|
RE: Očetovski dopust, ali je to absolutna pra... 8.12.2009 6:45:41
|
|
|
|
skmt977
|
Zmajaz --> HVALA LEPA !! Točno tako je kot si povedala !!! Jaz sem drugače z obale, in sem že bil na socialni službi (pod katero spadam ) !! In , mi tam niso znali tega povedat oz.so rekli , da kot ona to ve , da naj bi bilo to stvar dogovora med delodajalcem in delavcem !! Vendar to meni nikakor ni bili logično, da se jaz z delodajalcem to dogovarjam !! Zato, ker je seveda logično, da se hočejo oni dogovarjat !! Ti poveš, da bi koristil ta dopust od tega ! , pa do tega termina , delodajalec pa ti reče, da takrat to ne bo izvedljivo, ker bo s tem moten delovni proces, to pomeni , da mora organizacija-delodajalec iskat menjavo/e za moje izpade !! Kaj zdaj, kdaj lahko grem, po njihovo(delodajalečevo)v mojem primeru nikoli, zato ker je pri nas narava dela taka, da se pokriva služba 24h na dan, vse tedne v mesecu, vse mesece v letu !! In v vsakem primeru, ko jaz želim to koristit , se morem z njimi " kao ! dogovarjat !! Zato mene zanima, če je to absolutna pravica delavca-očeta, da koristi ta neplačan dopust, kadar on želi seveda do določenega leta starosti otroka in s pogojem, da jih delavec obvesti 30 dni prej !! To, mora biti nekje zapisano, ker če ni potem ne vem od kod pobira delodajalec češ, da se moramo dogovarjat !! Zakon o ZSDP je jasno napisan, in tam ni nikjer zdefinirano, da se ti moraš z njimi dogovarjat !! Tista uslužbenka katero sem jaz spraševal na Soc.službi je pol nakdnadno klicala nekoga, in ga vprašala glede tega dogovarjanja in je oseba na drugi strani telefona povedala, da jaz imam absolutno pravico do tega dopusta in da mi mora delodajalec to brez pogojno odobrit !! Vendar, to so samo besede !!! Jaz , sem šel do svojega delodajalca, do osebe-katera se v našem zavodu ukvarja z zakonodajo...itd, in mi je ta oseba rekla, da je to načeloma dogovor !! Vendar ni bila povsem odločena o tem ,oz.rekla je da se bo še pozanimala, oz. ona hoče verjeti, da je to tako !! Vendar kot so meni znane stvari okoli zakonov, in nekih pravic !! Mora biti vse zapisano, če ne gre za luknje v zakonih, oz. za vse odločitve morajo biti zakonske podlage, ne samo dozdevanja in razlage--tako je vsaj pri javnih službah !! Ne morejo si kar izmišljevat !! HVALA ZA POMOČ !! Definitivno se bom obrnil na ministrstvo dela družine in sociale v LJ in na pristojni delovni inšpektorat v KP !! In če bo potrebno, bom moral tudi do odvetnika delovnega prava !! Samo, da izvem , če je to absolutna pravica (pod absolutna mislim, da se ti ne pogajaš z delodajalcem, oz. da ti je delodajalec moran to pravico omogočiti ne glede na motenost delavnega procesa !! Samo v tem primeru je to moja pravica, drugače je to pravica katere je jaz kot oče 2 otrok in narave mojega dela nimam, in si lahko z ZSDP zakonom obrišem R.. !!! ))-->pardon na izrazu !! HVALA LEPA, ŠE ENKRAT NA ODGOVORU IN ČASU !!!!
|
|
|