Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 Pa še to: meni je zobozdravnica rekla, da ko rastejo enkice, da jih to nič ne boli. Torej, da izraščanje ne boli NIČ, jih pa zelo SRBI, zato so tako jokavi, tlačijo si rokice, grickajo grizala... paše jim ohlajeno grizalo, ker jim umiri srbečino in oteklino. Bolijo potem trojke, štirke... ko rastejo. Enkice, pa tudi dvojkice, ne bolijo. No, tako je rekla ona. kako pa vedo, da jih ne boli? A so jih vprašali? Meni je zmeraj tko hecno, ko strokovnjaki razlagajo občutke dojenčkov. Ja, to sem tut jaz njo vprašala, da kako vejo, da jih ne boli. Pa je rekla, da pač po oživčenju notri, da kao ti zobki nimajo tako močnih korenin kot recimo kočniki in lažje kao rinejo ven in nekaj glede prekrvavitve in živcev notri... Ma, veš, nekako tako kot pač znanstveniki ugotavljajo razne druge stvari pri dojenčkih in na primer živalih, ko ne morejo vprašati, ampak ugotavljajo: kako deluje recimo vid in oko pri živali, kako dojenčka kaj boli ali ne boli.... - Al pa človek, ko je v komi, nekak vedo po možganih, če se zaveda ali se ne zaveda... Pač po "zgradbi" in delovanju organov, oživčenja. No, nekako tako je povedala.... In da po vseh teh proučevanjih kao prvi zobki naj ne bi boleli. Da kao bolijo potem trojke, štirke... ampak tut ni nujno oz. ene bolijo bolj, druge sploh ne.. Čist odvisno. Ma ne vem, sej v bistvu ni važno. Sm samo napisala kaj je pač meni rekla. Če je kaj na tem ali ni, pa vedo dojenčki sami . Sam kaj, ko ne povedo .
|