Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: MissElvira Živjo punce, Oh, če bi bil župnik, bi morala vsak dan k spovedi zaradi grešnih misli :) To njegovo "posebnost" je težko opisati, a že na prvi pogled izstopa s svojo odločno držo in predirnim pogledom. No, prvi korak je naredil kar on, par dni pred novim letom... stopil je naravnost k meni in me povabil na sprehod. Bila sem strašno nervozna, trikrat sem se preoblekla in skoraj preklicala zmenek. A ves nemir je izginil, ko me je prijel za roko. Dolgo sva hodila in bilo je čudovito, sproščeno, na koncu tudi oh zelo strastno. Naslednji dan me je pa znova napadel strah. On je za silvestrovo nameraval umirjeno večerjati z dobrimi prijatelji, mene pa so moji prijatelji vabili na dolgo ponočevanje. Nisem ga znala povabiti zraven, njegovo vabilo pa sem zavrnila, saj sem prijateljem obljubila, da bomo praznovali skupaj. Ves silvestrov večer sem se počutila bedno, predstavljala sem si njega v tej družbi in vedela, da bi se mu zdeli kot majhni otroci. Blodili smo po lokalih do jutra, nato pa ves novoletni dan prespali. Med tem časom me je klical, a ker sem spala, je zvonilo v prazno. Prejšnjo soboto sem ga poklicala, mu rekla, da bi se rada dobila in prvič sem odšla k njemu domov. Ravno je pakiral kovček, ker se je pripravljal na službeno pot. Na pol v joku sem mu izpovedala svoje dvome, kako se bojim da sem preotročja zanj, da ne vidim, kaj mu sploh lahko nudim. On pa se je samo nasmehnil, me prijel za roke in pogledal naravnost v oči. Odraslost, mi je rekel, ni nič drugega kot ideal, pojem... pomembna je pot, ki vodi do nje. Da stanovanje, služba in avto ne pomenijo odrasle osebe, temveč se ta izkaže, ko človek sprejme odgovornost in posledice za vsa svoja dejanja. Da on tudi še ni odrasel, saj ga čaka še veliko izkušenj v življenju. Na meni pa da ni videl odrasle ali otročje osebe, temveč radovedne in iskrive zelene oči, ki so mu polepšale dolgočasen literarni večer. No, sedaj čakam, da se vrne iz tujine.... še 2 dni. Malce me še daje skepsa, saj se mi nekako zdi prelepo, da bi bilo res... morda ima kje kakšno temno skrivnost. Men tole sliči na bolj kakšno limonado ali sanjarjenje...mogoče se motim ampak je preveč takih detajlov,ki me motijo v celotni zgodbi.No ja mogoče bo izšla čez kako leto knjiga RR-telenovela.
|