Špelka
|
Čao, Klara, kakor tebi ni dalo, da se ne bi oglasila, tudi meni zdaj ne da. Ampak v prvi vrsti ti moram reč, da ne bit huda, užaljena ali kakorkoli drugače prizadeta, ko boš brala moj post. Ne leti nate in zagotavljam ti, da sem človek, ki sprejema drugačnost od sebe - tako telesno kot miselno. Torej - pri tvojem postu lepo in prav, da si se ti pač odločila, da se s tem ne boš ukvarjala. Zmotila pa me je beseda eksorcist in izganjanje hudih duhov ter njegova poslanost od uradne cerkve. Se opravičujem zdaj vsem, ki ste krščene, birmane, cerkveno poročene ali kako drugače povezane s katoliško cerkvijo, ampak moje osebno mnenje je, da je katoliška cerkev le institucija, v kateri najvišje položaje zasedajo tisti, ki so najbolj napiflani, najbolj grebatorski ali ki imajo preprosto srečo. To, da je tale eksorcist govoril o zdravilcih kot o povzročevalcih največjega zlega pa je le odraz strahu katoliške cerkve pred izgubo vernikov in s tem vira dohodkov. Zakaj mislite, da je novi papež kot največjo grožnjo katolicizmu navedel skeptičnost in zdaj ne em, kako se je izrazil - multivernost? Ker se razblinja njihova centralna vloga! In taki ljudje naj bi meni pomagali pri osebnih težavah z neplodnostjo??? Nikoli! Ker 1) niso za to poklicani; 2) ne verjamem da so se sploh kdaj tega učili, ampak je eksorcizem le dodeljena vlga ki jo imajo znotraj cerkve; 3) ker sem sama videla več čudežev izpod rok zdravilcev kot od "boga poslanih pastorjev". Ok, bom nehala, ker sem že tko dolga. Hotla sem povedat vsem, da so pač verovanja ljudi različna, da ima vsak pravico verjeti v karkoli, če mu to le pomaga. V krizi neplodnosti je vsako še tako malo upanje še kako pomembno. Torej - naj obstajajo taki in drugačni ljudje, če vsaj eni taki kot sem jaz pomagajo je veliko! Vsem želim čimprejšnjo izpolnitev največje želje! LP, Špela :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: :angel::angel::angel::angel::angel::angel:
|