koj.

No,prav potolazile te nisemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.12.2009 13:00:12   
emaa
Imela dva CR v spinali, prvič nisem čutila popolnoma nič, mogoče zato ne, ker sem imela svoje popadke, bila popolnoma odprta, očitno že vsa razbolena.
Drugič pa sem čutila kako me narazen vleče, ni me bolelo, bil je pa tak čuden občutek, pa slabo mi je mal blo, pa so mi dajal pol še proti slabosti (eden od razlogov, da nočem splošne anestezije, pol bruham ko pri norcih). V glavnem precej manj prijetno, ampak nič tako groznega. Bi se še enkrat za isto odločila, če bi šla rodit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.12.2009 13:36:10   
timika
Imela 6 tednov nazaj, pravzaprav sem bila presenečena, ker so mi ponudili možnost izbire - pač odvisno od anesteziologa, ki ga dobiš. Tudi ekipa je bila očitno presenečena nad tem, da je ponudil to možnost, ker sem bila že pripravljena na splošno.
Meni je bilo super, čutila nič, samo malo zibanja, ko so jo vzeli ven, sicer pa čudovit občutek, ko otročka vidiš takoj in ga dobiš tudi h glavi. Pa tudi potek CR mi je bilo- sem bila pa res čisto sproščena - fino spremljati, ker res vidiš, da je to ka operacija. Čeprav ekipo sem imela super, sproščeno, smo se kar precej nasmejali vmes. Aja, bilo je pa v lj. porodnišnici.
Skratka, super izkušnja, je pa treba presoditi pri sebi, ali je človek za to, jaz sem se prepustila, tudi tisto mrtvičenje sem kar nekako predihala, pa ni bilo problemov. Verjetno je pa pri vsaki malo drugače, zato je odločitev tvoja.
Pa srečno.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.12.2009 15:06:36   
*Mojca*
Super, brez bolečin, nepozabno doživetje ko dobiš user posted image še toplega za lupčkat.
Če bo spet treba CR bom spet zahtevala spinalni blok.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu timika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.12.2009 22:14:42   
Jessy
Tudi jaz lahko samo potrdim dobro izkušnjo s spinalno anestezijo. Nobene bolečine, rahlo zibanje in neprecenjiv jokec svojega otročka. user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2009 8:22:08   
Sibil_
Jaz sem imela prvi CR v splošni, bila sem zadeta, zeblo me je do večera (op. je bila ob 14ih), treslo me je, skratka tisto prebujanje je bilo katastrofa.user posted image
Drugič sem imela spinalni-zakon, res da je mal neprijetno ko ti omrtviči noge, tako toploto čutiš pol pa težke noge, samo potem pri op. pa nič ne boli, čutiš ko ti vlečejo narazen kožo ampak drugega pa nič. Jaz sem še spraševala kakšno je stanje po 1. CR, če je kaj brazgotin itn. Aja pa otroka tudi vidiš takoj-zakon!To je najlepše in če bi šla še enkrat bi enako izbrala.Toplo priporočam!

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.12.2009 8:33:20   
Amoss
Jaz sem namreč v prvi nosečnosti imela CR v splošni anasteziji zaradi tega ker se v 38 urah popadkov nisem čisto nič odprla.Naredili so mi urgenten CR saj sem bila 15 dni čez rok in je bila plodovnica že umazana.Sicer sem dobro prenesla anastezijo nič mi ni bilo slabo, sem se kar vredu počutila, edino ko so mi izvlekli tubus so mi rahlo poškodovali grlo in je bila muka pol po CR kašljat saj me je skozi dražilo po grlu, to mi je bilo najhuje.Drugače pa sem bila izredno žalostna in depresivna saj sem se najbolj bala CR in po njem sem imela tako čuden občutek kot da sem šla in otroka "kupila" koliko grdo se to sliši, ampak sploh nisem imela občutka da je moj in se dolgo nisem morala navezati na njo, saj sem jo videla komaj drug dan vso lepo oblečeno in čisto in ni bil pravi občutek, sem 14 dni samo jokala.Zato sem razmišljala da bi zdaj se odločila za spinalno, saj 100% sledi CR da vsaj vidim otoka takoj in ga lahko slišim kako zajoka mislim da je to neprecenjiva izkušnja in bi mi mogoče tako bilo malo lažje, ampak sem kr brala in so me prestrašile da je kr hudo.Zato hvala vam za odgovore je pa verjetno res dosti odvisno od ženske kako kaj prenaša.user posted image

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.12.2009 8:34:53   
Amoss
Aja zanima me še ali so vam vstavili kateter in če to boli?
Ker ena zraven mene je rodila v spinalni in je rekla da jo je bolelo ko so ji vstavljali kateteruser posted image

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2009 9:02:00   
emaa
Ne vstavitev urinskega katetra sploh ne boli, mogoče je kakšni malo neprijetno, meni ni bilo. Ko ti pa da injekcijo v hrbet pa tudi ni nič drugače kot npr. odvzem krvi, čutiš zbodljaj, pol pa ni prav bolečine, tak nek top občutek. V glavnem nič groznega, kar pogumno, je res čisto drugače, ko si buden, otroka vidiš takoj, med operacijo se pogovarjaš (prvič sem s Pušenjakom debatirala o vrtcih), potem si prisebna, tako da ko otroka spet k sebi dobiš (po uri, največ dveh, da ga ima malo še očka) se lepo zavedaš zakaj se gre. 

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.12.2009 9:29:16   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Amoss

Aja zanima me še ali so vam vstavili kateter in če to boli?
Ker ena zraven mene je rodila v spinalni in je rekla da jo je bolelo ko so ji vstavljali kateteruser posted image

Meni so kateter vstavili po tem, ko sem že dobila injekcijo in posledično nisem čisto čisto nič čutila. Tudi potem ne, ko so mi ga ven povlekli.

Tudi sam vbod injekcije nisem čutila, pa se injekcij bojim na smrt. Potem ti pa v petih sekundah noge omrtvijo, postanejo tople, te poležejo na mizo in priprave se začnejo. Meni res ni bilo nič neprijetno in ničesar nisem čutila. Čutiš edino zibanje, pa ko otroka ven povlečejo čutiš neko olajšanje, ampak res nobene bolečine.
Nimam pojma, o kakih bolečinah so govorile zgoraj. Jaz bi vsekakor omenila, da kaj čutim, če bi čutila.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2009 10:11:30   
Amoss
user posted image user posted image user posted image Hvala punce ste me zelo potolažile, bom najverjetneje ko bo čas kar izbrala spinalno, saj mislim da ni bolj dragocenega trenutka ko lahko takoj vidiš otrokauser posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?